23.5.2015 Áčko uzavřelo sezónu pohodovým vítězstvím

23.05.2015 12:51

Blue Flames A : Stones of Madeira A  5:2 (1:0) Nejezchleba 3, Žúbor 2

 

Na poslední zápas sezóny dorazilo osm hráčů do pole a tak se čekalo nějaké bodové využití. Do branky si po půlroce znovu stoupl Traki a mohlo se začít hrát. „Stouni“ přišli také v početné sestavě, ale bez svých největších opor a tak jsme je hned od začátku zatlačili na jejich polovinu. Stouni ale velice pozorně bránili, nenechali se rozebrat nějakou naší kombinací a pokud něco prošlo, zakročil jejich výborný brankář. Navíc jsme si museli dávat pozor na jejich známé smrtící brejky. K tomu se musí poznamenat, že naše obrana pracovala celý první poločas precizně a soupeře do žádného brejku nepustila. Obraz hry byl dlouho fádní, skládal se jen z naší neplodné převahy. Změny jsme se dočkali v 11.minutě. Mišo Žúbor so probil před soupeřova brankáře, ten mu v předtuše rány skočil pod nohy a Mišo se v posledním okamžiku rozhodl udělat kličku. Míč mu ale na konci kličky utekl od nohy, naštěstí se ale pomalu dokutálel do tyče a od ní do sítě!  Gól sice trochu kuriózní, byl to ale zasloužený výsledek naší převahy. Další šance jsme už nevyužili. Tu největší v 15.minutě, kdy prudkou ránu vyrazil soupeřův brankář jen nad sebe a ta setrvačností směřovala zpět do branky. Brankář se ale stihl znovu odlepit od země a míč vyškrábnout na roh. Co se týče útočné aktivity Stounů v prvním poločase, tak za tu mluví jen dva Trakiho vážnější zásahy do hry. Jednou kryl centr z rohu před branku a jednou musel na zem při střele z úhlu.

Druhý poločas měl už rychlejší spád. Znovu jsme začali útočnou aktivitou, najednou ale přišla chyba při přebírání hráčů a soupeřův útočník se zčistajasna objevil sám před Trakim. Ten se mu sice vrhnul pod nohy, soupeř měl ale dost času Trakiho přehodit. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. K míči se dostal Jirka Nejezchleba, několika kličkami se dostal až před soupeřova brankáře a přesnou křížnou střelou o zadní tyč nám znovu získal vedení. Když o pár minut později udělal totéž, jenom z druhé strany, zdálo se, že zápas dovedeme v klidu k vítězství. Jenže o drama se postaral Traki, chytající po noční směně. Nejdříve mu prolétla skrz rukavice střela z dálky. Traki naštěstí stál mimo branku, takže gól z toho nebyl (ještě). Pohroma přišla o pár minut později. Dalekonosný výkop soupeřova brankáře Traki podběhl, stačil ho však vyrazit. Jenže přímo k nohám soupeřova útočníka. Jeho střelu stačil ještě vyrazit, jenže přímo k nohám dalšího soupeře, který už neměl problém se trefit do prázdné branky. Znovu to tak bylo jen o branku a hrozilo drama. To ale nepřipustil ve druhém poločase nepolapitelný Jirka Nejezchleba. Znovu nabral rychlost, prokličkoval se k brance a další velepřesnou střelou k tyči završil svůj čistý hattrick. To nás uklidnilo (hlavně Trakiho) a my se vrátili ke svojí přesné hře. Za to jsme byli ještě jednou odměněni, když se Mišo Žúbor ocitl po přesné přihrávce sám před brankářem a chladnokrevně zavěsil pod břevno. Zápas se tak nakonec dohrál k naší spokojenosti.

Poslední zápas tak ukázal to, co nám většinu sezóny scházelo. Byla to hlavně špatná docházka na zápasy. Dnes nás přišlo devět a od začátku bylo jasné, že pokud nebudeme dělat nějaké kiksy, musíme jednoznačně vyhrát. Kdybychom v takovém počtu chodili celý rok, skončili by jsme přinejhorším někde uprostřed tabulky a ne třetí od konce. Podrobně si působení Áčka v uplynulé sezóně  rozebereme v následujících dnech.  

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.