22.3.2014 Áčko si kanonádou upevnilo 4.místo v tabulce

23.03.2014 16:42

 

 

Blue Flames A : Arsenal Taurito Kuřim B  10:6 (4:1)  Táborský 5, Žúbor 3, Vrána 2

 

Už na úterním tréninku předváděla dvojice Táborský – Žúbor neskutečné střelecké věci a tak se čekalo, jestli si tihle dva přenesou tréninkovou formu i do ostrého zápasu. Přenesli. Ale popořadě. Prvním soupeřem bylo béčko kuřimského Arsenalu s charismatickým brankářem Jerrym. Zřejmě z nás měli respekt, protože začali hodně zataženě a čekali, co na ně vymyslíme. My jsme vymýšleli, hlavně Petr, skóre se ale měnilo ztuha. Potom se ale konečně prosadila naše současná hvězdná dvojice a Mišo otevřel střelecký účet. Když se nedlouho poté dvakrát prosadil Petr, zdálo se být vše na dobré cestě k hladkému vítězství. Jenže Arsenalu se podařilo z nenápadné akce snížit a připomenout se, že se s ním musí počítat. Mišo nás ale do přestávky uklidnil svým dalším gólem a tak poločas skončil naším třígólovým vedením.

Jenže vedení o tři góly nás uklidnilo až příliš a tak jsme o něj na začátku druhého poločasu docela rychle přišli. Arsenal využil našich nedůsledností v obraně, snížil na 4:3 a začala střelecká přetahovaná. Od tohoto okamžiku se jelo systémem „dáme gól – dostaneme gól“ a tak probíhala většina druhého poločasu. Závěrečné drama se ale nekonalo. Ke konci zápasu se projevilo, že naše ofenziva je momentálně asi nejlepší v celé soutěži. K superformě Petra Táborského se v závěru střelecky přidal Honza Vrána a tak jsme Arsenalu gólově utekli. Dokonce se nám podařilo nastřílet soupeři desítku.

 

 

 

Blue Flames A : Rychlé pípy  9:1 (3:0)  Žúbor 2, Beránek 2, Táborský 2, Vrána 2, Varga

 

Druhý zápas neměl tak jednoznačný průběh jak vypadá výsledek. Pípy nasadily od začátku organizovanou obranu v čele s pohyblivým brankářem a vyrážely do rychlých protiútoků. Těm ale vládla většinou nepřesnost a pokud se soupeř dostal k zakončení, zasáhl Roman v brance. My jsme se zase nemohli dlouho prosadit proti houževnaté soupeřově obraně a jen pomalu jsme navyšovali skóre. Poločasové vedení o tři branky tak bylo asi spravedlivým vyjádřením dění na hřišti.

Druhý poločas už byl jiný. Zatímco naše ofenzíva začala přinášet gólovou úrodu, na soupeře padala nepřízeň osudu. Za stavu 5:0 sice vstřelil čestný gól, to ale bylo všechno. Neproměnil penaltu ani následnou dorážku a navíc Honza Vrána potrestal neustále vybíhajícího brankáře dalekonosným lobem do prázdné branky. Ten od tohoto okamžiku zjevně rezignoval a branky se začaly sypat. A tak i druhý zápas skončil málem nastřílenou desítkou.

Dnes jsme ve dvou zápasech nastříleli 19 branek! Je to hlavně zásluhou trojice Táborský – Žúbor – Vrána, která jich sama nastřílela 16. Pochvalu ale zaslouží taky Roman v brance, který i přes šest obdržených branek v prvním zápase spoustu šancí soupeře vychytal a ve druhém zneškodnil penaltu. Ještě se sluší připomenout, že v zápasech nastoupili kromě střelců branek ještě Olda Chromečka a Adam Faltýnek.

Dnešní reporty ze zápasů jsou trochu sterilní. Je to díky tomu, že Traki nebyl na zápasech, ale společně s Jirkou Nejezchlebou šířili (úspěšně) slávu brněnského futsalu v severních Čechách. Příští týden už ale oba dorazí a měla by dorazit i nová slibná posila. Uvidíme, čeká nás těžký zápas s Helasem. 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.