5.6.2016 Béčko: gólové hody v soupeřově i vlastní brance

08.06.2016 17:19

 

Blue Flames B : Gooners  4:6 (2:4)  Šlapák 2, Chromečka, Kouřil

 

Předposlední hrací den jsme zahájili zápasem proti týmu Gooners. Ti začali zápas oproti nám ve svižném tempu a Pepa v brance měl od první minuty dost práce. V prvních minutách se naštěstí žádná ze šancí soupeře neujala. My jsme se poprvé dostali ke střele až ve 4.minutě. Nula z Pepova konta zmizela v 5.minutě, když mu střela zdálky nečekaně proletěla mezi nohama. Za minutu jsme dostali druhou branku, když se na hranici trestňáku uvolnil jeden z Goonerů a zamířil do pravého horního rohu. Naštěstí se nám podařilo brzy snížit. V 8.minutě kopal Milan Kouřil roh, jeho rána zaduněla na tyči a odražený míč dorazil Olda Chromečka přesně k tyči. Zakrátko nám ale zatrnulo, když Pepa na čáře zázračně vyrazil střelu z jednoho metru. V 10.minutě jsme třikrát za sebou promarnili šanci k vyrovnání, když Milan Kouřil trefil po závaru z boku tyč a Vojta Šlapák mířil dvakrát těsně vedle. Naše převaha se stupňovala a ve 14.minutě jsme se radovali z vyrovnání. Milan Kouřil utekl do sóla, počkal si na vracejícího se obránce, tomu udělal kličku a zamířil po zemi ke vzdálenější tyči. V 15.minutě běžel Vojta sám na brankáře, udělal mu kličku, ten mu však v posledním okamžiku stačil míč zezadu sebrat z nohy. Od tohoto okamžiku si soupeř bral herního aktivitu pomalu zpět a brzy si vzal zpět i vedení. V 16.minutě ještě Pepa stačil zlikvidovat soupeři dvě šance po sobě, v 17.minutě ale vracející se Martin Půček si nešťastně srazil soupeřovu přihrávku do vlastní branky. V 18.minutě měl možnost vyrovnat Martin Dilhof, jeho rána ale mířila zblízka těsně nad. A tak si vzal slovo znovu soupeř. V poslední minutě prvního poločasu utekli borci v červeném do brejku dva na jednoho a svoji šanci bezpečně proměnili.

Druhý poločas jsme začali náporem a brzy přišly i šance. Ve 22.minutě se probil před branku Martin Půček a mířil padáčkem nad. Ve 24.minutě utekl do sóla Vojta Šlapák, trefil však brankářovo rameno. Vzápětí pálil Martin Půček a brankář jeho střelu tentokrát vyrazil do tyče. Ve 25.minutě měl sólový nájezd Milan Kouřil, vystřelil ale přímo do brankáře. Ve 26.minutě kryl brankář nebezpečný přímý kop Martina Půčka. Za tyto neproměněné šance jsme pykali ve 28.minutě. Po jednom z jejich protiútoků jsme nedokázali odkopnout míč do bezpečí a po sérii dorážek se Gooners podařilo dokopat míč do branky. Naše převaha se tím pádem otupila a hra se vyrovnala. Ve 29.minutě Pepa vytěsnil míč mířící do horního růžku. Ve 30.minutě si oba brankáři připsali vychytaný sólový nájezd. Ve 32.minutě se uvolnil Vojta Šlapák a bombou po zemi k tyči protrhl naši střeleckou smůlu ve druhém poločase. Jenže ve 34.minutě jsme soupeře znovu pustili do brejku dva na jednoho a znovu to bylo o tři branky. Za další minutu kopali Gooners přímý kop a rána z boku olízla břevno naší branky. Vzápětí se dostali do brejku tři na jednoho, svoji akci ale zazdili nepřesnou přihrávkou. I přes tyto soupeřovy hrozby jsme se rozhodli pro hru bez brankáře. Tentokrát jsme ji zahráli dobře, jenže znovu jsme dali jen vyniknout soupeřovu brankáři. Ten všechny šance pochytal a kapituloval a v posledních vteřinách zápasu. To vyrazil Vojtovu střelu do strany, Vojta ji doběhl a z úhlu se krásně trefil pod břevno od tyče do sítě.

