5.5.2013 Béčko na jaře poprvé prohrálo, přesto suverénně vede tabulku

09.05.2013 22:37

 

Blue Flames B : Here for Beer  10:5 (4:1)  Dilhof 3, M.Sosnar 3, Beránek 2, Faltýnek 2

 

První zápas jsem neviděl, tak popis zápasu bude jen z doslechu. Soupeř s anglickým názvem nastoupil i se dvěma opravdovými Angličany v sestavě, anglická fobalová kvalita se ale nekonala. „Pivaři“ zaostávali ve hře za naším týmem úplně ve všem, hlavně pak v organizaci hry. Naši hru řídil zezadu Michal Beránek a útočníci vpředu si pěkně zastříleli. Menší zádrhel přišel až ve druhém poločase za stavu 7:1, kdy jsme dost polevili a do té doby neškodný soupeř nám najednou nastřílel čtyři branky. My jsme se však nenechali zahanbit a nakonec se nám podařilo dosáhnout prvního jarního 10-brankového vítězství.

Za zmínku stojí hattrick našeho manažera Martina Dilhofa. I když podle očitých svědků byl míčem spíše fackován a míče se od něj odrážely do branky. Motat se ale ve správný čas na správném místě před soupeřovou brankou je taky umění a tak Martinovi patří velká gratulace.

 

 

 

Blue Flames B : Juve   3:6 (2:3)  Sedlinský 2, M.Sosnar

 

Ve druhém zápase nás čekal soupeř z popředí tabulky Juve. Hrají v něm zkušení hráči a tak se od počátku hrála taktická hra. První gól vstřelil krásnou střelou M.Sosnar, soupeř ale po naší chybě ve středu pole brzy vyrovnal. Potom jsme se opět ujali vedení po chytrém oklamání brankáře Tomášem Sedlinským (naznačená střela a poté klička), to ale bylo naše poslední vedení v tomto zápase. Juve nás totiž začali presovat s příslušnou dávkou tvrdosti a to na nás platilo. Po našich nedůslednostech a chybných přihrávkách třebaže i daleko od vlastní branky následovaly rychlé protiútoky a dva skončily v naší brance. Poločas se tak dohrál za herní převahy Juve a nepříznivého stavu pro nás.

Ve druhém poločase jsme se pokusili soupeře zmáčknout, přišla ale fatální chyba brankáře (rozehrávka od branky přímo na protihráče) a už to bylo o dvě branky. A tak přišla z naší strany hra bez brankáře. V ní se nám podařilo snížit (Tomášova rána mimo byla dvakrát tečována protihráči a tak to byl čistý vlastenec), kousavý soupeř ale znovu odskočil o dvě branky. Závěr zápasu už byl marnost. Další naše hrubka před vlastní brankou (soupeř ukopl váhajícímu obránci míč přímo do branky) znamenala konec nadějí na dobrý výsledek. Konec zápasu „vyšperkovala“ hromadná strkanice hráčů jako důsledek předchozích neodpískaných faulů.

Juve sice hráli hodně nečistě, jenom tím by nás ale neporazili. Jednak na nás byli „nachystaní“ a hráli chytře. Futsal hrají už taky nějaký pátek a věděli, co na nás platí. Hlavně důslednost a pohyb. Nám postupem času ubývalo sil a taky nás srážely nevynucené chyby. Není ale třeba kvůli jedné prohře panikařit. Náš náskok v čele tabulky je pořád luxusní a do konce soutěže už moc zápasů nezbývá.  

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.