22.2.2014 Áčko má čtyři body a druhé dvouciferné vítězství

23.02.2014 10:33
  1. Blue Flames A : Kickers 09 A  6:6 (2:3)  Beránek 2, Táborský 2, Vrána, Pokorný

 

Na druhé jarní dvoukolo se sešla silná sestava do pole plus Traki do branky, který na zápasy dorazil přímo z Jeseníků. Prvním soupeřem byl nováček Kickers, který ale jako nováček rozhodně nevystupuje a je nejlépe střílejícím týmem celé soutěže. Začátek ale vyšel nám. Snad po dvou minutách si naběhl do uličky Honza Vrána a otevřel skóre. Když si po dalších dvou minutách naběhl na křižnou přihrávku Mara Pokorný a zkušeně překonal soupeřova brankáře podruhé, vypadalo to na hladký průběh. Ten se ale nekonal. Soupeřův útočník totiž zakrátko ze sóla prostřelil Trakiho po zemi a začal získávat herní iniciativu. Hlavně svým neustálým dotíráním a aktivním napadáním nám nedal vydechnout a v naší hře se začaly kupit chyby. Skóre se však dlouho neměnilo, až okolo 20.minuty si soupeřův útočník naběhl na přihrávku z boku a z první placírkou prostřelil obránce a brankáře zároveň. Chvíli nato přišel pro nás nejhorší okamžik celého dvoukola. Traki prošvihl okamžik vyběhnutí na dlouhou soupeřovu přihrávku a byl padáčkem překonán. Okamžitě se na něj snesla sprcha nadávek a tenhle okamžik rozklížil na dlouhou dobu hru celého týmu. Kickers (anglicky „kopáči“, v tomto jazyce výraz pro fotbalistu) byli na koni, naštěstí už žádnou šanci nevyužili včetně 10m kopu a tak jsme šli o poločase na lavičku jen s jednogólovým mankem, zato ale s náladou na bodu mrazu.

To se projevilo i na začátku druhého poločasu. Naše hra byla hodně nepřesná, na to Kickers čekali a z vypíchnutých přihrávek pádili na naši branku. Když krátce po sobě dvě sóla skončily míčem v naší brance a soupeř nás stále mačkal, vypadalo to na debakl. Potom se na nás ale usmálo štěstí. Rána Michala Beránka zdálky škrtla po cestě o soupeřovu nohu a brankář padající už na druhou stranu na míč nedosáhl. Jenže chvíli na to soupeř obstřelil našeho obránce, Traki uviděl míč pozdě a bylo to zase o tři branky. Naštěstí to byl pro nás poslední smolný okamžik v tomto zápase. Obrana Kickers nebyla tak pevná jako jejich útok a hlavně Petr Táborský toho dovedl využít. Sám vymotal celou obranu a snížil. Krátce nato přišla další Michalova šťastná branka, když jej prudká přihrávka z boku trefila na stojnou nohu a od ní se míč pomalu dokutálel do opačného rohu než stál brankář. To nás nabudilo, vrhli jsme se do náporu a po kombinaci Petr vyrovnal. Další naše šance už ale soupeřův brankář pochytal, naopak nám ještě zatrnulo, když Traki opět předvedl svůj „odhad“ při vybíhání, soupeřův padáček ale tentokrát skončil na stěně haly. A pak se už pískal konec zápasu, po svém průběhu asi se spravedlivou remízou.

 

 

 

Blue Flames A : Tango C  10:2 (2:0)  Vrána 3, Žúbor 3, Táborský, Pokorný, Beránek, Varga

 

Ve druhém zápase nás čekalo céčko Tanga s ligistou Radimem Slámou v sestavě. Začali jsme tedy pozorně s bráněním už ve středu hřiště, jenže stejně začalo i Tango a tak z toho byla taktická bitva s pobíhajícími dvojičkami po hřišti. První gól vstřelilo Tango, jenže ten nebyl kuriózně uznán. Před brankovou akcí totiž vběhly do hřiště před naši branku děti Ladi Sosnara, Traki si toho všiml, přestal hrát a soupeřův útočník pálil do prázdné branky. Po dohadech rozhodčích mezi sebou se nakonec rozhodlo že branka neplatí a sporný okamžik skončil šťastně pro nás. Ne tak pro Laďu, který se musel věnovat už jen hlídání dětí. Po znovuzahájení hry jsme začali získávat herní převahu, protože soupeřův prvoligista Sláma k sobě neměl v poli rovného parťáka. Hvězdou Tanga se tak stal soupeřův brankář, který skákal jako tygr a dlouho držel vyrovnaný stav. Soupeř měl také nějaké šance, Traki si ovšem tentokrát odpustil excesy s vybíháním a několika důležitými zákroky držel naše čisté konto. Poločasové skóre tak na sebe vzal Petr Táborský, který po uvolnění se před brankou nedal brankáři žádnou šanci a hned nato předložil tutovku před prázdnou branku Honzovi Vránovi. Poločas tak skončil za naší převahy, výborný soupeřův brankář se už ale překonat nenechal.

Druhý poločas začal tak, jako ten první skončil, začaly ale padat branky. Střelecké slovo si vzal hlavně Mišo Žúbor a skóre začalo narůstat. Všechny branky začaly padat po vypracovaných akcích téměř až do branky, protože soupeř přestal v obraně stíhat a brankář už na vše nestačil. Dopředu ještě hráli  jakžtakž, Traki ale žádný míč za sebe nepustil. Skóre tak narůstalo jen na naší straně a postupně se zapisovali všichni hráči. Efektní byl hlavně gól Mišo Žúbora z rohu hřiště, když se jeho pomalá ale nechytatelná střela kutálela po brankové čáře a po ťuknutí od zadní tyč zapadla jako kulečníková koule do branky. Za stavu 7:0 přišel ke slovu i soupeř, dvěma slepenými góly snížil, to ale od něj bylo vše. My jsme naopak už i bez Petra postupně zvýšili až na konečnou desítku. Šťastným střelcem desátého gólu se stal Honza Vrána.

Dnes tak máme čtyři body a skok o dvě místa v tabulce nahoru. Díky 16 nastříleným gólům jsme taky na druhém místě střelecké tabulky. Nejdůležitější okamžik byl zřejmě v prvním zápase, kdy jsme se dokázali zvednout z chvilkové herní krize a vyrovnat téměř ztracené utkání.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.