3.11.2013 Béčko uhrálo dvě vítězství i v okleštěné sestavě

03.11.2013 15:25

Blue Flames B : Red Devils  7:2 (4:0)  Nejezchleba 3, Faltýnek 2, Sedlinský, Fatrdla

 

Na dnešní dvojzápas dorazila po sérii omluvenek jen pětice hráčů do pole. Red Devils ale na tom byli neplánovaně ještě hůř. V předchozím zápase se jim vykartovala dvojice hráčů (údajně po vzájemné hádce) a tak proti nám nastoupili jen v základní sestavě bez náhradníků. Od začátku se postavili před vlastní branku a čekali, co na ně vymyslíme. My jsme ale nevymysleli dlouho nic, protože jsme se přizpůsobili jejich tempu a naši hráči spíš chodili pěšky než běhali. Probuzení přišlo až s náhlým sólem soupeřova útočníka, jenž svoji akci naštěstí ukončil střelou přímo do Trakiho náruče. Od tohoto okamžiku se rozkmitaly nohy našich hráčů, hlavně Dana Fatrdly a Jirky Nejezchleby, do vyšších obrátek a výsledkem byly povedené akce s nahrávkami na neobsazeného střelce před prázdnou brankou. Do poločasu tak padly vesměs podobné čtyři branky a to ještě soupeřův brankář hodně šancí pochytal.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, jen s tím rozdílem, že poněkud poklesla naše soustředěnost v zakončování. Spalovali jsme i ty největší šance, dílem nepřesnou střelbou, dílem zbytečnými přihrávkami. Výjimkou byla nádherná křižná střela Jirky Nejezchleby z voleje přímo k tyči. Z dalších mnoha šancí jsme pak využili už jen jednu. Když to bylo pět minut před koncem už 6:0, rozhodli jsme si vyzkoušet power-play. Ta ale skončila rychle. Po několika okamžicích přišla nepřesná přihrávka na vysunutého soupeřova hráče a ten po pár rychlých krocích trefil naši opuštěnou branku. To nás tak rozhodilo, že za pár minut jsme dostali ze sóla další branku, i když jsme hráli už opět s brankářem. Poslední slovo ale patřilo Adamu Faltýnkovi, který snad v poslední vteřině pečetil výsledek.

V tomto zápase nám pomohl hlavně malý počet hráčů soupeře a taky motivace Jirky Nejezchleby, který se chtěl vytáhnout proti týmu, v němž kdysi začínal a odkud vyrazil do futsalového světa. To se mu povedlo a jeho gól na 5:0 byl ozdobou zápasu.

 

 

Blue Flames B : Tropicana  7:4 (2:3)  Nejezchleba 3, Faltýnek 2, Sedlinský 2

 

Druhým soupeřem byla Tropicana, jíž patří v tabulce poslední místo. Hrou ale posledního v tabulce rozhodně nepřipomínala. Bez bázně se pustila do útočení a výsledkem byla vyrovnaná hra prvního s posledním. Vedení jsme se ujali my, když Adam Faltýnek dorazil brankářem vyraženou vlastní střelu, zakrátko ale stejný hráč fauloval v našem pokutovém území. Výsledkem byla penalta, ze které nedal nejlepší střelec soupeře Trakimu žádnou šanci.Tropicana byla v této fázi zápasu pohyblivější než my a výsledkem byl druhý gól soupeře, když neobsazený útočník přehodil našeho vybíhajícího brankáře. I když se nám podařilo vyrovnat střelou z dálky po šikovném stínění soupeřovu brankáři byla Tropicana stále na koni a po dalším vyšachování naší obrany vstřelila třetí branku. Tímto skórem skončil i poločas.

O přestávce bylo jasné, že soupeř má nakročeno k senzaci a my k ostudě. Nic z toho se ale k našemu štěstí nestalo. I když soupeř ze začátku druhé půle ještě zahrozil, střelecké slovo jsme si vzali my. Nejdříve Jirka Nejezchleba vyrovnal střelou do protipohybu brankáře a potom Tomáš Sedlinský skákavou střelou zdálky překvapil soupeřova brankáře a zřejmě i sebe. Obrat ve skóre nás povzbudil, na naše kopačky se vrátila jistota a už to z naší strany byla hra jako v prvním zápase. Přidali jsme po kombinacích další tři góly a zápas se dohrával v naší režii. Ke cti Tropicany se musí dodat, že ani za nepříznivého stavu nesložila zbraně a naši obranu neustále zlobila. Na konci zápasu dokonce po dalším sólu snížila. Myslím si, že na poslední místo nepatří. Při naší cestě letošním ročníkem jsme potkali mnohem horší kusy.

I dnes jsme dokázali dvakrát vyhrát, i když se nás schází čím dál míň. Pochválit musíme střelce dne Jirku Nejezchlebu (dvakrát hattrick!) a hlavně Dana Fatrdlu. Ten sice dal dnes jen jeden gól, jeho přednost je ale černá práce v obraně i v útoku a vypracovávání gólových šancí pro druhé. Ještě se sluší připomenout, že ten statečný pátý do pole, o kterém nebyla v tomto článku zmínka ale uhrál si svoje, byl Olda Chromečka.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.