31.5.2014 Áčko zakončilo sezónu vysokým vítězstvím

01.06.2014 11:36

Blue Flames A : Kalábek  7:0 (3:0)  Vrána 2, Sádlík, Pokorný, Chromečka, J.Přidal, L.Sosnar

 

Na poslední zápas letošní sezóny nás sice přišlo dost, kvůli velkému fotbalu ale chyběly skoro všechny hlavní opory. Nepřišli P.Táborský, M.Žúbor, M.Beránek… A do branky si místo potrestaného Romana stoupl stejně jako na podzim proti stejnému soupeři Traki. Soupeř byl na tom ale ještě hůř. Měl jen jednoho hráče na střídání a ještě k tomu zraněného. Začátek tak byl ve znamení naší hry vpřed a brzy přišly i šance. Jenže zatím bez výsledku, protože naše kombinace byly docela nepřesné a brankář taky něco pochytal. Kalábek se nenechal zahanbit a párkrát zahrozil, Traki se ale vytáhl a dokonce vychytal i sólový únik soupeřova útočníka. Měli jsme i štěstí, když rána zdálky po zemi zasvištěla těsně okolo naší pravé tyče, pak už jsme se ale prosadili, když po pěkné kombinaci zakončoval Pavel Sádlík. Brzy nato se po podobné kombinaci prosadil i Mara Pokorný. Kalábek se snažil, v okleštěné sestavě se ale zmohl jen na rušové protiútoky bez nějakého nebezpečného zakončení. Když po dalším rozebrání soupeřovy obrany zvýšil Honza Vrána už na 3:0, vypadalo to na jasný průběh. Museli jsme ale zůstat nohama na zemi, minulé kolo nám nestačil ani čtyřgólový náskok. Do konce poločasu jsme soupeře už do šancí nepustili, gól jsme taky ale žádný nepřidali.

O přestávce si soupeř zřejmě troch odpočal, protože nás hned od začátku druhého poločasu začal presovat už na naší polovině a taky jeho brankář se začal zapojovat do útočení. Stačila ale naše jedna povedená akce, na jejímž konci byla rána Honzy Vrány a už to bylo o čtyři branky. Pak ale přišly i šance soupeře. Nejdříve to byla ztráta míče u soupeřovy branky a sólový nájezd, který naštěstí skončil na tyči a poté v zámezí. A potom rozebrání naší obrany i za pomoci soupeřova brankáře a jeho umístěná střela, kterou Traki vyrazil a nevědomky tak založil brejk, který zakončoval Olda Chromečka do poloodkryté branky. O výsledku tak bylo tím pádem rozhodnuto, zvlášť když aktivní Jirka Přidal přidal po samostatném průniku další branku. Nakonec se dočkal i poslední hráč naší sestavy Laďa Sosnar, který po dalším rozebrání soupeřovy obrany střílel do odkryté branky.

Poslední letošní zápas jsme tak nečekaně jasně vyhráli. Především to bylo malou účastí hráčů soupeře. Potom i naši zodpovědnou hrou, ve které bylo kupodivu málo kiksů. Nejlepším našim hráčem byl určitě Jirka Přidal, který svou rychlostí dokonale rozebíral soupeřovu obranu. Zápas měl i svá některá „poprvé“. Poprvé se za náš klub trefil Jirka Přidal. Olda Chromečka se trefil za Áčko poprvé v životě. A svoje „poprvé“ si prožil ve svém věku i Traki, který poprvé vychytal nulu v okresním přeboru. Kuriozitou zápasu byl smrdutý dres Ladi Sosnara, který zanechával stopu ve vzduchu i když Laďa byl už na druhé straně hřiště.

Áčko tak letošní sezónu skončilo na 5.místě, to je jeho nejlepší výsledek v klubové historii, a navíc bylo se 161 brankami nejlépe střílejícím týmem. Podrobnější rozbor o Áčku přijde v následujících dnech.

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.