19.12.2015 Romanova rozlučka: výhra a prohra pro Áčko

20.04.2016 18:44

Blue Flames A : Kickers 6:2 (2:2)  J.Přidal 2, J.Žúbor 2, Pohrázský, Pokorný

 

Dnešní zápasy byly poslední pro brankáře Romana Švrčinu, který se přestěhoval do Prahy a na poslední zápasy v tomto roce si odskočil na rozlučku s klubem. Rozlučka však měla lehce opožděný začátek, protože hráči Kickers si spletli halu a vydali se hrát na Okruh. Než byli zastaveni a navedeni na správnou halu, tak došlo k menšímu zpoždění a soupeři tak vbíhali na hřiště na boso či bez bot současně se zahajovacím hvizdem. Předzápasové lapálie soupeře nám tak pomohly k rychlému vedení, protože hned v 1.minutě prokličkoval Michal Beránek po straně až k pokutovému území soupeře, přihrál za sebe na střed nabíhajícímu Jirkovi Přidalovi a ten bodlem pod břevno otevřel skóre. Počáteční herní rozhozenosti soupeře jsme se snažili rychle využít a ve 4.minutě zaduněla na tyči bomba zdálky od Mišo Žúbora. Hned z následující akce ale poprvé vážněji zahrozil soupeř a pomalu začal přebírat otěže v této fázi zápasu. Na hráčích Kickers byla vidět pokročilá technika při práci s míčem a naše obrana i s brankářem měla plné nohy i ruce práce. Zatrnulo nám hlavně v 7.minutě, kdy soupeř utekl do brejku tři na jednoho a jeho blesková kombinace skončila těsně vedle naší branky. My jsme se v těchto okamžicích zápasu prezentovali jen individuální akcí Jožo Žúbora v 10.minutě, kdy jeho akce jeden na jednoho skončila zblokovanou střelou vedle. Když už se zdálo, že nápor Kickers ochabuje, přišla ve 13.minutě zbytečná přihrávka ze strany před vlastní branku které se zmocnil soupeř. První rána skončila na tyči, ta opakovaná už ale v koutě Romanovy branky. Hned za minutu měl šanci Mišo Žúbor, když jeho rána zdálky skončila tentokrát na břevně. Mišo si sám svoji ránu doběhl, z opakované střely ale zblízka trefil jen brankářovu náruč. V 15.minutě se prezentovala rychlou kombinací dvojice Podhrázský – Kříž, opět ale dobře zasáhl soupeřův brankář. Pak si opět vzali slovo Kickers. V 17.minutě vyrazil náš obránce sám do dvou protihráčů, ti mu míč sebrali a v samostatném nájezdu na Romana nezaváhali. A minutu nato se ocitl útočník Kickers sám před Romanem a ten jeho střelu taktak vyrazil na tyč. Snažili jsme se soustředit na bránění, abychom před přestávkou nedostali ještě jeden gól, tentokrát nám ale přálo štěstí. Minutu před koncem poločasu zachytil Mišo na půlce nepřesnou rozehrávku a společně s Jožem pelášili do brejku dva na jednoho. Brankář Mišovu střelu vyrazil, jenže přímo k nohám dobíhajícího Joža, který neměl problém dokopnout míč z kroku do prázdné branky a srovnat poločasový stav na 2:2.

Ve druhém poločase jsme čekali nápor Kickers, nic takového se ale nestalo. Naopak hned ve 21.minutě se odvážným průnikem přes celé hřiště prezentoval Tomáš Kříž a jeho ránu musel soupeř odvracet na roh. Ve 24.minutě trefil tyč po střele z úhlu Jirka Přidal a překvapivě jsme začali mít víc ze hry. Ne že by se Kickers nesnažili, naše obrana se ale rozehrála k nevídanému výkonu a nedopřávala soupeři čas k vypracování vyložených šancí. Ve 25.minutě Mišo nevyužil možnost přímého kopu z nadějné blízkosti. Ve 31.minutě uplatnili Michal Beránek a Jirka Přidal důraz při napadání soupeře a následná Berisova střela zasvištěla okolo horního růžku soupeřovy branky. Zápas se lámal ve 33.minutě. Mišo při souboji na půlce hřiště regulérně zboural asi o 30kg lehčího soupeře, založil tak útok tři na jednoho a Jirka Přidal střelou do odkryté branky pro nás získal vedení 3:2. Minutu nato se po dlouhém pasu Mary Pokorného dostal do sóla Pavel Sádlík, jeho kličku ale brankář vystihl. Kickers měli poslední velkou šanci ve 35.minutě, rána zdálky po sólu ale nebyla přesná. Poslední tři mnuty zápasy znamenaly pro nás třígólovou radost. Ve 38.minutě udělal poslední hráč soupeře riskantní kličku, míč vypíchl Jožo Žúbor a po sólu se přesně trefil ke vzdálenější tyči. Ještě v téže minutě přišla  další riskantní rozehrávka soupeře na polovině a tentokrát z toho rezultoval brejk dvojice Kříž - Podhrázský a míč doťukaný do prázdné branky. A v poslední minutě se blýskl znovu Adam perfektní zadovkou na zezadu nabíhajícího Maru Pokorného, který prchl po lajně a střelou z úhlu nad brzo padajícího brankáře upravil na konečných 6:2.

