28.3.2015 Áčko v oslabené sestavě vybojovalo tři body

29.03.2015 13:27

Blue Flames A : Helas C  3:1 (2:0)  Nejezchleba 2, Žúbor   

 

Minulý týden začaly venkovní fotbalové soutěže a pro náš klub je to opět velká rána. Naši hráči velkého fotbalu tím pádem pustili futsal ze zřetele a tak jsme se sešli jen se dvěma hráči na střídání. Naštěstí se uzdravil Jirka Nejezchleba. Do brány se za Romana opět postavil Pepa, v obraně se střídali Mara Pokorný, Pavel Sádlík a Gabo Varga, útok hrál ve trojici Mišo Žúbor – Jirka Nejezchleba – Adam Podhrázský. Proti nám nastoupili zkušení vysocí borci z velkého fotbalu doplnění mladými běhavci. Proti takové početní a fyzické převaze jsme mohli hrát jen poctivou precizní obranu a rychlé brejky. Začátek zápasu přesně odpovídal předpokladům. Helas nás hned přišpendlil na naši vlastní polovinu a už za půl minuty měl Pepa v brance první ostrý zákrok. To soupeře povzbudilo a za další dvě minuty měl první vyloženou šanci, jeho sólový nájezd ale skončil střelou vedle. My jsme se k první střele a vlastně i k první protiakci dostali až po pěti minutách. Helas nám tuto troufalost hned vrátil několika přesnými střelami, Pepa ale vždy dobře zasáhl. V 7.minutě ale došlo k překvapení. Gabo Varga tak dlouho dorážel na soupeřova obránce, až mu vypíchl míč a přihrál jej přesně Mišo Žúborovi. Ten se v takových situacích před soupeřovou brankou většinou nemýlí a i tentokrát nám získal přesnou ranou nečekané vedení. Helas se do nás ještě víc zakousl. Naše obrana v čele s Pepou však odolávala, hlavně díky bezchybné obranné hře, která začínala už na polovině hřiště napadáním soupeřovy rozehrávky. My jsme měli šanci jen ve 12.minutě, kdy soupeř zahrál špatně rohový kop a z odraženého míče se dostal k sólovému nájezdu Mišo, avšak bez gólového zakončení. To však byla jen ojedinělá akce, jinak nás Helas stále mačkal. Byly to ale spíše individuální akce technicky výborně vybavených hráčů, jeho hře ale vázla souhra, jakoby v takové sestavě hráli poprvé. Hodně nám zatrnulo v 17.minutě, kdy soupeřův mládežník se zleva bleskově uvolnil přes dva hráče a nechytatelně trefil tyč. To nám přálo štěstí a za dvě minuty nato nám přálo znovu. Po zblokované ráně se k odraženému míči dostal Jirka Nejezchleba, nezadržitelně pláchl všem a po kličce brankářovi zvýšil na 2:0! To nám dodalo další, hlavně psychickou sílu na odolávání nekonečným nájezdům soupeře. V závěrečné pětiminutovce stojí za zmínku Pepův bravurní skok při ráně zdálky do vinglu a v poslední minutě znovu trefená tyč naší branky. Poté ještě Jirka nevyužil svůj další sólový únik, když mu obě střely stihli zablokovat brankář s obráncem.

Do druhého poločasu vstoupil soupeř znovu náporem za dvě minuty znovu zvonila tyč naší branky. To nás ale nevarovalo a minutu nato se už vlnila síť naší branky. Neobsazený útočník zůstal nalevo sám před Pepou a polovysokou křižnou střelou mu nedal šanci zasáhnout. Helas se potom znovu usadil na naší polovině, naše obrana už ale soupeřovy hráče obsazovala včas a ten tak musel neustále hrát do plných. Největší nebezpečí nám tak hrozilo z individuálních akcí soupeřových techniků. Nejvíc jsme se zděsili ve 33.minutě, kdy soupeřův bijec přešel přes dva naše obránce, udělal kličku i Pepovi, aby se pak k překvapení všech v hale netrefil do prázdné branky. My jsme stejně jako v prvním poločase dostávali jen k občasným brejkům, které ale většinou končily nepřesnou střelou. Výjimkou byla 36.minuta, kdy Mišo trefil zdálky tyč. Jinak v tuto dobu byl nejzaměstnanějším hráčem na hřišti Pepa, který pochytal i nemožné, samozřejmě mu u toho vypomáhala obranná hra celého týmu. Ve 43.minutě nevyužil Adam sólo a už se pomalu blížil závěr zápasu. Pět minut před koncem si vzal Helas oddechový čas a hned nato nasadil k power-play. Samozřejmě nás hned přišpendlil k vlastní brance a my se jen snažili narušit jeho akce a odkopávat míč do bezpečí. Ve 47.minutě jsme měli obrovské štěstí, když soupeřova křížná rána se odrazila od tyče, minula nohy nekrytého soupeřova útočníka a dopadla Pepovi do náruče. Že štěstí přeje v tomto zápase nám, ukázala poslední minuta. Jirka Nejezchleba podstoupil souboj o odražený míč, přesprintoval pátého hráče v poli a do prázdné branky pečetil naše vydřené vítězství.

