2.6.2012 Áčko svůj poslední zápas prohrálo a sestupuje

05.06.2012 13:50

 

Blue Flames A :  Fauna   3:4 (1:1)  Střídecký, Vrána, Dilhof

 

Na poslední letošní zápas Áčka přišlo překvapivě málo hráčů a tak se začalo oboustranně opatrně. My jsme věděli, že začátek nesmíme přepálit a Fauna zase nevěděla, co od nás může čekat. Takže z toho byla pomalá a nepřesná hra a docela málo šancí. První pořádnou nepřesnost vyrobila Fauna. Nepřesnou přihrávku na půlce vypíchl Tomáš Sedlinský a brejk zakončil přihrávkou před prázdnou branku, kde stál Jirka Střídecký-1:0. Jenže pak došlo i na nás. Z vlastní půlky se rozběhl soupeřův kapitán, bez našeho zájmu se dostal až před Traktorovu branku a přihrál na rovněž neobsazeného spoluhráče-1:1. A protože se do poločasu obraz hry nezměnil a nějaké vážné chyby už také nepřišly, nezměnilo se ani skóre.

Druhý poločas začala přebírat otěže hry Fauna. Měla překvapivě víc hráčů na střídání (3, u nás jen 2), a začala být nebezpečná. Přesto nám svitla naděje. Na vlastní půlce převzal míč Honza Vrána, obešel téměř celou sestavu soupeře a nechytatelnou křížnou střelou nedal brankáři šanci-2:1. Jenže Fauna už měla znatelně víc ze hry, zejména její malý přitloustlý útočník nám dělal docela problémy a vyrovnání tak přišlo téměř okamžitě. A zanedlouho jsme už prohrávali, když oba góly padly po nepokrytí soupeřových útočníků.

Takže jsme museli sáhnout po zbrani, která se nám v poslední době osvědčila - power play. A ta měla zajímavý průběh:

1.minuta power play - do branky jde místo Traktora Tomáš Sedlinský, power-play playmaker.

3.minuta - neuvěřitelná chyba v naší rozehrávce na soupeřově polovině, kop přes polovinu hřiště a 2:4 pro soupeře.

4.minuta - Tomáš Sedlinský opouští s nadávkami na spoluhráče branku a přenechává místo zpět Traktorovi.

8.minuta - Tomáš se uklidňuje a znovu hrajeme power play.

10.minuta - soupeř je naší polovině a dává nepřesnou přihrávku, přímo na Martina Dilhofa do brejku.Ten dělá obrovskou kličku vyběhnuvšímu brankáři, ale hecne se a téměř ztracený balón dobíhá a posílá z úhlu do prázdné branky-3:4!

15.minuta - končí zápas, naše power play a taky naše účast v okresním přeboru.

Prohrou jsme pomohli Fauně z posledního místa v tabulce, kde byla přišpendlená celý rok a sami sebe poslali zpět do 1.brněnské ligy. O naší prohře rozhodla hlavně naše hráčská „účast“. Naivně jsem si myslel, že když jde o poslední zápas, tak přijde spousta lidí a užijeme si to. Realita byla ale úplně jiná. Kdyby nedošli hráči, kteří kdysi klub zakládali, tak hrajeme úplně bez střídání. Už jen za tohle si účast v okresním přeboru nezasloužíme. Alespoň víme, na koho je spolehnutí a na kom můžeme příští rok stavět.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.