24.4.2016 Béčko vybojovalo první jarní vítězství a vzápětí obdrželo šestigólový nášup

26.04.2016 21:31

 

Blue Flames B : Kohouti A  4:3 (2:3)  Šlapák 2, Kouřil 2

 

Béčko přivítalo ve třetím jarním dvojkole hodně vlezlé počasí se studeným větrem a nevyzpytatelný tým Kohoutů. Ti začali utkání rázně a už za 30 vteřin musel Pepa k zemi, aby vyrazil ránu k tyči. Toto první varování jsme nevzali vážně a tak další pokus Kohoutů už skončil v naší síti. Ve 2.minutě Pepa vyrazil ránu k nekrytému útočníkovi a ten neměl problém dorazit míč do odkryté branky. I dál jsme byli pod tlakem, ze kterého nás občas vysvobodila kličkovaná Vojty Šlapáka. Znovu to pořádně zahořelo před naší brankou ve 4.minutě, kdy Davidovu pomalou malou domů vystihl soupeřův útočník a jen odvážný Pepův skluz nás uchránil od další pohromy. Naštěstí se Vojta zřejmě dobře vyspal, protože čím dál častěji motal soupeřovu obranu a v 8.minutě vyrovnal. Nejdříve kličkami vymotal dva soupeřovy obránce a poté přesně zamířil. Za další minutu jsme už vedli. Z Vojty si vzal příklad Milan Kouřil. Tentokrát vymotal soupeřovu obranu on a nahrál na opačnou stranu branky nekrytému Vojtovi, který už střílel do prázdné. Nabídku ke zvýšení skóre odmítl ve 12.minutě Olda, který při sólovém nájezdu tak dlouho vymýšlel co udělá, až mu brankář míč skokem pod nohy sebral. To se nám vymstilo hned ve 13.minutě. Manažer Martin při snaze odkopnout míč od branky trefil místo balónu protihráče a kopala se penalta. Prudká rána po zemi k tyči byla nechytatelná a stav byl opět vyrovnaný. Věci se děly v 16.minutě. Nejdřív dnes neudržitelný Vojta namířil těsně vedle, vzápětí se po naší chybné rozehrávce řítili tři Kohouti na našeho osamoceného obránce, aby tuto šanci vzápětí zazdili. Minutu nato jsme se ale třetího míče v naší síti už dočkali. Rozehrávali jsme aut u branky Kohoutů, jenže tak mizerně ,že z toho byl brejk soupeře tři na jednoho. A ten už Kohouti proměnili.

Hned po zahájení druhého poločasu nám zatrnulo, když jeden z Kohoutů těsně minul otočkou z voleje Pepovu branku. Ve 24.minutě se znovu dostal ke slovu Vojta, když se probojoval až před brankáře. Ten jeho kličku tentokrát vystihl, odražený míč se ale dostal k dobíhajícímu Milanovi, který do odkryté branky vyrovnal. Kohouti se ale nedali zahanbit a hned ve 25.minutě musel Pepa odvážným skokem pod nohy soupeřova útočníka řešit další ošemetnou situaci. Z další akce Kohouti naši síť přece jen rozvlnili, naštěstí jen z boku. Vzápětí David střelou z úhlu téměř knokautoval soupeřova brankáře. Ve 30.minutě se dostal ke svému sólu Tomáš Kříž, střelu ale namířil nad. Ve 32.minutě zase vynikl při sólu soupeře Pepa. Ve 34.minutě jsme se mohli dočkat vedoucí branky. Milan Kouřil si pěkně narazil s Vojtou, jenže trefil jen boční síť odkryté branky! Ve 38.minutě se naposledy v tomto zápase blýskl Pepa, když vykryl dorážku zblízka. Minutu před koncem přišla naše rozhodující akce. Opět se dostala k akci osvědčená dvojice Vojta – Milan. Druhý jmenovaný využil Vojtovu přesnou finální přihrávku a zblízka podstřelil brankáře. Tímto gólem jsme převrátili skóre na svoji stranu a nakonec získali první jarní vítězství pro Béčko.

