21. - 22.9.2014 Áčko zahájilo sezónu debakly, Béčko bylo dvakrát vítězné

24.09.2014 14:59

Blue Flames A : Saňaři Sokolnice A  2:10 (1:6)  Dilhof 2

 

Že úvod Áčka do nové sezóny nedopadne zrovna slavně bylo jasné už před zápasem. Na sraz totiž dorazilo jen šest hráčů včetně brankáře, a to ještě tři hráči měli okolo 50 let. Naštěstí se po čtvrt roce objevil Jirka Nejezchleba. Soupeř ze Sokolnic taky nedorazil ve zrovna ohromujícím počtu, zato ale se dvěma nadupanými ranaři v útoku. Zápas tak začal náporem Saňařů a ti se rychle dostávali do gólových šancí. I když naše obrana v čele s Trakim v brance dlouho odolávala, bylo jasné, že gól v naší síti je jen otázkou času. Když se po asi pěti nevyužitých tutovkách soupeř konečně trefil, pokusili jsme se o obrat, jenže proti v průměru o asi patnáct let mladšímu soupeři jsme neměli šanci, hlavně při jeho protiútocích. Když se navíc zranil Olda Chromečka, byla pohroma dovršena. Museli jsme hrát bez střídání včetně manažera Martina a góly v naší síti přibývaly jako houby po dešti. Jediným kladem prvního poločasu tak byla branka nestárnoucího Martina z voleje, kterým překvapil soupeřova obránce i brankáře zároveň.

Druhý poločas byl dokonalým obrazem toho prvního. Zraněný Olda se na chvíli pokusil zapojit do hry, ale nešlo to. Soupeř se tak znovu hrnul do šancí, naštěstí jich víc nedal než dal. My jsme se o nějaký zvrat nepokoušeli, chtěli jsme jen zápas důstojně dohrát. Dokonce se nám podařilo vsítit Martinem druhý gól, a to ještě tento hráč těsně před koncem odmítl hattrick. Zápas tak skončil naším debaklem, nikomu se ale nedalo nic vytknout. Každý náš hráč odehrál, co mohl.

 

 

Blue Flames A : Gladiators B  0:6 (0:2)

 

Na druhý zápas už dorazil i Michal Beránek, a tak naše hra dostala trochu šmrnc. Gladiátoři se nás trochu snažili rozhodit svoji hutnou předzápasovou rozcvičkou, na hru to ale nějaký valný vliv nemělo. Beris byl přesně ten hráč, kterého jsme ke hře potřebovali, a tak se hrála vyrovnaná hra. Glads měli ale o něco víc navrch, hlavně díky jejich hráčské zásobě. Šance tak měli především oni, i když  i my jsme se dostávali často na dostřel jejich branky. Branky ale padly jen do naší sítě. Nejdříve obešel červený útočník dva naše obránce a zakončil bodlem pod břevno a potom Traki uviděl pozdě skrytou střelu zpoza obránce a stihl ji jen ztlumit, ne ale zastavit. I tak ale byl poločasový výsledek přijatelný.

Ve druhém poločase pokračoval mírný nápor Glads, ale bez nějakého gólového efektu. My jsme se naopak dostali do několika šancí a tak nám v hlavě začala klíčit naděje na nějaký dobrý výsledek. Tu ale Glads zčistajasna rozmetali během několika minut. Nejdříve Trakimu zapadla rána po zemi od tyče do sítě, hned nato se po další střele do tyče míč odrazil k nekrytému soupeři a ten věděl, co s ním. Když chvíli poté propálil Trakiho bodlem k tyči další hráč, bylo po zápase. My jsme věděli, že pětigólový náskok soupeře už nedotáhneme a Glads se už asi šetřili na další zápas. I tak nám stihli ještě jednu branku přidat.

 

Dnešní zápasy rozhodlo hlavně to, že se nám loňská úspěšná sestava přes léto rozsypala jako domeček z karet. Za Petra Táborského a Mišo Žúbora není náhrada herní, ale ani početní. Když ještě navíc někteří dají přednost velkému fotbalu a další jiným důvodům, je výsledek takový, jaký je. Čeká nás těžký podzim…  

 

O zápase píše taky web www.glads.cz

  

 

 

Blue Flames B : FFT Vinohrady B  5:2 (3:0)  Dilhof 2, J.Přidal 2, Půček

 

Blue Flames B : FC Vinohrady B  6:4 (3:1)  Dilhof 2, Kouřil, Nejezchleba, J.Přidal, Sedlinský

 

Situace ze soboty se v neděli naštěstí neopakovala. Přišli Milan Kouřil a Jirka Přidal a ti režírovali naši hru. V brance si úspěšně odpykává trest Roman, k tomu se přidala rychlost Jirky Nejezchleby, zkušenost Martina Půčka a Tomáše Sedlinského a manažer Martin si tak mohl v útoku zastřílet. Pro něj to byl úspěšný střelecký víkend!

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.