26.11.2011 Závěr podzimu zastihl Áčko v útlumu

27.11.2011 15:27

Blue Flames A : Helas C  1:4 (0:2)  Šlapák

Do dnešních zápasů jsme nastupovali s tím, že nesmíme zopakovat ostudný výkon z minulého týdne. Začátek zápasu byl vyrovnaný, časem se ale začala projevovat hráčská kvalita Helasu. Díky Pegymu v brance jsme drželi dlouho bezbrankový stav, pak se ale na nás začala valit jedna pohroma za druhou.Nejdříve se ošklivě zranil Jirka Střídecký, když si roztrhl koleno o obrubník obepínající hřiště. Vzápětí už nevydržela naše obrana - 0:1. Za pár minut zachytil Michal Bena míč směřující do naší opuštěné branky - červená karta, penalta a 0:2. My jsme měli také pár akcí, nebyly to ale nějaké superšance a tak je soupeřův brankář bez problémů pochytal.

Na začátku druhého poločasu jsme se konečně zaradovali. Krásný padáček Vojty Šlapáka zaplul za překvapeného brankáře - 1:2! Vrhli jsme se do útoku za vyrovnáním, tím jsme ale taky otevřeli obranu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, soupeř byl ale herně vyspělejší. A tak zatímco naše akce většinou končily nájezdem do plných, tak u Helasu hrozil každý protiútok gólem. Dokázal využít dvě svoje šance, když přitom další tři tutovky ještě zazdil. Výsledek odpovídá obrazu hry.

 

Blue Flames A : BB Press  3:4 (2:1)  Vrána 2, Šlapák 

Tenhle výsledek nás může v závěrečném účtování pěkně mrzet. Přitom se nedá říci, že by vyhrál lepší. Rozhodla naše střelecká nemohoucnost. Začátek zápasu byl oboustranně opatrný, rychle jsme ale zjistili, že BB Press je pomalejší než my. A tak jsme se i přes spoustu nevyužitých šancí dostali do vedení 2:0. Byl to zajímavý pohled na zpomalený futsal v našem podání a marnou snahu soupeře o zrychlení hry, když každá jejich rychlejší přihrávka končila v autu. Ale - soupeř těsně před poločasem z ojedinělé akce snížil. Byl to jen předzvěst toho,co nás čeká ve druhém poločase...

Druhý poločas začal naší herní převahou ale taky neproměněnými stoprocentními šancemi! Jejich popis by byl delší než celý tenhle článek. Nade všemi vyčnívala dvakrát netrefená prázdná branka. Tím jsme zřejmě urazili fotbalového Boha, protože pak se stalo to, co se stát muselo. Soupeř náhodným odrazem vyrovnal a my se psychicky sesypali. Začali jsme zmatečně pobíhat po hřišti, v naší hře se ztratila jakákoli organizace a soupeř rychle vstřelil další gól. Podařilo se nám ještě po pěkné akci vyrovnat, naše smůla ale neměla mít konec. V poslední minutě nešťasně uklouzl náš obránce, z toho rezultoval sólový únik soupeře a jeho vítězný gól.

Můžeme někoho pochválit? Pegyho výborné výkony v brance nás zachraňují od větších přídělů. Obstojně se v závěru podzimu rozehrál Honza Vrána. Překvapením byl výkon Ladi Sosnara, který se sice uvedl neuvěřitelným pádem hned po vstupu na hřiště, potom ale výborně bránil a jestě burcoval některé mdlé spoluhráče.

Co dodat? Zatímco v prvním zápase jsme statečně vzdorovali zkušenému soupeři, druhý zápas jsme si prohráli sami neproměněnými šancemi. Jestli to bylo neuměním, ubývajícími silami nebo smůlou je už teď jedno. Je před námi poslední zápas a můžeme překvapit už jen sami sebe. Zasvítilo nám ale světýlko na konci tunelu - na svoje tréninky nás pozvala Panama. Takže každý, komu není osud Áčka v soutěži lhostejný, přijde každý čtvrtek od 20.30 do nafukovačky na Okruh a vezme si s sebou žlutý dres Diadora. 

 

O zápase píše taky web www.bbpress.info

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.