Zápas tak skončil naším nečekaně vysokým vítězstvím. Výhru jsme si ale zasloužili, hlavně díky poctivé obraně, na kterou hlavně ve druhém poločase Kickers nenašli recept. Kickers byli technicky vybavenější, my jsme ale předvedli bojovnější výkon. A proto jsme vyhráli.

 

 

Blue Flames A : Kalábek B  4:6 (2:2)  Kříž 2, M.Žúbor, J.Žúbor

 

Povzbuzeni předešlým vydařeným zápasem jsme se pustili zostra i do dalšího soupeře a hned v 1.minutě pronikl soupeřovou obranou Tomáš Kříž a donutil brankáře Kalábku k prvnímu zákroku. Ve 2.minutě jsme měli výhodu přímého kopu. Ránu Mary Pokorného brankář vyrazil, u míče byl první hbitý Tomáš Kříž a dorážkou od tyče do sítě nám získal brzké vedení. Ještě v téže minutě vybojoval Mišo míč v rohu přes dva protihráče přihrál před branku, kde míč těsně minul nabíhající Jirka Přidal. Kalábek vyrovnal z první vážnější akce. Ve 3.minutě Roman vyrazil ránu k tyči a dobíhající nekrytý útočník zavěsil z boku pod břevno. Kalábek nebyl tak rychlý soupeř jako předtím Kickers, měl ale v týmu výraznou individualitu, borce s číslem 4. Ten se poprvé ukázal v 7.minutě, kdy vypíchl na polovině hřiště naši nepřesnou rozehrávku  a po sólovém nájezdu nedal suverénní kličkou Romanovi žádnou šanci k zásahu. Obdržený gól nás naštěstí nepoznamenal a v 9.minutě Mišovu ránu brankář s námahou vyrazil na tyč. Mišo si to vynahradil o minutu později, když po naší akci dva na jednoho pod padajícím brankářem vyrovnal na 2:2. V 11.minutě měl šanci pro změnu Jožo, zblízka ale nastřelil jen brankáře. Potom si vzal slovo znovu Kalábek, naše obrana odolávala až do 16.minuty, kdy se již zmíněný útočník prodral z boku a křížnou ranou do horního rohu znovu získal pro soupeře vedení. V 17.minutě ještě Kalábek nevyužil sólový nájezd, na konci poločasu jsme ale měli slovo my. V 18.minutě Tomáš Kříž vypíchl přihrávku a svoje sólo z vlastní poloviny suverénně proměnil. A ještě v téže minutě vypíchl soupeřovu přihrávku Mišo a taktéž si střihl sólový nájezd. Jeho rána však opět skončila na tyči a následná dorážka těsně nad brankou. Poločas tak skončil nerozhodným výsledkem.

Druhý poločas začal náporem soupeře, avšak bez gólového efektu. Ve 23.minutě vystihl Jožo špatnou přihrávku a po samostatné akci se přesně trefil na vzdálenější tyč. Minutu nato výborně zasáhl  Roman, když vleže vytáhl míč z brankové čáry. Po pěti minutách jsme se z náporu soupeře vymanili a přišly i naše šance. Ve 26.minutě se musel dvakrát po sobě činit soupeřův brankář a pak se nic zásadního neudálo až do 33.minuty. To dostal Kalábek výhodu přímého kopu a znovu to byl soupeřův ostrostřelec, který Romana propálil. A za další minutu už Kalábek vedl, když vystihl naši špatnou přihrávku a po bleskovém protiútoku na jeden dotek otočil na 4:5. To soupeře povzbudilo a pokračoval v náporu. Ve 37.minutě Roman reflexivně vyrazil nohou střelu po soupeřově bleskové otočce. Ve 38.minutě jsme si vzali oddechový čas a po poradě se rozhodli ke hře bez brankáře. Ta nám ale užitek nepřinesla. Po skrumáži před soupeřovou brankou se míč odrazil k soupeři a ten po několika krocích střelou přes celé hřiště zvyšoval do prázdné branky na 4:6. Těsně před závěrečným hvizdem jsme ještě kopali přímý kop, jenže bez úspěchu.

Druhý dnešní zápas skončil naší prohrou. Kalábek nebyl těžším soupeřem, měl však ve svém středu rozdílového hráče (Kalina). Ten sám nastřílel čtyři góly a je otázka, kde by bez něj Kalábci byli. Na kdyby se však nehraje. Nemusíme však smutnit, v prvním zápase jsme porazili soupeře z čela tabulky a tato výhra se rozhodně bude počítat.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.