5.3.2016 Áčko zahájilo jarní část dvěma prohrami

11.04.2016 10:54

 

Blue Flames A : Schalke  2:4 (1:3)  Kříž, Pokorný

 

Na první jarní zápas nemohli přijít Traki a Mišo Žúbor, kteří jsou na marodce se stejným zraněním a nebudou k dispozici minimálně celý březen. I tak se sešla početná sestava. Do branky se postavil Pepa a naším prvním soupeřem byl poslední tým tabulky Schalke. Jenže na hřišti to od začátku nevypadalo, že hrajeme s posledním. Schalke se do nás pustilo zostra a hned za půl minuty zasvištěla ostrá střela nad břevnem naší branky od nepokrytého útočníka. Toto varování s námi nic neudělalo. Ve 2.minutě se ocitl útočník Schalke sám před Pepou, udělal mu kličku a míč směřující užuž do prázdné branky stačil vykopnout dobíhající Mara Pokorný. Za další minutu jsme už kapitulovali. Přímý kop proletěl bránícím hráčům mezi nohama a Pepa už nestihl reagovat – 0:1. To s námi otřáslo, protože jsme pak dlouho nebyli schopni vymyslet kloudnou akci. Nepřesné přihrávky, odskakování míče od kopaček, málo pohybu bez míče, útočení do plných – to byly hlavní nedostatky naší hry. Naše první střela na branku soupeře tak přišla až v 7.minutě z kopačky Jožo Žúbora. V 9.minutě přišla další pohroma. Dlouhý nákop přes celé hřiště vypadl Pepovi z náruče a dobíhající útočník pohodlně zvýšil na 0:2. Jestli měl Pepa na tomto gólu nějakou vinu, tak ji v následujících minutách bohatě splatil. V 11.minutě skokem vytáhl jedovku po zemi k tyči a i dál měl práce dost. V 16.minutě zastavil soupeřovo sólo, následně ale musel kapitulovat potřetí. Akce totiž skončila faulem a přímým kopem pro Schalke. Ten soupeř rozehrál přihrávkou na neobsazeného hráče a jeho padáček zaplul od tyče do sítě. Blížící se katastrofu zahnal alespoň zčásti Tomáš Kříž. V 18.minutě se dostal na dostřel soupeřovy branky a nekompromisním bodlem k tyči snížil na 1:3. Tak taky skončil první poločas.

Ve druhém zápase se čekala naše snaha o vyrovnání, nic takového se ale nestalo. Schalke hned převzalo herní iniciativu a ve 22.minutě duněla tyč naší branky. Soupeř vycítil naši herní nejistotu a ve 24.minutě se znovu zaskvěl Pepa, když vyrazil střelu zblízka do protipohybu a ve 28.minutě chytil sólový nájezd. My jsme se k ohrožení soupeřovy branky dostali až ve 29.(!) minutě, kdy se Jirka Nejezchleba sám probil před brankáře, zakončil ale vedle. Ve 32.minutě Pepa vyrazil ránu do strany, tam ale naběhl nehlídaný protihráč a do odkryté branky zvýšil na 1:4. Tím byl vlastně zápas rozhodnut, protože my jsme pokračovali v nevýrazném výkonu z prvního poločasu a o vynucení nějaké  herní převahy a vyrovnání výsledku nemohla být řeč. Ve 33.minutě měl sice znovu nadějnou šanci Jirka, z protiútoku ale znovu zvonila tyč naší branky. Za minutu nato vykřesal  jiskřičku naděje Mara Pokorný, když z boku pod padajícím brankářem snížil na 2:4. Další gólovou šanci jsme si už ale nevypracovali. V poslední minutě jsme si ještě zahráli power-play, výsledkem ale byla jedna střela zdálky. A tak jsme zaslouženě prohráli, byl to náš nejhorší letošní výkon.