V tomto zápase nevyhrál lepší, ale poctivější. Naše precizní obrana, výborný brankář a rychlé protiútoky zvítězily nad soupeřovou individuální převahou. Všichni naši hráči zápas poctivě oddřeli a vítězství je pro ně tou nejlepší odměnou.

 

 

 

Blue Flames A : R.I.P  5:6 (2:3)  Žúbor 3, Sádlík, Nejezchleba

 

První zápas nám přinesl vítězství, ale taky únavu. Navíc musel odejít Mara Pokorný a tak jsme do druhého zápasu nastoupili jen s jedním hráčem na střídání a utahaní. Toho odpočatý soupeř od začátku využil a hned v první minutě bylo před Pepovou brankou rušno. Střela nekrytého hráče naštěstí mířila vedle. Čiperní hráči soupeře na nás neustále doráželi a my si stále jakoby nemohli zvyknout, že hrají jiným způsobem než předtím Helas. Ve 3.minutě se RIP dostal do brejku 3 na 1, opět ale s nepřesným zakončením. My jsme se k první střele dostali až po osmi minutách, Mišo ale pálil vedle. Za minutu nato jsme měli obrovské štěstí, když soupeřovu střelu zdálky mířící k tyči srazil soupeřův útočník nechtěně přímo Pepovi do náruče. V dalších minutách jsme tolik štěstí už ale neměli. V 10.minutě napřáhl soupeř zdálky a střela zapadla Pepovi přesně pod břevno. Minutu nato se soupeřův útočník probíjel k naší brance a napřažená noha znamenala jeho pád v našem trestném území. Penalta, znovu nekompromisní rána pod břevno a už jsme prohrávali 0:2. Ve 14.minutě naše obrana nezachytila soupeřovu akci na jeden dotek a po jeho ťukesu jsme za necelou čtvrthodinku tekli o tři góly. Naši borci pochopili, že už nemají co ztratit a přešli do herní aktivity. Ta ale byla dlouho bez nějakého efektu, nicméně hra se alespoň vyrovnala. Gólů jsme se dočkali až těsně před přestávkou. Ve 23.minutě Mišo Žúbor přešel přes dva bránící hráče a bodlem propálil brankářovy ruce. Toho musely dlaně pálit ještě dlouho, zvlášť když chytal bez rukavic. Hned po rozehrání jsme se radovali znovu. Jirka se prokličkoval přes dva hráče a předložil Mišovi nahrávku, kterou Mišo uklidil křižnou střelou po zemi k tyči.

Na druhý poločas dorazil ještě Tomáš Sedlinský do pole, jenže než stihl nastoupit, tak jsme znovu prohrávali o dvě branky. Při soupeřově akci jsme nepokryli sbíhajícího hráče a ten navíc s tečí našeho obránce uklidil míč k tyči Pepovy branky. Za minutu nato ale Pavel Sádlík dokonale skrytou střelou zpoza obránce dokonale překvapil soupeřova brankáře a snížil na 3:4. A ve 29.minutě bylo vyrovnáno! Trefil se Mišo Žúbor klasicky bodlem zdálky. Těšili jsme se na další branky v soupeřově síti, ty ale už nepřicházely. Soupeř zpozorněl v obraně a na nás se už začala projevovat únava ze dvou zápasů po sobě. Ve 35.minutě soupeř trefil místo odkryté branky jen boční síť a vzápětí Adam neproměnil dvojitou šanci. Od tohoto okamžiku RIP znovu převzal herní iniciativu a my už jen bránili s občasnými brejky. Tato taktika nám vycházela až do 44.minuty, kdy se soupeř trefil zdálky přesně do horního růžku naší branky. Když minutu nato soupeř precizně využil brejk tři na jednoho, zdál se být zápas rozhodnut. Zvlášť když minutu nato netrefil Pavel odkrytou branku. Naděje nám ale ještě svitla. Ve 47.minutě neúnavný Jirka trefil tyč a minutu nato už snížil po zmatcích v soupeřově obraně, když soupeřovi hráči přestali hrát a reklamovali faul. Dvě minuty před koncem jsme tak nasadili k power-play, na vyrovnání jsme už neměli sílu.

Z dnešních zápasů si tak odnášíme vítězství a porážku. Se dvěma či jedním hráčem na střídání ve dvou zápasech po sobě to však asi je maximum. S Helasem hráči sehráli nejbojovnější letošní zápas, na zdolání RIP už neměli sílu. I tak patří velké uznání všem, kdo dnes přišli.  

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.