28.9.2014 Béčko: výhra, remíza a ani jeden obdržený gól

28.09.2014 15:09

Blue Flames B : All in  5:0 (1:0)  Nejezchleba 3, Dilhof, Sedlinský

 

V nedělním dopoledni se sešlo Béčko opět v nijak valném počtu, šest hráčů do pole včetně manažera Martina. Sestava tak stála na ose Roman v brance, Milan Kouřil coby šéf obrany a Jirka Nejezchleba rychlík v útoku. Proti nám stáli „Olíni“, kteří ale rozhodně nepředvedli tak odevzdaný výkon jako na jaře. Rychlým pohybem nám naopak od začátku nedali vydechnout a udržovali nás v maximální herní ostražitosti. Hru zkušeně řídil zezadu Milan Kouřil a vysílal do šancí  Jirku či důrazné Adama Podhrázského a Tomáše Sedlinského. V prvním poločase ale měli díky rychlosti navrch soupeři, jenže je brzdila jejich vlastní herní zbrklost. Když už se dostali do gólové šance, zakročil výborně Roman, hlavně jeho zlikvidované sólo uprostřed prvního poločasu bylo excelentní. My jsme měli také nějaké šance, soupeřův dlouhý brankář je ale všechny pochytal. O výsledku tak rozhodla akce minutu před koncem prvního poločasu. Jirka se na půlce uvolnil, bleskově si narazil s Martinem a tváří v tvář soupeřovu brankáři nezaváhal.

Druhý poločas herně zpočátku vypadal jako ten první s tím rozdílem, že soupeř měl tentokrát dvě šance opravdu vyložené. Ty ale nedal a časem za to pykal. Ve 26.minutě Adam Faltýnek zachytil nepřesnou soupeřovu rozehrávku a pelášili s Martinem sami na brankáře. Martin Adamovu přihrávku procpal pod brankářem do sítě a už jsme vedli o dvě branky. Tři minuty nato převzal Jirka přihrávku na půlce, půlobloukem přes soupeřovu polovinu a dva protihráče se dostal až před brankáře a znovu jej prostřelil. All in znejistěli a začali kupit chyby. To nám samozřejmě nevadilo a přišel další náš gól. Ve 35.minutě se dostal k odraženému míči v soupeřově trestném území Tomáš a propálil vše, co mu stálo v cestě. A dvě minuty před koncem přebral míč na půlce opět Jirka, dvěma rychlými kroky se odpoutal od obránce a i napotřetí před brankářem nezaváhal. Díky čtyřem vstřeleným brankám za 12 minut druhého poločasu jsme tak dosáhli jasného vítězství.

 

 

 

 

Blue Flames B : Benfika Újezd 0:0 (0:0)

 

 

Před druhým zápasem s těžkým soupeřem jsme věděli, že musíme hrát zkušeně, zvlášť když musel odejít Adam Podhrázský. Na střídačce zůstal jen Martin. Museli jsme tak hrát ze zajištěné obrany a nepouštět Benfiku do přečíslení. Hru zkušeně dirigoval zezadu Milan a přesnými přihrávkami vysílal spoluhráče na občasnou zteč. Benfika ale měla hlavně díky silnější lavičce herní převahu a prvních deset minut nás nepustila na dostřel svojí branky. V tyto okamžiky nám pomohly Romanovy zákroky v brance a taky naše fauly. Hra se ale začala postupně vyrovnávat a několikrát se zapotil i soupeřův brankář. Největší šance prvního poločasu ale přišla v 17.minutě, kdy po našem šestém faulu zahrával soupeř 10m kop. Střelil jej ale přímo do brankáře. To byla poslední zaznamenáníhodná akce prvního poločasu.

Ve druhém poločase jsme se herně otřepali a přišly naše první šance. Nejdříve vyslal štiplavou střelu Tomáš, kterou musel brankář krýt nadvakrát a potom nastřelil Milan zdálky tyč. Soupeř zareagoval rychlejším pohybem a i jeho brankář se občas zapojoval do útočení. To se mu málem nevyplatilo ve 29.minutě, kdy Milan kopem přes celé hřiště o chloupek minul prázdnou branku. To odstartovalo sérii našich šancí, neproměnili jsme ale ani jednu, hlavně díky soupeřovu výbornému brankáři. Benfika se otřepala a po chvíli začala zaměstnávat Romana taky. Ve 35.minutě jsme měli poslední velkou šanci, kdy se opět na polovině utrhl štírek Jirka, na soupeřova brankáře ale nevyzrál. Z dorážky ještě minula Tomášova bomba šibenici a pak už měla hlavní slovo Benfika. Ve 37.minutě vytlačil Roman snad očima soupeřovu střelu na tyč a ještě minutu před koncem kopala Benfika přímý kop z hranice trestného území. Soupeř však opřel svoji střelu přímo do Milana a tak zajímavý zápas skončil málo vídaným bezgólovým skóre.

I přes další slabou docházku máme čtyři body. Na to si ale budeme alespoň přes podzim muset zvyknout. V dnešní sestavě musíme pochválit Romana v brance za dvě vychytané nuly, Milana Kouřila za organizaci hry a Jirku Nejezchlebu za větrání soupeřových obran. Samozřejmě i ostatní si odmakali svoje.

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.