 

 

Blue Flames B : Frutti di Mare  4:6 (2:3)  Šlapák 2, Dilhof, Kříž

 

První pětiminutovka druhého zápasu patřila opět Vojtovi. Ve 2.minutě si nejdříve poradil v situaci jeden na jednoho a vzápětí  milimetrově přesnou střelou o zadní tyč otevřel skóre zápasu. Minutu nato soupeř vyrovnal, když Pepovu vyraženou střelu dorážel nekrytý hráč do naší sítě.  V 5.minutě  Vojta znovu obešel posledního obránce a tentokrát i brankáře a zvýšil na 2:1. Dál jsme si udržovali mírnou převahu a přišly i šance. V 9.minutě utekl do sóla Tomáš Kříž, na brankáře však nevyzrál. V 11.minutě jsme se dostali do přečíslení tři na jednoho, Martin Půček ale nastřelil brankářovo rameno. Hned z protiútoku zahrozil soupeř, Pepa se ale taky zahanbit nenechal. Od tohoto okamžiku převzal iniciativu soupeř a naše obrana se měla co ohánět. Ve 14.minutě útočník soupeře po přihrávce z rohu nedokázal trefit branku doslova z jednoho kroku. Za minutu nato zastavil kombinaci soupeře na jeden dotek přes celé hřiště až Pepa výborným vykrytím branky. To jsou jen ty nejvyloženější šance Plodů moře, v těch dalších jim vždycky scházel krok či dva. Naše další příležitost přišla až v 16.minutě, Tomáš Kříž mířil po průniku do boční sítě. V 18.minutě pronikl soupeřův útočník zleva a jeho přihrávku si naše obrana srazila do vlastní branky.  V 19.minutě zahrával Milan Kouřil přímý kop, jeho rána ale zasvištěla těsně vedle levé tyče. Milan nám ale v poslední minutě prvního poločasu zavařil, když jeho přihrávku coby posledního vypíchl protihráč a byl z toho brejk dva na brankáře, lehce proměněný. Milan to chtěl napravit a v posledních vteřinách se dostal do sólového nájezdu, který mu ale brankář vyrazil na roh.

První šanci druhé půlky měl Tomáš Kříž, brankář jeho střelu z úhlu vyrazil opět na roh. Pak si vzal na pět minut slovo soupeř a Pepa si mohl připsat další dva skvělé zákroky. Nejdříve ve spolupráci s Martinem Půčkem vyřešil akci soupeře dva na jednoho a potom vyrazil nohou střelu z jednoho metru. V další pětiminutovce jsme pálili šance my. Ve 26.minutě měl sólový nájezd Vojta Šlapák, brankář jeho střelu vyrazil na tyč, odražený míč poslal Vojta z úhlu znovu do tyče. Ve 27.minutě netrefil Milan odkrytou branku po přihrávce Martina Půčka. Ve 28.minutě pálil přesně Martin Půček, výborný brankář soupeř opět vyrážel na roh. Tím jsme zřejmě propásli příležitost zlomit zápas ve svůj prospěch, protože od 31.minuty dostal zápas rychlý spád. Od tohoto okamžiku do 34.minuty jsme dostali během 3 minut 3 góly, vždy po brejcích dva na jednoho do otevřené obrany. A to ještě Pepa ještě dvě šance chytil, jednu dokonce vkleče. V závěru soupeř povolil a v posledních dvou minutách nám dovolil stav snížit. Nejprve Martin Dilhof z otočky trefil odražený míč a snížil na 3:6, v poslední minutě se naposledy prokličkoval obranou Vojta Šlapák a jeho přihrávku před prázdnou branku proměnil Tomáš Kříž v náš čtvrtý gól.

V prvním zápase měl náš tým tři opory. Pepu v brance a v útoku dvojici nejlepších klubových střelců Vojta Šlapák – Milan Kouřil. Pepa s Vojtou zářili i ve druhém zápase, na běhavějšího soupeře to ale nestačilo. Uvidíme, co přinesou další zápasy.

P.S. Další reportáž ze zápasů bude až 15.května. 1.května jsem na víkend mimo Brno a 8.května jdu do práce. Je státní svátek a tudíž 100% příplatek.   

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.