2.11.2014 Béčko získalo dvě výhry, jeho největší hvězdou byl ale brankář

03.11.2014 17:42

 

Blue Flames B : Tropicana  6:0 (0:0)  Kouřil 3, Půček, Chromečka, Sedlinský

 

První listopadový víkend nás čekalo chladné dušičkové počasí. Na zápasy nás přišlo ale kupodivu dost, po nemoci se vrátil i Martin Půček. Po pár minutách prvotního oťukávání nás ale Tropicana začala zvolna tlačit do defenzívy, hlavně proto, že byla pohyblivější. A brzy přišly i její šance, jenže v brance stál dnes nepřekonatelný Roman. Všechny soupeřovy šance pochytal, navíc výborně četl hru, takže vždy byl u míče dřív než soupeř. Naše první střela na branku přišla až v 7.minutě. To jsme se už trochu oklepali, nicméně soupeř stále hrozil. Co ale neproměnil, to bylo k neuvěření, scházela mu hlavně finální přihrávka a klid v zakončení. My jsme už taky pomalu přesunovali k soupeřově brance a ve 14.minutě trefil Martin Půček tyč. To byla v prvním poločase naše největší šance, jinak nám scházela přesnost a pohyb. Tropicana pokračovala v zahazování šancí a minutu před přestávkou se znovu blýskl Roman, když bravurně zneškodnil soupeřovo sólo. První poločas tak skončil bez branek.

Ve druhém poločase se ale na hřišti začaly dít věci! Ve 22.minutě letěl dlouhý balón z naší poloviny, soupeřův brankář na něj čekal s otevřenou náručí, do míče ale v posledním okamžiku strčil špičku kopačky Martin Půček. Míč tak neskončil u brankáře, ale v jeho opuštěné brance! To nás povzbudilo a za další minutu jsme vedli už o dvě branky. Míč se po zmatcích před soupeřovou brankou přikutálel před osamoceného Milana Kouřila a ten nezaváhal. Ve 25.minutě utekl po straně Jirka Nejezchleba a z jeho přesné přihrávky před branku zvyšoval opět Milan už na 3:0. Najednou se z dramatu stalo vedení o tři branky a my se uklidnili a zpřesnili hru. Tropicana nerezignovala, měla i šance, jenže se stejným výsledkem jako v prvním poločase. Vrcholem jejich střeleckého zmaru bylo netrefení prázdné branky. Klid jim nepřidával ani Roman svými dalšími bravurními zákroky. Zákonitě tak uhodilo na druhé straně. Ve 30.minutě se odrazil míč k Oldovi Chromečkovi a ten z hranice trestného území napálil míč po zemi k tyči. Poté už soupeř pomalu rezignoval a my dohrávali v pohodě. Ve 34.minutě našel Jirka osamoceného Tomáše Sedlinského a ten zkušeně placírkou uklidil míč po zemi do branky. A minutu před koncem našla prudká přihrávka Davida Mendela z rohu hřiště nastavenou Milanovu nohu a od ní stejně rychle letěl míč do rohu soupeřovy branky.

Na první pohled jasné vítězství, na hřišti to ale tak jasné nebylo! Kdyby po prvním poločase vedla Tropicana o tři branky, nemohl by se nikdo divit. Roman nás ale podržel a pomohla nám i úvodní chytrá Martinova branka. Svojí tradiční rychlostí platil na soupeře Jirka a Milan dal svým hattrickem vzpomenout na své slavnější časy. 

 

 

 

Blue Flames B : Starobrno  5:1 (1:0)  Nejezchleba 3, Půček, Mendel

 

Před druhým zápasem musel odejít Milan Kouřil, zato se ale objevil ještě lehce podroušený Adam Faltýnek. Náš druhý soupeř nebyl tak čiperný, jako předtím Tropicana, několik šancí ale měl. První vyloženou šanci zápasu měl Martin Půček, jehož sólový nájezd bohužel skončil na plotě za brankou. Pak už si vzal na několik minut hlavní slovo soupeř. Jeho šance ale buďto pochytal Roman, anebo se vůbec netrefil mezi tyče. Vrcholem bylo, když soupeřův útočník ze dvou metrů překopl prázdnou branku. Po čtvrthodině se hra vyrovnala a už jsme měli šance i my. Jenže stále bez branek. Naši největší šanci měl Jirka Nejezchleba, který ze sóla ani nadvakrát nepřekonal soupeřova brankáře a dvě minuty nato běželi dva soupeřovi útočníci sami na Romana, ale nedali ani to. Na konci prvního poločasu ale přišly chvíle Martina Půčka. Dvě minuty před jeho koncem trefil nádhernou ranou zdálky břevno a v poslední minutě přistála jeho lehce tečovaná střela v koutě soupeřovy branky. Stejně jako v předchozím zápase i tady otevřel skóre.

Ve druhém poločase si vzal hlavní slovo Jirka Nejezchleba. Tři minuty po jeho zahájení utekl po pravé straně a střelou ke vzdálenější tyči nedal brankáři šanci zasáhnout. Za další tři minuty vystřelil ze střední vzdálenosti, o jeho střelu škrtl soupeřův obránce a udělal tak z ní nechytatelnou ránu, která se od tyče odrazila do sítě. Zápas se tak začal nápadně podobat tomu předchozímu, protože soupeř začal upadat do zmaru a my se uklidnili. Ve 28.minutě se opět blýskl Jirka, když u levé lajny obehrál dva soupeře a předložil míč před prázdnou branku pro Davida Mendela – 4:0. Potom přišel čas nevyužitých šancí na obou stranách, kdy si zachytali oba brankáři. Skóre se měnilo až pět minut před koncem. Byl to opět Jirka, který utekl tentokrát po levé straně, z úhlu obstřelil brankáře a doběhem kontroloval míč až do branky (spolu s ním tam dobíhal i Olda Chromečka, který je oficiálně napsán jako střelec branky, Olda ale hned po akci hlásil, že se míče nedotkl). Vedli jsme tak už rozdílem třídy, utkání jen dohrávali a začali soupeře pouštět do šancí. Ten toho využil a konec zápasu se odehrával převážně na naší polovině. Dvě minuty před koncem ještě Starobrno nastřelilo jen tyč, v poslední minutě ale Roman přišel o čisté celodenní konto. Soupeřův útočník se dostal do sóla, míč se mu zamotal mezi nohy tak, že z toho vyšla nechytatelná klička, kterou snad ani nezamýšlel a zívala před ním prázdná branka. Roman poté kopanci posunul branku o několik metrů vzad, zlost mu ale dlouho nevydržela. Vždyť jsme dnes uhráli dvě jasná vítězství!

Dnešní úspěch má několik důvodů. Hlavním z nich je Roman v brance. Jistými zákroky a čtením hry pomohl hlavně v obou prvních poločasech. Potom Jirka, který každému soupeři utekl, kdy se mu zachtělo. A taky Martin Půček, nenápadná síla a jistota. Vstřelil obě vedoucí branky a dával hře klid a myšlenku.

Tento víkend jsme odehráli čtyři zápasy a získali čtyři vítězství. A stačilo tak málo, jenom se sejít v pořádné sestavě. Tak snad jsme si docházkovou krizi na podzim odbyli a teď budeme stoupat jen nahoru.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.