23.1.2016 Áčko ztratilo vítězství v posledních vteřinách zápasu

20.04.2016 18:46

Blue Flames A : Stones of Madeira  2:2 (1:0)  M.Žúbor, Varga

 

 

Na první zápas v tomto roce, který paradoxně zakončoval první (podzimní část) soutěže, dorazila ekipa osmi hráčů, už ale bez brankáře Romana. Na jeho místo se postavil Traki, který se na zápas vystrojil do slušivé oranžovo – černé kombinace. Bohužel byl poté k nerozeznání od hráčů Stones, kteří měli oblečení nachlup stejné. Traki tak vzal zavděk červeným rozlišovákem a mohlo se začít. Oba týmy začaly hrát ze zabezpečené obrany a tak nejen na šance, ale i na střely na branky se dost čekalo. První se odvážil náš tým, který byl i o chloupek technicky lepší. Nebyly to však vypracované akce, ale viditelné střely, se kterými neměl soupeřův brankář problém. Stones měli jakous – takous šanci v 8.minutě po našem špatném přebírání protihráčů, situaci ale včasným vyběhnutím zachránil Traki. Stones se zakrátko ještě prezentovali bombou zdálky do břevna. Ve 12.minutě se ale usmálo štěstí na nás, když po obléhání soupeřovy branky prostřelil Mišo Žúbor chumel hráčů před sebou, některý z protihráčů míč ještě tečoval a brankářovi proletěl míč okolo nohy – 1:0. I nadále jsme byli útočnější, vyloženou šanci jsme ale neměli, stále to byly akce „do plných“. Stones se prezentovali ještě menším počtem vypracovaných akcí a tak poločas skončil naším hubeným vedením.

Druhý poločas začali Stones vysunutým presinkem, ten jim vydržel ale jen pár minut. Hra poté znovu upadla do obrázku prvního poločasu a vypadalo to, že mnoho gólů už nepadne. Ve 26.minutě ale uhodilo z čistého nebe. Chybnou rozehrávku nalevo od naší branky vystihl protihráč a polovysokou ranou k protější tyči nedal Trakimu šanci zasáhnout. Nás tato událost naštěstí nepoznamenala a nadále jsme si udržovali mírnou převahu. Stouni měli také šance, jejich akce ale končily nepřesnými střelami. Šťastná pro nás byla 18.minuta. Křížná přihrávka pře celé hřiště našla nekrytého Gaba Vargu a jeho střela proklouzla mezi bližší tyčí a brankářem do sítě. Stones si okamžitě vzali oddechový čas a a po jeho skončení začali hrát power-play. Jeho hru ale brzdily nepřesnosti a zdálo se, že máme vyhráno. Jenže přišla poslední minuta, náš odkop zachytil soupeřův obránce a bleskovou přihrávkou vpřed vyslal svého útočníka do brejku. Jeho prudkou ránu po zemi k tyči stačil Traki ztlumit, ne však vytěsnit mimo branku. Míč tak skončil v síti a na tabuli svítilo pět vteřin do konce…

Výhru jsme tak ztratili doslova v posledních vteřinách. Za předvedenou hru se ale stydět nemusíme. Měli jsme víc šancí, nedali jsme z nich ale více gólů. Soupeř jen čekal na naše chyby. Dvě z nich využil, a že to bylo pár vteřin před koncem, o to víc to nas..e.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.