 

 

Blue Flames A : BPA  4:5 (0:3)  Nejezchleba 2, Kříž, Varga

 

Do druhého zápasu jsme nastoupili aktivněji a ve 3.minutě přišla naše první šance. Martin Půček se sám od půlky prokličkoval až před brankáře a zakončil těsně vedle. Tentokrát jsme se nenechali zatlačit do pasivity jako v předešlém zápase a hra se přelévala od branky k brance. Akce BPA byly ale nebezpečnější. V 6.minutě poprvé uhodilo. Skrytá střela z hranice trestného území prolétla Gabovi mezi nohama a zapadla ke vzdálenější tyči. Za další dvě minuty nastal další zádrhel. Po prohraném souboji na půlce pádili dva útočníci sami na Pepu, ten první střelu vyrazil, na opakovanou už ale neměl nárok. A za další minutu jsme dostali třetí gól. Nedůsledně bráněný útočník nedal zblízka Pepovi střelou do jeho protipohybu žádnou šanci k zásahu. Během tří minut jsme dostali tři góly a znovu to vypadalo na ztracený zápas. My jsme ale zůstali aktivní a hned v 10.minutě Martin Půček vyzkoušel pozornost soupeřova brankáře. Z další akce pálil Jožo Žúbor do tyče. Další akce už tak nebezpečné nebyly. Naše největší šance na snižující gól přišla v 16.minutě, kdy soupeřův obránce hlavičkoval do vlastní tyče. Sluší se taky pochválit naši obranu za zlepšený výkon, od obdrženého třetího gólu už soupeře do vážnější šance nepustila.

Ve druhém poločase jsme se konečně vzchopili k útočnému futsalu a hned to bylo znát. Už ve 22.minutě vybojoval Jirka Nejezchleba u soupeřovy branky  míč a křížnou střelou po zemi vstřelil náš první gól v tomto zápase. Když za minutu poté udělal totéž Tomáš Kříž a bodlem po zemi snížil na 2:3, zdálo se být vše na dobré cestě. Jenže hned po rozehrání z půlky hřiště jsme nechali otevřenou díru k naší brance a polovysoké bodlo soupeře znamenalo opět jeho vedení o dvě branky. Nenechali jsme se ale deprimovat a ve 24.minutě střílel po samostatném průniku agilní Martin Půček. Ve 26.minutě se probil obranou Jožo Žúbor a opět musel zasahovat soupeřův brankář. Jožo se opět probíjel ve 29.minutě, nalákal na sebe dva obránce a ještě stihl nahrát nabíhajícímu Jirkovi Nejezchlebovi, který věděl, co má před odkrytou brankou udělat. Ve 31.minutě nám všem zatrnulo, když se hráčům BPA po rozebrání naší obrany podařilo z kroku netrefit naši prázdnou branku. Ve 34.minutě znovu pronikl Jožo a jeho křížná střela těsně minula vzdálenější tyč. Ve 36.minutě jsme se dočkali vyrovnání, po rychlé akci pálil Gabo Varga nechytatelně bodlem po zemi. Vyrovnání nás povzbudilo a ve 37.minutě soupeřův brankář musel bravurně vyrážet Jožovu střelu zblízka. Jenže právě Jožo udělal za další minutu na půlce kličku do dvou protihráčů, ti mu míč sebrali a řítili se na Pepu. Akci nekončili kombinací, nýbrž nechytatelným bodlem a tak jsme zase prohrávali. Tuto studenou sprchu jsme se snažili řešit naší power-play, soupeř nám ale taktickou hrou žádnou šanci na vyrovnání nedovolil. Naopak se musel předvést Gabo v roli falešného brankáře. I druhý zápas tak pro nás skončil bez bodového zisku.

Dnes jsme předvedli solidní výkon jen ve druhém poločase druhého zápasu a to je na bodový zisk málo. Hlavně proti Schalke byl výkon nepřesný a bez herního systému, jen na náhodu. Vůbec jsme nevyužili toho, že Schalke hraje bez brankáře, v jeho brance se střídají hráči z pole. Ve druhém zápase už to bylo lepší, srazily nás ale tři rychlé branky v prvním poločase. Za druhý poločas se už stydět nemusíme. Snad to bude odraz do zlepšených výkonů v dalších zápasech, které nás čekají už tuto sobotu.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.