2.2.2013 Vstup do jarní části se Áčku nevyvedl

03.02.2013 12:39

 

Blue Flames A : Helas C  3:6 (3:3)  Pokorný, Piler, Kouřil

Na první jarní zápas nedorazil Petr Táborský, který se šetřil na boj o místo v sestavě v Bohunicích, zato dorazil Milan Kouřil. Proti nám nastoupil soupeř se třemi zkušenými hráči v sestavě doplněný ligovými dorostenci. Po oťukávacím začátku jsme se ujali vedení, když se prosadil Mara Pokorný. Zakrátko nato se na půli hřiště zmocnil míče Tomáš Piler a na jeho sólový úprk nikdo ze soupeřů nestačil - 2:0. Poté se prosadil střelou zblízka i soupeř. Pár minut nato jsme měli výhodu přímého kopu z pravé strany. Milan Kouřil vystřelil víceméně z nouze, jeho střelu však nechtěně přizvedl soupeř a byl z toho krásný gól pod břevno. Potom ale přišel šok. Zdálky letěl vysoký míč před naši branku, brankář Traki proti němu vyrazil neskutečně pozdě a o hlavu vyššímu soupeřovu útočníkovi nedělalo problém jej přehlavičkovat. A když pár minut nato přišel bleskový kontr soupeře na jeden dotek a střela do naší prázdné branky, bylo naše vedení rázem pryč.

Ve druhém poločase jsme měli opticky více ze hry, naše hra převaha ale končila před soupeřovým trestným územím. Tam jsme zdlouhavým a někdy už i komplikovaným způsobem zakončování dali vždy soupeřově obraně příležitost naše akce zblokovat a několikrát se blýskl i soupeřův brankář. To Helas si problémy s útočením nedělal. Jeho hra dopředu taky nebyla kdovíjaká, pokud se ale jeho hráči dostali do šancí, tak pálili. A vyšlo mu to. Jednou propálil našeho brankáře mezi nohama, dvakrát rána k tyči a už to bylo 3:6. Na závěr jsme zkusili power-play, ale bez úspěchu. Naše přesilovka byla bez pohybu a Helas se nikam nehnal. A tak se už skóre neměnilo.

 

 

Blue Flames A : Agromeli C  4:5 (2:3)  Pokorný, Beránek, Šlapák, Piler

Ve druhém zápase začal soupeř aktivním presinkem a napadal nás už u naší branky. Teprve až jsme zrychlili přihrávky se hra vyrovnala, nicméně vedení se ujal soupeř po perfektním zpracování dlouhé přihrávky a střelou bez přípravy. Zakrátko utekl po straně Mara Pokorný a střelou z boku překvapil soupeřova brankáře. Potom překvapil i náš brankář, ovšem v tom špatném slova smyslu. Opět vysoký míč zdálky jako v prvním zápase, opět špatné vyběhnutí a opět gól v naší síti. Naštěstí brzy nato vyrovnal Michal Beránek. Do poločasu se ale soupeřovi ještě podařilo vstřelit gól po přečíslení naší obrany.

Ve druhém poločase jsme získali územní převahu a začali bušit na soupeřovu branku. Pak se konečně prosadil Vojta Šlapák. Zblízka nekompromisně napálil odražený míč a vyrovnal. Další naše šance zblízka zůstaly nevyužity a další náš gól tak musel přijít z brejku, když do prázdné branky dorážel rychlík Tomáš Piler. Naše radost ale netrvala dlouho. Při jedné soupeřově akci míč propadl mezi dvěma obránci před osamoceného soupeřova útočníka a ten se zblízka prosadil - 4:4. Potom se hra přelévala ze strany na stranu a na obou brankách jednou zazvonila tyč. Dvě minuty před koncem si vzal soupeř oddechový čas a to mu pomohlo. Jeho první šanci zblízka dokázal náš brankář ještě zneškodnit, na střelu od tyče do sítě už ale nedosáhl. A tak jsme zůstali bez bodů.

 

Jarní odvety jsme zahájili neúspěšně. Jednak díky nejistému brankáři, který dokázal udělat jak výborné zákroky tak i neuvěřitelné hrubky, a taky díky jalovému útoku. Tam schází přesnost a důraz. Polovinu našich dnešních branek museli dát obránci. Takže dnešní pochvala patří jim, hlavně Markovi Pokornému. Hrál výborně pozičně a navíc vstřelil dva góly.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.