20.4.2013 Áčko má tři body a rekordní jarní výhru

20.04.2013 23:43
  1. Blue Flames A : Kalábek B  1:4 (1:2)  Faltýnek

 

V prvním jarním zápase nás čekalo béčko  Kalábku s prvoligistou Martinem Kunclem ze Slovácka v sestavě. Nám pro změnu chyběl Petr Táborský, který měl zápas ve Vyškově, zato premiéru v Áčku si odbyl Pavel Kovář. A po téměř roce se v Áčku ukázal Jura Jurečka. Věděli jsme, že úspěch povede přes naši precizní obranu a rychlost v útoku. Jenže se stejným herním systémem vyrukoval i soupeř a tak se hrál běhavý futsal bez vyložených šancí (pokud nepočítáme tu hned z prvního útoku, kdy Honza Vrána trefil z několika kroků tyčku). Náhle se ale prosadil Kalábek, když spíše náhodná patička jeho útočníka překvapivě zapadla do kouta naší branky. A brzy nato přišlo rychlé přečíslení naší obrany zakončené bombou do horního rohu. Museli jsme tak začít víc útočit, jenže soupeř naše útoky stačil zachytávat a sám hrozil z brejků. Výsledkem hry tak byly naše časté, jenže předem viditelné střely, které soupeřův brankář pochytával, a taky soupeřovy sólové nájezdy, které končily buď střelami vedle, nebo je Roman pochytal svými dlouhými končetinami. Přesto jsme se těsně před přestávkou dočkali snížení. Další naši střelu vyrazil soupeřův brankář přímo k Adamu Faltýnkovi a ten bleskově vrátil míč do sítě.

Druhý poločas byl zrcadlem toho prvního. Opticky jsme sice měli více ze hry, jenže z toho byly jen jednotlivé střely, žádné vypracované akce. Soupeř byl individuálně vyspělejší a herně se rozhodit nenechal. A pak přišel zřejmě rozhodující gól, totiž naše propálená zeď při soupeřově přímém kopu. Samozřejmě jsme okamžitě zkusili hru bez brankáře, jenže proti tomuto soupeři to spíš bylo gesto z nouze. Gól jsme nedali a naopak ještě jednou inkasovali. Individuality v soupeřově týmu rozhodly, hlavně č.3 v obraně (Kuncl) a č.9 v útoku (Hakl).

 

 

Blue Flames A : Gloria  12:1 (5:0)  Sedlinský 3, Vrána 3, Faltýnek 2, Beránek 2, Pokorný, Kovář

 

Před tímto zápasem jsme věděli, že jestli chceme pomýšlet na udržení v soutěži, musíme jej bezpodmínečně vyhrát. A tentokrát nám přálo i štěstí. Po počátečním oťukávání napřáhl z dálky Tomáš Sedlinský a jeho tečovaná střela nechytatelně zaplula do přesně do horního růžku soupeřovy branky. A vzápětí přišly v rychlém sledu další tři góly z kopaček Adama Faltýnka a Michala Beránka. To soupeře téměř položilo a nás naopak nakoplo k velkému výkonu. Akce Glorie, která hrála druhý zápas po sobě a viditelně ji docházely síly, jsme stačili likvidovat daleko od naší branky a pokud něco prošlo, Roman vše v pohodě pochytal. Zato obávaný brankář Glorie, který již dokázal na jaře vychytat několik zápasů, se překonával a držel skóre na přijatelné mezi. Nicméně do poločasu musel kapitulovat ještě jednou.

Do druhého poločasu jsme nastupovali s tím, že nesmíme dostat rychlý gól a dostat tak soupeře na koně, jak se nám letos už několikrát povedlo. Naše obavy ale byly tentokrát liché. Vyšťavená Gloria se nezmohla na vážnější odpor a naopak naše nájezdy do její otevřené obrany znamenaly pravidelné navyšování skóre. Střelecky se konečně prosadil Honza Vrána a při krátké soupeřově power-play i Mara Pokorný. Gloria se sice zmohla na čestný střelecký úspěch, závěr zápasu už ale byl jen otázkou skóre. Soupeř už zcela rezignoval a jen zásluhou svého brankáře nedostal ještě větší příděl.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.