29.3.2014 Áčko: prohra a další nastřílená desítka

31.03.2014 14:05

 

Blue Flames A : Helas C  4:7 (2:5)  Kouřil, Vrána, Beránek, Žúbor

 

 

Na dnešní dvojzápas nám scházel Petr Táborský, který měl důležitý zápas o záchranu v soutěži ve velkém fotbale, zato ale poprvé letos přišel Milan Kouřil. Do branky šel už poněkolikáté letos Traki, protože Roman musel odjet z Brna.  Helas přišel jen v pěti hráčích do pole, jenže všechno to byli nadupaní mládežníci v čele s reprezentantem Davidem Cupákem. A dalším soupeřem se ukázal vzduch v nafukovačce, protože se v ní nedalo větrat. A tak se příjemných venkovních 20 stupňů změnilo v neprodyšné hale na hrozivých třicet.

Začátek zápasu vyšel podle předpokladů. Po několika minutách se probil před naši branku David Cupák a křížnou bombou otevřel skóre. Další nápor soupeře se kupodivu nekonal, protože jsme si na soupeřovu hvězdu dali větší pozor a v obraně Helas tolik nevynikal. A najednou se nám podařilo otočit skóre! Nejdříve po kombinaci doťukl míč do branky Milan Kouřil (jeho letošní první gól za Áčko) a vzápětí vstřelil podobný gól Honza Vrána. Jenže pak si vzal znovu slovo soupeřův reprezentant. Nejdříve po akci na jeden dotek vyrovnal a vzápětí si vzal míč na půlce a za přihlížení naší obrany proběhl až před Trakiho, kterého propálil bodlem. Rychle jsme tak o vedení přišli a soupeř nás začal dusit. V úmorném vedru nafukovací haly jsme nestíhali a když nám Helas po nepokrytí jejich útočníků přidal další dvě branky, skončil poločas jeho jasným vedením.

Ve druhém poločase nám nezbývalo nic jiného než přidat na tempu a nějak se pokusit o úspěšný výsledek. Postupně jsme získávali převahu, ovšem opatrnou, protože nám bylo jasné, že soupeřovy lítače nesmíme pouštět do brejků. A najednou se podařilo M. Beránkovi snížit! To nás nabudilo, jenže vzápětí přišla naše hloupá chyba na soupeřově polovině (patička bez podívání se za sebe), reprezentantův brejk a bylo to zase o tři branky. I dál jsme v těchto okamžicích měli více ze hry, jenže se pro změnu zase rozchytal soupeřův dlouhý brankář. Pochytal všechny naše šance a ještě vysílal soupeře do brejků. Traki nějaké pochytal, na jeden však nestačil ani on a už to bylo o čtyři branky. Potom už ale kapituloval i soupeřův brankář, když jej propálil Mišo Žúbor. To byla gólová tečka v tomto zápase i když nějaké šance na obou stranách ještě byly.

Zápas tak zřejmě rozhodla účast špílmachrů. Ten náš na zápase byl jen jako divák, ten soupeřův tvořil hru a dal čtyři branky. Takže se budeme muset porozhlédnout po Brně a okolí a taky si najít svého Cupáka…

 

 

 

Blue Flames A : Agromeli D  10:4 (7:3)  Nejezchleba 2, Vrána 2, Beránek 2, Žúbor 2, Kouřil, Pokorný

 

Hned po zápase s Helasem nás čekal druhý soupeř. Po zápase s ulítanými mladíky jsme byli pořádně rozhýbaní a tak jsme bez nějakého čekání rychlým pohybem zatlačili soupeře na jeho polovinu a začali si vytvářet šance. Brankář Agromeli dlouho odolával, ovšem na náběh Jirky Nejezchleby na dlouhou přihrávku z rohového kopu už zareagovat nedokázal. Když chvilku nato střízlík Jirka zvýšil u něj nevídanou ranou pod břevno na 2:0, bylo jasné, jaký bude průběh zápasu. Soupeř sice zakrátko snížil, naše pohybová a technická převaha byla ale zřejmá. Kombinačními akcemi jsme rozleptávali soupeřovu obranu a Honza Vrána s Milanem Kouřilem doťukávali míč do prázdné branky. Na 6:1 zvyšoval Michal Beránek z brejku tři sami na brankáře (brankář v předtuše přihrávky lehl předčasně na zem, takže na Berise zívala prázdná branka), sedmou branku dal tentýž hráč z 10m kopu. Nabídku  na hattrick Beris odmítl, protože další desítku už nedal. Zdecimovaný soupeř si vzal time-out a to mu pomohlo, protože po našich lajdáckých chybách v obraně snížil na poločasových 7:3.

Ve druhém poločase se dlouho nic nedělo, protože v úmorném vedru v nafukovačce se žádný zběsilý futsal hrát nedal. My jsme se soupeřovu tempu přizpůsobili a oba týmy měly jen jakési pološance. Pak dalo ale Agromeli z nenápadné akce tečovanou střelou čtvrtý gól a vycítilo šanci. A to ještě nevěděli, že nám dva hráči odejdou na velký fotbal. Jenže nevyužili ani obrovskou trojšanci, když se dvakrát zaskvěl Traki a jednou trefili tyč a naopak Mišo Žúbor potom dvěma góly uklidnil situaci. My jsme tak v pohodě už bez Michala Beránka a Ladi Sosnara dovedli zápas do vítězného konce a v závěru ještě Mara Pokorný zaokrouhlil skóre střelou pod břevno na deset gólů.

Dnešním dnem tak skončila část v nafukovačce. Vypadá to, že jsme její prokletí definitivně zlomili. V minulých letech v ní šly naše výkony rapidně dolů, letos jsme v ní naopak několikrát nastříleli i deset gólů. Teď nás čeká dlouhá pauza, venku hrajeme až 19.dubna.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.