28.8.2013 Už tuto neděli začne sezóna 2013 -2014

28.08.2013 12:11

 

Po téměř tříměsíční soutěžní přestávce začne 1.září další ročník brněnských futsalových soutěží, pro náš klub to bude už třináctá sezóna. Tak doufejme, že to bude šťastná třináctka a že se posuneme zase někam blíž futsalové slávě.

Přes léto bylo herně mrtvo. Na červenec byly vyhlášeny herní prázdniny. Martin sice zajistil účast na letním turnaji v Dolních Loučkách, po ostudné hráčské účasti ale už na to nebude mít asi nikdy chuť. Více na www.fcdl.cz, odkaz letní Summer cup. Tam uvidíte, kolik z našeho obrovského kádru přišlo lidí. Martin se tak musel snažit na funkcionářském poli. Nejdříve musel s vedením brněnské asociace vyjednat snesitelný herní čas pro Áčko v okresním přeboru, protože to mělo celý podzim hrát jen odpoledne. To se podařilo a nastal další problém, protože Béčko mělo hrát svoje zápasy také v sobotu, což bylo pro nás nemyslitelné, aby oba naše týmy hrály ve stejný čas. A tak nastalo další telefonování, jednání, dohadování, řeči proč to nejde atd. až Martin dosáhl kýženého výsledku a Béčko bude hrát v neděli dopoledne vždy ve stejný čas a na stejném hřišti. Tak až Martina zase potkáte, tak se mu pokloňte, protože taková jednání nejsou jednoduchá. Nejen Blue Flames, ale i ostatní kluby si hájí svoje zájmy a skoro každý by chtěl hrát v herních časech jako my.

Od srpna se začalo chodit na pravidelné úterní tréninky se Slovanem v 19.30. Účast tam taky není nějak valná, na postavení tréninkového týmu to ale stačí. Tam se ukázaly i nové posily. Gabo Varga a Jožo Žúbor z klubu Experiment, Pavel Sádlík odtamtéž, který má ale za sebou druholigovou minulost z Květnice Tišnov. A samozřejmě střelec Michal Žúbor, který za nás hrál už vloni v zimě. Klub Experiment tak zanikl, protože i zbylí členové klubu se rozprchli do jiných týmů. Blue Flames si tak po „spolknutí“ Démonů a REKO Komec mohou zapsat další klub. Další posilou se možná stane Jirka Nejezchleba z Hombres (předtím Red Devils). To „možná“ je tam proto, protože Hombres si zpočátku řekli o neadekvátní částku. Po měsíčním vyjednávání se však zdá být vše na dobré cestě a Jirka by mohl stát součástí našeho klubu. To je z příchodů zatím všechno. Odešel ale nejlepší střelec klubové historie Vojta Šlapák (zdravotní důvody), z Béčka pak Peter Kochan a Vlasta Remer. Pohyb se udál i v číslech na soupisce, borci z Experimentu dostali čísla v první desítce.

A jak vypadají herní vyhlídky? Podle teorie by Áčko mělo hrát v lepším středu tabulky. Střelce Vojtu Šlapáka se v závěru jara už podařilo nahradit a příchodem hráčů z Experimentu se kádr podařilo (snad!) posílit. Ale pokud se bude poctivě docházet na zápasy, tak by nějaké sestupové starosti neměly nastat. U Béčka je všechno teorie, potože to se po letech vydalo do neznámých vod ve 2.brněnské lize. Tam bude asi všechno záležet na účasti hráčů Áčka, kteří budou tvořit hru a partu bojovníků kolem nich. Něco jako v předešlých letech ve 3.lize. Béčko bude hrát všechny svoje zápasy v Králově Poli na starém známém hřišti na Srbské, kde ještě před pěti lety Áčko zachraňovalo 1.brněnskou ligu (pamětníci si určitě vzpomenou na zápas s 5 statečnými).

Takže 1.září v 9.50 na Srbské startuje další sezóna Blue Flames!

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.