31.3.2012 Áčko nejprve předvedlo výbuch, potom nevídaný obrat

31.03.2012 23:59

Blue Flames A  :  Panama  3:13  (1:4)  Bena 2, Vrána

Z dnešního dvojkola se ráno před zápasem odhlásil brankář Pegi a do branky nastoupil po půlroční pauze uzdravený Traki. A čekal jej a s ním celý tým ostrý test, náš nepříjemný soupeř Panama. Začátek byl ale vyrovnaný. Protože jsme s Panamou trénovali přes zimu, tak jsme věděli co můžeme čekat a poctivou defenzívou jsme drželi soupeře zkrátka. A po několika šancích přišel i vedoucí gól, když se dobře uvolnil Honza Vrána a střelou nad brankářovu ruku pro nás získal nečekané vedení. Jak je ale naším zvykem, nevydrželo nám dlouho. Běhavci z Panamy postupně pohybem rozleptávali naši občas statickou obranu a rychlými kombinacemi postupně obrátili skóre.

Ve druhém poločase Panama ještě zvýšila tempo a skóre se postupně navyšovalo. Naše přetížená obrana přestávala stíhat a také na Trakim se projevovalo, že ještě nemůže chytat na 100 procent. Soupeř střelami zblízka postupně nastřílel hrozivých 13 gólů a my se zmohli jen na tři. Ovšem branka Michala Beny, který překonal brankáře padáčkem přímo z voleje, byla parádní.

 

Blue Flames A  :  Mitra  5:4 (0:2)  Šlapák 3, Neugebauer, Vrána

Kdo tenhle zápas neviděl, asi tomu nikdy neuvěří. Ale hezky popořadě. Do branky šel místo Trakiho manažer-univerzál Martin a zápas začal oboustranným oťukáváním, protože Mitra si asi pamatovala podzimní zápas. Pak ale přišla neuvěřitelná hrubka naší obrany, kdy si obránci dávali tak dlouho přednost kdo odkopne balón, až jim ho sebral soupeřův útočník a nahrál dalšímu útočníkovi před prázdnou branku. A přišly další šance Mitry, Martin ale všechny pochytal. My jsme také měli nějaké povedené akce, ale soupeřův brankář taky chytal výborně. Před přestávkou přišla další pohroma - skákavá střela ke vzdálenější tyči naší branky a ta se vždycky špatně chytá. Do poločasu se už skóre nezměnilo, protože jsme byli střelecky jaloví, kupodivu jsme ale obstojně bránili.

Druhý poločas začal stejným obrazem hry jako konec toho prvního. Pak ale přišly dvě pohromy v rychlém sledu. Nejdříve rychlý protiútok soupeře zakončený ránou těsně kolem Martinovy hlavy a zakrátko další prudká střela, která po trase břevno - branková čára - znovu břevno - dopad tentokrát už za brankovou čáru - znamenala  čtyřbrankové manko a další blížící se katastrofu. A tak jsme se rozhodli pro hru bez brankáře. Vzhledem k předchozím výsledkům při tomto způsobu hry to byla troufalost, dnes to ale na soupeře platilo! Jakoby brankáře hrál Tomáš Sedlinský, který na půlce dobře rozděloval míče a Mitra najednou byla pod tlakem. A najednou začaly padat góly! Jeden - druhý - třetí - a všechny vstřelil Vojta Šlapák. Naše převaha nebyla zase tak obrovská, stálo při nás i velké štěstí. Soupeř trefil místo prázdné branky jen tyčku a zazdil i další šance. My jsme ovšem srdnatě bránili, zřejmě nejlépe v tomto roce. Pohyb v obraně, rychlé přistupování k útočníkům soupeře, vzájemné zajišťování - to byly letos téměř nevídané věci! A protože soupeř svoje šance neproměnil, přišlo to, co přijít muselo. Dvakrát jsme soupeře přečíslili v obraně a Lukáš Neugebauer nad padajícím brankářem a Honza Vrána do prázdné branky obrátili skóre. Z 0:4 to bylo 5:4! Frustrovaný soupeř se už na odpověď nezmohl a tak jsme slavili nečekané ale za bojovnost zasloužené vítězství.

O zápase píše taky web www.futsalmitra.cz

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.