2.11.2013 Áčko pokračuje v trendu jedno vítězství a jedna porážka

04.11.2013 16:26

 

Blue Flames A : Agromeli D  7:4 (3:3)  Táborský 3, M.Žúbor, Beránek, Vrána, J.Žúbor

 

Na dnešní dvojzápas dorazila naše ekipa docela početná. Chyběl sice vykartovaný Mara Pokorný, i tak ale přišlo osm hráčů do pole. Ze začátku to bylo ale spíše na škodu. Bylo znát, že několik hráčů hraje spolu mistrák poprvé a tak to hlavně v obraně dost skřípalo. Soupeř se tak ujal vedení, když nepokrytý útočník soupeře před naší brankou neměl problém otevřít skóre. Vyrovnání bylo kuriózní. Dostali jsme výhodu trestného kopu, k němu se postavil ranař Michal Žúbor a ranou o zadní tyč vyrovnal. Jenže nastalo dohadování, protože to byla taková rána, že nebylo přesně vidět o kterou tyč se míč vlastně odrazil. Protihráči tvrdili, že gól to nebyl, rozhodčí byl na rozpacích a až delegát rozhodl, že šlo o regulérní branku. To nás povzbudilo a krátce nato vstřelil po hezké kombinaci Petr Táborský další gól. Jestliže jsme ale v prvním poločase hráli dobře dopředu, o to hůře jsme hráli dozadu. Soupeř po naší nedůslednosti v bránění vyrovnal a i když střelecky naladěný Petr vstřelil svůj druhý gól, Agromeli po rozehraném trestném kopu rozebralo naši obranu a znovu srovnalo. Poločas tak skončil nerozhodným výsledkem.

Druhý poločas začal pro nás výborně. Nedlouho po zahájení zachytil Michal Beránek na půlce výhoz soupeřova brankáře a po samostatné akci mu vrátil míč do sítě. To nás nakoplo a na naši hru se už dalo dívat. Krátce nato se uvolnil po kličce ve vápně Honza Vrána a zblízka levačkou prostřelil brankáře. Když pak Petr Táborský vstřelil už svůj třetí gól v zápase, zdálo se vše jasné. Soupeř ale snížil na rozdíl dvou branek a odhodlal se k power-play. Naše obrana, která na rozdíl od prvního poločasu už pracovala spolehlivě, však všem atakům soupeře odolala a když Jožo Žúbor vypíchl na polovině soupeři míč a do prázdné branky vstřelil svůj první gól v okresním přeboru, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Do konce zápasu zbývalo už jen pár minut a soupeř na nějaký další zvrat rezignoval.

 

 

 

Blue Flames A : Helas  C  6:9 (2:5)  Táborský 3, Vrána 2, Nejezchleba

 

Helas vyrazil proti nám s reprezentantem Davidem Cupákem v sestavě a na jeho hře to bylo poznat. Reprezentační plejer si vzal hned hlavní slovo a od začátku režíroval hru Helasu. Rychle se k němu přidali i ostatní protihráči a ani jsme se nestačili rozkoukat a bylo to 0:3. A aniž bychom to v tuto chvíli tušili, tohle byly rozhodující okamžiky zápasu. Do poločasu sice snížil v tomto zápase výborný Petr Táborský na 2:3, Helas ale chytrou hrou zvrat v utkání nepřipustil.

Ve druhém poločase soupeř znovu utekl na rozdíl tří branek. Pak sice Honza Vrána po akci Dana Fatrdly snížil na 3:5, Helas ale znovu kontroval. Když pak Jirka Nejezchleba prostřelil soupeřova brankáře mezi nohama, rozhodli jsme se pro hru bez brankáře. Ta je ale v našem podání poslední dobou tragická a ani teď tomu nebylo jinak. Takže místo snížení to bylo znovu o tři branky a do konce zápasu se vlastně nic nezměnilo. Střílením branek stylem jednou my – jednou oni se došlo až do konečného skóre. Herní kvalita byla tentokrát na straně soupeře a ten si výsledek pohlídal.

Áčko tak pokračuje v podzimním trendu výhra – prohra. Remíza z minulého kola byla jen výjimkou potvrzující pravidlo. Pochvala za dnešek patří  Petrovi Táborskému coby špílmachrovi a hlavně autorovi dvojitého hattricku. Příště uvidíme, jak se Áčko popasuje s týmem z Dolních Louček, který coby nováček nečekaně vede tabulku.   

 

 

   

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.