27.9.2014 Áčko se i přes slabou docházku raduje z prvního letošního vítězství

28.09.2014 13:23

Blue Flames A : SOŠ OOM  3:5 (1:3)  Vrána 2, Podhrázský

 

 

Na druhý podzimní dvojzápas hlásil manažer Martin velkou hráčskou účast, dorazili ale jen čtyři lidi do pole. Nevěděli jsme, jestli si Martin dělal legraci z nás nebo si udělal někdo legraci z něj, nebyl ale čas to řešit. Poprvé se ale po dlouhé době ukázal Adam Podhrázský a jak se později ukázalo, byl to důležitý hráč! Proti nám stáli staří známí SOŠ OOM, kteří hrají jednoduchý přímočarý futsal zakončovaný tvrdými střelami. Jejich hráčská účast taky nebyla valná, jednoho hráče na střídačce ale měli. My jsme samozřejmě začali opatrně, s naší sestavou to ani jinak nešlo, a tak se hrálo převážně na naší polovině. Soupeři hned začali střelecky hrozit, ale zatím bez výsledku. Jednak se Traki v brance zjevně dobře vyspal a taky soupeřovi střelci některé šance vysloveně zazdili. A tak jsme se vedení ujali my! Po jednom z našich protiútoků se uvolnil Honza Vrána a nekompromisně zakončil. Jenže brzy bylo vyrovnáno. Po závaru před naší brankou se po sérii odrazů dostal míč k nekrytému útočníkovi a ten střílel do odkryté branky. Hned za pár minut přišel další důležitý okamžik zápasu. Po hlavičkovém souboji s Marou Pokorným zůstal soupeřův hráč s krvavým zraněním na hlavě a po zbytek zápasu byl vyřazen ze hry. To nám mělo nahrát, protože počty hráčů byly tím pádem na obou stranách vyrovnány, jenže po rozehrání po dlouhém přerušení hry soupeř doslova procpal míč k nekrytému útočníkovi a ten ranou do vinglu nedal Trakimu šanci zasáhnout. Poté přišlo pár dalších šancí na obou stranách, soupeř měl vyloženější, gólová pohroma ale přišla těsně před poločasovým hvizdem. Soupeř se před naší brankou obtočil kolem obránce a zblízka vstřelil třetí gól.

Ve druhém poločase se na obou stranách čekalo na chyby, protože oběma týmům bylo jasné, že bez možnosti střídáni se nikam hnát nemůžou. A první chybu jsme udělali my, když jsme nezastavili soupeřova útočníka, který od naší brankové čáry odcentroval na druhou stranu na dalšího nabíhajícího nekrytého útočníka, který tak skóroval do odkryté branky. Utkání jsme však dokázali zdramatizovat, když se nedlouho poté dokázal poprvé prosadit Adam Podhrázský a vzápětí Honza Vrána dorážel střelu Jirky Nejezchleby do břevna. Jenže pak přišla chybná rozehrávka ve středu hřiště a bleskový protiútok 2 na 1 zakončený střelou do odkryté branky. Znovu to bylo o dva góly a my jsme s tím nezmohli už nic. Zkušený soupeř si vítězství už pohlídal.

Znovu jsme prohráli, tentokrát ale po vyrovnaném boji. „Sošóm“ ale asi vyhráli zaslouženě, protože šancí na skórování měli mnohem víc. Nám hlavně scházel alespoň jeden hráč navíc, který by mohl střídat…

 

 

 

 

Blue Flames A : Agromeli B  8:1 (2:1)  Nejezchleba 3, Vrána 3, Sádlík, Podhrázský

 

 

Ve druhém zápase proti nám nastoupil soupeř zvučného jména, jeho hra ale oslnivá rozhodně nebyla. Trochu jsme se obávali, jestli v dresu protivníka nenastoupí nějaká posila z vyšších futsalových sfér, rychle se ale ukázalo, že nikoliv. Nám se naštěstí podařilo sehnat na druhý zápas Pavla Sádlíka, takže jsme měli nebývalý komfort jednoho hráče na střídání. Zápas začal oboustranně opatrně. Soupeř zjevně čekal na naše chyby v rozehrávce, aby nás pak trestal rychlými brejky, my jsme mu ale přihrávkami nakrátko a aktivním pohybem příležitosti nedávali. Přesto se ale soupeř ujal vedení. Při souboji jeden na jednoho uprostřed hřiště přetlačil soupeřův útočník našeho obránce a pelášil sám na Trakiho, aby mu střelou pod břevno nedal šanci. Naštěstí se po několika našich šancích poprvé prosadil Jirka Nejezchleba, který po několika rychlých kličkách se dostal až před brankáře a střelou po zemi vyrovnal. Potom se hrála vyrovnaná hra, herní převaha se ale pomaloučku přesouvala díky větší herní aktivitě na naší stranu. A uhodilo těsně před přestávkou. Jirka Nejezchleba prchnul od vlastní branky až do protějšího kouta hřiště, odtud přihrál nekrytému Pavlu Sádlíkovi a ten dorážel do prázdné branky.

Druhý poločas byl jako z futsalové fantazie. Soupeř se pokusil o nápor, jeho hra ale byla celkem nenápaditá a my jsme ji aktivním pohybem celkem bez problémů eliminovali. Zato na druhé straně brzy zahřmělo! Adam Podhrázský ukličkoval soupeřova obránce a překonal brankáře střelou nad jeho ruku. To soupeře nahlodalo a jeho hráči se spíš začali dohadovat mezi sebou. To byla voda na náš mlýn. Za chvíli se totiž  znovu prokličkoval soupeřovou obranou Jirka Nejezchleba, jeho rána se odrazila od tyče k volnému Honzovi Vránovi a bylo to 4:1. Když snad minutu nato Jirka vystihl špatnou rozehrávku brankáře a šoupl mu míč do prázdné branky, byl soupeř na ručník. Pokusil se sice o hru s brankářem v poli, to ale byla výhoda spíš pro nás, protože jejich přesilovka byla nepřesná a nás zívala jeho odkrytá branka. Toho málem využil Traki, když jeho výkop přes celé hřiště odkopával soupeřův obránce z brankové čáry. Litovat jsme toho ale nemuseli, protože se ještě trefil Jirka a po něm dvakrát Honza, čímž oba završili hattrick. Zápas tak po vyrovnaném prvním poločase nakonec skončil naším jasným vítězstvím.

Takže naše první letošní vítězství! Hlavně díky tomu, že jsme nemuseli odehrát zápas bez střídání. Kdybychom chodili ve větším počtu, mohli jsme být v tabulce někde nahoře…  

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.