21.5.2016 Áčko uzavřelo sezónu debaklem

27.05.2016 15:40

 

Blue Flames A : Stones of Madeira A  0:8 (0:3)

 

Před posledním zápasem bylo jasné, že Áčku půjde už jenom o čest, protože žádný výsledek nemohl změnit jeho konečné 15.místo v tabulce. Soupeřovi už také o nic nešlo, udržení v soutěži měl zajištěno a tak se v prvních minutách hrála většinou jen přebíhaná od branky k brance bez vážnějších šancí. V 9.minutě se zničehonic prokličkoval až před soupeřovu branku Martin Půček, nahrál volnému Tomáši Křížovi, ten ale nedokázal brankáře z bezprostřední blízkosti překonat. Za další minutu to Martin zkusil znovu, tentokrát střílel sám a jeho padáček se zastavil na tyči! Martin ve svojí aktivitě pokračoval, zakrátko se prezentoval střelou zpoza obránce k tyči, kterou musel brankář řešit svižným skokem. Ve 12.minutě ale uhodilo u naší branky. Naše obrana si nepokryla náběh hráče z druhé vlny a ten střelou k tyči poprvé překonal Jaru. V následující minutě Jara hokejovým rozštěpem vyrazil střelu zdálky. V 16.minutě znovu střílel Martin Půček k tyči a znovu dal vyniknout brankáři. V 17.minutě se podruhé prosadil soupeř a gól byl nápadně podobný tomu prvnímu. Znovu naběhl neobsazený hráč z druhého sledu do naší obrany a do protipohybu Jary zvýšil na 0:2. Ještě v téže minutě se útočník Stones dostal sám před Jaru, ten jeho střelu vyrazil, jenže zpět do zmíněného útočníka a ten už neměl problém dokopat míč do branky. Tenhle vývoj nás zmrazil a do konce poločasu už měl šance jen soupeř. V 18.minutě se řítili tři osamocení útočníci na Jaru a ten odvážným skokem vypíchl jejich finální přihrávku. A v 19.minutě Jara házenkářským semaforem vytáhl ostrou střelu pod břevno.  

Na začátku druhého poločasu se pokusil samostatný únik Tomáš Kříž a byl skosen. To ale byl jen kratičký pokus o nějaký zvrat v zápase. Naopak ve 23.minutě soupeř rozehrál přímý kop, naše zeď zůstala stát jako zmrazená a Stouni doťukali v pohodě míč až do branky. A i dál se Jara v brance měl co otáčet. Ve 25.minutě se nenechal propálit zblízka mezi nohama. Ve 27.minutě jsme nabídli chybou v rozehrávce šanci Aleši Brychtovi, ten ale ani nadvakrát Jaru nepřekonal. Ve 28.minutě přišla naše největší  šance ve druhém poločase. Ránu Ondry Brhela zdálky vyrazil brankář jen před sebe, Martin Dilhof ale z dorážky netrefil odkrytou branku. V následující minutě letěla dlouhá Tomášova přihrávka na Martina Půčka, jeho následný padáček ale zamířil vedle. Ve 30.minutě Stouni bezezbytku rozebrali naši obranu a zblízka zvýšili na 0:5. A od této chvíle existovalo na hřišti jen jedno družstvo. Naši hráči rezignovali na jakýkoliv zvrat a jen přihlíželi, jestli Jara soupeřovy šance pochytá nebo ne. Ve 31.minutě se střela ze střední vzdálenosti odrazila od Jarovy ruky a doskákala do sítě – 0:6. Ve 36.minutě Jara perfektně vytáhl střelu zpod břevna. Ve 37.minutě zaduněla naše tyč po bombě zdálky. V téže minutě absolvoval míč trasu levá tyč – pravá tyč – síť naší branky a bylo to 0:7. A v předposlední minutě jsme ještě obdrželi dnes klasický gól – průnik protihráče po straně a nahrávka před branku na neobsazeného hráče.

Dnes jsme obdrželi nejtěžší debakl v letošním ročníku a po zásluze sestupujeme do nižší soutěže. Tahle nálož od průměrných Stounů je ale jen logickým výsledkem toho, co nás provázelo celou jarní část. Hra na náhodu, postupné zužování kádru, neúčast klíčových hráčů…. Je toho k řešení hodně.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.