2.3.2013 Áčko má místo očekávaných tří bodů jen jeden nečekaný

05.03.2013 13:29

 

Blue Flames A : Arsenal Taurito Kuřim B  2:2 (0:1)  Vrána, Beránek

 

V prvním dnešním zápase nás čekal druhý tým v tabulce a zápas začal přesně podle předpokladů. Po počátečním oťukávání nás Arsenal zavřel na naší polovině a jal se dobývat naši branku. Naše obrana ale výborně kryla všechny soupeřovy nebezpečné nahrávky do gólových šancí a co prošlo, pochytal Traki, i když někdy mu pomohla zbrklost soupeřových útočníků. Postupně jsme se osmělovali k útočným výpadům, v brance soupeře stál ale výborný brankář Jerry se svým neortodoxním stylem (vůbec nepadá na zem, protože dík své výšce a dlouhým rukám všude dosáhne), který všechny naše dobře umístěné rány vychytal. O výsledku prvního poločasu tak rozhodla rychlá akce soupeře, kdy na konci přesných přihrávek stál osamocený útočník sám před Trakim a bodlem nekompromisně otevřel skóre.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil s tím rozdílem, že jsme zakrátko po zahájení dostali druhý gól, když nepokrytý hráč dorážel zblízka do prázdné branky. I nadále měl soupeř územní převahu, my jsme spoléhali na jednoduché protiútoky. A pak už to konečně vyšlo! Po rychlém ťukesu dva na jednoho prostřelil brankáře prvním jarním gólem Honza Vrána. Soupeř lehce znejistěl, zvlášť když zahazoval i ty nejvyloženější šance. A najednou se na nás usmálo futsalové štěstí. Po závaru před soupeřovou brankou se odrazil míč k volnému Michalu Beránkovi a ten zdálky propálil brankáře mezi nohama! Na ten popud roztočil Arsenal před naší brankou peklo, jenže nervozita z vývoje zápasu mu asi svázala nohy, protože jeho hráči se netrefili ani do prázdné branky. Závěrečný hvizd rozhodčích tak potvrdil náš nečekaný bod po našem zatím nejlepším jarním výkonu.

 

 

Blue Flames A : Rychlé pípy  2:7 (1:2)  Piler, Beránek

 

Že Rychlé pípy nebudou tím týmem z podzimu, který nás porazil jen díky naší nedocházce, jsme poznali rychle. Soupeřovi hráči od začátku vyčkávali na svojí polovině a přecházeli do rychlých a hlavně přesných protiútoků. Zápas se tak přeléval ze strany na stranu a čekalo se na první gól. Ten dal Tomáš Piler. Na půlicí čáře svedl ostrý souboj s protihráčem a proměnil svůj sólový nájezd. Pro soupeře to byla dvojnásobná smůla, protože protihráč po souboji upadl na rameno tak nešťastně, že jej musela odvézt sanitka. Pípy to ale nijak nepoznamenalo a zakrátko bylo skóre srovnáno. Potom se stal okamžik, který nás zřejmě hodně ovlivnil. Míč létící zdálky do našeho rohu hřiště doběhl soupeřův útočník a jeho přihrávku před branku jsme si srazili do vlastní sítě. Samozřejmě jsme se pokoušeli vyrovnat, soupeř ale dobře bránil včetně výborného brankáře.

O přestávce jsme byli na rozpacích, protože jsme nečekali tak dobrého soupeře. Soupeř naši herní nepohodu vycítil a přidal další gól po uvolnění soupeřova útočníka před brankou. Když jsme pár minut nato dostali další gól (už druhý vlastní po tečované střele, která jinak šla mimo), rozhodli jsme se ke hře bez brankáře. Jenže ta byla dnes pomalá a nepřesná. Soupeř stačil všechny naše akce pochytat a navíc nás ohrožoval dalekonosnými střelami, které těsně míjely naši prázdnou branku. Gól se nám sice vstřelit podařilo, když střelu Michala Beránka nechytatelně tečoval soupeřův obránce, jenže naši další nepřesnost v rozehrávce už soupeř využil a ukázal na naši marnost v tomto zápase. Power-play jsme opustili a zápas se už jen dohrával. Nicméně soupeřovi útočníci se ještě dvakrát utrhli do sólového nájezdu a oba nekompromisně proměnili. Rychlé pípy tak vysoko vyhrály a ukázaly, že na konec tabulky rozhodně nepatří.

 

Dnešní zápasy ukázaly, že pokud hrajeme proti silnému soupeři, tak při poctivém bránění a troše štěstí to jde. Jakmile však máme tvořit hru a dobývat soupeřovu obranu tak už to tak dobře nejde. Máme tak na čem pracovat. Ze šesti jarních zápasů máme jen čtyři body. A soupeři zezadu se začínají přibližovat. 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.