20.10.2013 Béčko i v oslabené sestavě vybojovalo dvě vítězství

20.10.2013 17:08

Blue Flames B : Debakl  3:1 (0:1)  Chromečka 2, Fatrdla

 

Na dnešní zápas se omluvili hráči z Áčka, jenže neplánovaně nedorazily ani opory z Béčka. Museli jsme tak zahájit jen s jedním hráčem na střídání a byli jsme rádi, že krátce po začátku ještě dorazil úplný nováček Dan Fatrdla, který k nám přišel z klubu K5. Začali jsme tak opatrně, protože jsme sami nevěděli, jak nám to bez zavedených špílmachrů půjde a soupeř byl taky opatrný, protože zřejmě čekal naši ofenzivní smršť. Jenže ta pochopitelně při naší oslabené sestavě nepřišla. V první půli jsme se prezentovali jen viditelnými střelami, které šly buď vedle, nebo je soupeřův brankář v pohodě pochytal. Debakl se tak osmělil a začal taky útočit. Traki v naší brance byl ale v pohodě a soupeřovy šance taky pochytal. Jenže pak se i od něj odvrátilo štěstí. Přišla naše ztráta míče ještě na soupeřově polovině a sólový útok soupeře. Ten Traki vyrazil, jenže další dobíhající nikým nekrytý soupeřův útočník dorazil míč do opuštěné branky. Naše jalové útočení pokračovalo až do přestávky, soupeř taky už žádnou akci nevyužil, hlavně kvůli svým nepřesným přihrávkám.

O přestávce jsme si řekli, že s takovýmto způsobem hry žádné štěstí neuděláme a jestli chceme dnes něco uhrát, tak musíme víc běhat a bojovat. To jsme také splnili a před soupeřovou brankou začalo být častěji rušno, ovšem bez brankového efektu, protože Debakl vždy včas zformoval obranu a navíc měl dobrého brankáře. Na to se už nemohl dívat Olda Chromečka a vydal se z vlastní půlky k soupeřově brance. Soupeř zřejmě takovou troufalost nečekal, protože před Olinem se otevřela dálnice až před branku. Olda nevymýšlel žádnou kličku, jednoduše brankáře prostřelil a konečně jsme se dočkali vyrovnání. A Olda se stal zakrátko slavným ještě jednou. Vystřelil zpoza obránce, brankář uviděl míč pozdě a najednou jsme vedli! Debakl se odhodlal k náporu, naše hra se však už uklidnila a do žádných vyložených šancí jsme soupeře nepouštěli. Debakl tak sáhl před koncem zápasu ke hře bez brankáře a roztočil před naší brankou kolotoč. Při něm jsme měli obrovské štěstí, když Traki ránu z bezprostřední blízkosti vytlačil na břevno a odražený míč upálil Milan Kouřil těsně před dobíhajícím soupeřem na roh. Z něj soupeř už nic nevytěžil, naopak k odraženému míči se dostal Dan Fatrdla a svoji premiéru v našem klubu ozdobil uklidňujícím gólem přes celé hřiště do prázdné branky.

 

 

Blue Flames B : Kohouti  5:3 (2:1)  Kouřil 2, Podhrázský, Mendel, Fatrdla

 

Druhý zápas začal ve svižném tempu, protože Kohouti si všimli, že dnes nejsme v nejsilnější sestavě a koukali toho využít. My jsme však byli povzbuzeni předchozím vítězstvím a tak se hrál na 2.brněnskou ligu výborný futsal. K naší škodě se ale opakovala situace z předchozího zápasu. Přímý kop soupeře před naší brankou, opět vyražená střela na nekrytého soupeřova hráče a opět otevření skóre soupeřem. Tentokrát jsme naštěstí nemuseli na vyrovnání dlouho čekat, protože zakrátko se před soupeřovou brankou bleskově obtočil okolo obránce Milan Kouřil a zblízka nedal brankáři šanci. A zakrátko jsme už to bylo 2:1, protože Kohouti nám sami nabídli vedení. Při našem autu na jejich polovině totiž začali střídat a to takovým způsobem, že chvíli byli na hřišti jen dva jejich hráči a to ještě hodně daleko od míče. Adam Faltýnek tak lehce poslal z autu do sóla Milana Kouřila, který zkušeně obstřelil brankáře. Kohoutům pak chvíli trvalo než se z tohoto vzpamatovali, my jsme ale svoje další šance nevyužili. Hlavně díky gólmanovi Kohoutů, který byl jasně jejich nejlepším hráčem.

Ve druhé půli se Kohouti už vzpamatovali a začali se opět častěji ukazovat před naší brankou. A najednou zahřmělo! Těžkou ránu soupeře Traki vyrazil, napálený odražený míč už ale zastavit nedokázal. A chvíli nato přišel roh soupeře, nabíhající útočník proskočil mezi dvěma našimi hráči a z první napálil míč k tyči. Znovu jsme prohrávali a to jsme ještě potom měli obrovské štěstí, když soupeř zazdil brejk tři na jednoho hanebnou přihrávkou do autu. Tím zřejmě urazili štěstěnu a pak už jsme stříleli góly jen my. Krátce nato Milan Kouřil vybojoval míč v rohu hřiště a do jeho přihrávky před branku ťukl Adam Podhrázský – 3:3! Pak přišla chyba soupeře v rozehrávce, brejk Adama Faltýnka, jeho přihrávka na osamoceného Davida Mendla a znovu jsme vedli. Blížil se konec zápasu a Kohouti sáhli k power-play, ta byla ale dost jalová. Naopak vyrobili chybu v rozehrávce, toho využili naši útočníci a pro Dana Fatrdlu nebyl problém překonat brankáře z pole v brance Kohoutů. A to byla poslední zaznamenáníhodná akce v tomto zápase.

Dnešní vítězství mají velkou cenu. Ukázalo se, že Béčko obstojí v zápasech i bez posil z Áčka. Pochvalu zaslouží hlavně Milan Kouřil, který převzal dirigentskou taktovku a řídil naši hru jako v dobách své největší slávy někdy před pěti lety. Pochvalu naopak nezaslouží dva nejmenovaní hráči, kteří přislíbili svoji účast a nichž se dnes mělo stavět. Dnes nejenže nepřišli, ale ani nezvedli telefon či jej dokonce měli vypnutý. Tohle se v Blue Flames nedělá. Vidět pak ustaraného manažera Martina, jak má neustále telefon u ucha a shání nedostupné hráče místo aby si zápasy užíval, není zrovna příjemný pohled.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.