29.9.2013 Béčko ztratilo první body, přesto zvýšilo náskok v čele tabulky

02.10.2013 10:26

Blue Flames B : Benfika Újezd  2:2 (1:0)  Táborský 2

 

Béčko mělo za soupeře týmy z popředí tabulky a podle toho zápasy vypadaly. První soupeř, Benfika, se na nás dobře připravila a důrazem a pohybem nám nedávala šanci na nějakou herní převahu. Hrál se tak důrazný a pěkný futsal se šancemi na obou stranách. Ty ale dlouho zůstávaly nevyužity. Naše technické pokusy buď netrefily branku nebo je vychytal soupeřův výborný brankář. Benfika se zase prezentovala jednoduchými akcemi s tvrdou střelou. Ty byly ale dobře viditelné a Traki v brance je bez problémů pochytal. Odměnou mu byl kopanec do hlavy ve skrumáži před brankou. Naše branka padla hlavně zásluhou Jirky Nejezchleby. Ten díky svojí rychlosti doběhl zdánlivě ztracený míč u autové čáry, nahrál před branku osamocenému Petrovi Táborskému a ten už neměl problém překonat brankáře.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, nadále se hrál futsal, který by se hodil spíš do nějaké vyšší soutěže. Náhle ale nastal problém! Traki vyběhl proti dlouhému centru z poloviny soupeře, míč mu najednou zmizel z očí a pak jej uviděl až za sebou v brance. Soupeř vycítil šanci a začal do nás bušit, naše obrana mu však nějaké zvýšení skóre nedovolila. Benfika se tak poměrně brzy uklidnila a naopak jsme měli důvod k radosti zase my. Po straně utekl Adam Podhrázský, jeho křížnou ránu lehce tečoval Petr Táborský a zase jsme vedli! Blížil se konec zápasu a soupeř se odhodlal ke zvláštní power-play s klasickým brankářem. A vyšla mu. Rychlý ťukes rozebral naši obranu a nekrytý útočník dorážel do prázdné branky. Zase vyrovnáno! Do konce zápasu jsme už další gól nevstřelili a naopak Traki musel řešit ještě jednu nebezpečnou střelu. Zápas tak skončil zaslouženou remízou, protože zelená Benfika byla zatím nejlepším soupeřem, kterého jsme na podzim ve 2.lize potkali.

 

O zápase píše taky web benfikaujezd.webnode.cz

 

 

 

Blue Flames B : Saňaři Sokolnice B  5:4 (2:2)  Šlapák 4, Mendel

 

Další soupeř, béčko známých Saňařů, nastoupil do utkání o poznání vlažněji než Benfika a tak jsme jej od začátku zatlačili na jeho polovinu a začali dobývat jeho branku. Poměrně lehce jsme se dostali do vedení 2:0 po střelách Vojty Šlapáka a to nás jaksi uspalo. Hra se vyrovnala, soupeř se dostal do hry a vycítil šanci. V naší rozehrávce se začaly objevovat nepřesnosti, v útoku ledabylost a čiperní soupeřovi útočníci se začali dostávat do šancí. A poměrně brzy bylo vyrovnáno. Nejdříve se nejmenovaný útočník tak zamotal do kliček na vlastní polovině až mu soupeři míč sebrali a běželi ve třech sami na brankáře a potom přišla vypíchnutá přihrávka na polovině hřiště a sólový útok, bohužel pro nás proměněný. Rychle jsme tak přišli o vedení a naše hra byla v této fázi hodně rozdílná oproti předchozímu zápasu. Hru se tak pokoušel rozpohybovat jen čiperný Jirka, v prvním poločase ale bez výsledku.

Na začátku druhého poločasu jsme se pokusili o tlak, výsledkem byla ale další nepřesná rozehrávka, další sólo soupeře a už jsme prohrávali! Naštěstí jsme nezpanikařili a dál soupeře tlačili. A pak se prosadil David Mendel. Coby obránce se najednou zjevil sám před soupeřovým brankářem, ten v předtuše strašlivé bomby mu skončil pod nohy, David však předvedl filigránskou kličku a doťukal míč do prázdné branky. Náš tlak se zvyšoval, soupeřův brankář se ale rozchytal do výborného výkonu. Na dvě Vojtovy dorážky ale nestačil. Zápas tak spěl k vítěznému konci, jenže další naší chybou jsme ještě soupeři dovolili vývoj zdramatizovat. Na vyrovnání už ale Saňaři neměli sílu ani čas.

 

Po gólových hodech v minulém týdnu přišly dramata. Nemůžeme už ale čekat, že každého porazíme o pět a více branek. Soupeři už určitě zjistili co jsme zač a každý se na nás určitě důkladně připraví. Takže jedeme dál a ve stejném nasazení, je za námi teprve polovina podzimu.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.