Zápas tak rozhodly dvě věci. Jednak spousta našich nevyužitých šancí a taky naše lehce prostupná obrana. Gooners výborně zachytal brankář a téměř všechny jejich branky padly z rychlých protiútoků.

 

Blue Flames B : All in  7:6 (2:3)  Půček 3, Šlapák 2, Kouřil, Sedlinský

 

Další soupeř byl až ze spodních pater tabulky, při pohledu na jejich mladé běhavce nám ale bylo jasné, že to s nimi lehké nebude. Hned první jejich akce po výkopu nám dala zapravdu. Neobsazený nabíhající hráč propálil Pepu a hned to bylo 0:1. V následujících minutách se většinu času nehrálo, protože se nám dvakrát po sobě podařilo trefit dva protihráče mezi nohy. Pořádně se začalo hrát až někdy po pěti minutách a hned zasvištěla Milanova střela okolo pravého horního rohu. V 6.minutě předvedla ukázkový brejk dvojice Vojta Šlapák – Martin Půček a bylo vyrovnáno. Vzápětí měl Vojta další šanci, brankář stačil ale včas sklapnout nohy. V 7.minutě jsme znovu nechali uprchnout soupeře do sóla a ten střelou pod břevno znovu získal pro All in vedení.  Vzápětí jsme přežili obrovský závar, když tři hráči soupeře netrefili prázdnou branku, pokaždé stačil někdo v posledním okamžiku skočit do střely. A takhle to bylo celý zápas. My jsme tlačili postupným útokem a propracovanějšími akcemi, avšak každá naše nepřesnost hrozila soupeřovým brejkem a obrovským nebezpečím, protože naši hráči se nestíhali vracet. Takže telegraficky: 11.minuta – Pepa chytil sólo, 12.minuta – Martin Dilhof z otočky tyčka, 13.minuta – Pepa opět zachraňuje po střele nekrytého útočníka a ve 14.minutě jsme se dočkali vyrovnání. Nejprve brankář vyrazil střelu Martina Půčka k tyči na roh. Z toho poslal Martin dlouhý centr až na zadní tyč a tam ze vzduchu hlavičkoval Milan Kouřil koníčkem do tyče a do sítě. Tento gól jakoby vystřižený z velkého fotbalu soupeře nedeprimoval a v 16.minutě musel Pepa dvakrát zachraňovat po střele zblízka. Ve 20.minutě jsme nevyužili další šanci, z toho rezultoval jejich rychlý brejk a nadvakrát dokopaný míč do naší prázdné branky. Poločas jsme tak prohráli 2:3.

Druhý poločas jsme zahájili náporem a ve 22.minutě se krásně trefil Martin Půček když jeho bomba do horního rohu se odrazila od tyče do sítě. Ve 24.minutě si narazili Vojta s Milanem a Vojta střelou mezi brankářovy nohy nám poprvé získal vedení. Ve 26.minutě utekl soupeř až k brankové čáře a jeho zpětnou přihrávku dopravil nekrytý nabíhající útočník do naší sítě. Vzápětí byl za tuto opovážlivost znovu trefen míčem do pytle. V 29.minutě se prokličkoval obranou Tomáš Sedlinský, odtlačil obránce a bodlem k tyči zakončil na 5:4. Ve 33.minutě předvedl totéž Vojta a bylo to o dvě branky. Tento náskok se ukázal jako rozhodující. All in hrozili dál, jejich brejky však už většinou postrádaly přesnost.Ve 37.minutě nicméně snížili na rozdíl jedné branky, opět z nepokrytého náběhu, a rozhodli se hrát power-play. Tu však zahráli velmi špatně, protože šance jsme měli jen my. Jejich nepřesné rozehrávky nakonec potrestal Martin Půček během s míčem až do prázdné branky. All in v poslední minutě ještě snížili, opět po náběhu do naší otevřené obrany, víc už ale nestihli. Gólový festival tak skončil naším vítězstvím.

Zápas byl jako na houpačce. Otázkou bylo, jestli se nám podaří víc gólů nastřílet než jich dostat. Podařilo se nám to, ale o chlup! Kde jsou ty časy, kdy jsme tohohle soupeře poráželi o pět a více branek…

    

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.