6.12.2015 Áčko vyválčilo dvě remízy

20.04.2016 18:42

Blue Flames A : Mitra B  4:4 (2:1)  Veselý, Kříž, Šalplachta, J.Žúbor

 

Na dnešní zápas dorazily i před týdnem absentující střelecké opory a objevil se další nováček v týmu Jirka Šalplachta. Proti nám nastoupilo béčko Mitry, které sestoupilo z krajského přeboru a tak jsme čekali, s čím na nás vyrukuje. Mitra se od začátku prezentovala hlavně rychlým pohybem vpřed a tak to hned od začátku před naší brankou hučelo. Hned ve 2.minutě se před naší téměř odkrytou brankou objevil neobsazený útočník, z úhlu však stihl namířit jen do boční sítě. My jsme se na soupeřovu polovinu dostali poprvé až ve 3.minutě a to hned v brejku tři na jednoho, rodící se šanci ale zmařila nepřesná přihrávka. V 5.minutě se uvedl naší první střelou na branku nováček Jirka Šalplachta, tím však byl příděl našich šancí v první desetiminutovce vyčerpán. Pak si totiž vzal veškerou herní iniciativu soupeř a měl i šance. Roman v brance se však zaskočit nenechal a Mitra ty nejvyloženější šance sama spalovala nepřesnými střelami. Pravidlo nedáš – dostaneš se projevilo v 10.minutě. Tom Veselý se odhodlal k samostatnému průniku od půlící čáry a střelou okolo stojné nohy brankáře nám získal nečekané vedení. Mitra ale nadále pokračovala v nájezdech na naši branku. Ve 12.minutě jsme málem nabídli soupeřovi vyrovnání sami, když nedorozumění Martina Půčka a Romana musel Roman řešit nouzovým odkopem do autu. Ve 14.minutě nás ale štěstí už opustilo. Střela zdálky před Romanem lehce škrtla o Martina Půčka a Roman už nestačil zareagovat – 1:1. Mitra po vyrovnávací brance polevila a brzy se ukázalo, že vzadu není tak jistá jako v útočení. V 16.minutě se Tom Veselý prokličkoval až před soupeřova brankáře, prostřelit jej ale nedokázal. V 17.minutě vybojoval míč v trestném území Mišo Žúbor a podél brankové čáry jej nahrál zezadu nabíhajícímu Tomáši Křížovi a už jsme zase vedli. V 19.minutě nám zatrnulo, když soupeřův útočník se udělal kličku všem včetně Romana, míč ale z úhlu usměrnit do branky nedokázal. Těsnou poločasovou výhru jsme tak uhájili.

Ve druhém poločase se ve 23.minutě objevil v čisté šanci ortodoxní obránce Pavel Sádlík, soupeř mu stačil ale v posledním okamžiku míč ukopnout. Mitra vzápětí odpověděla drtivým minináporem, kdy během jedné minuty Roman vyrážel jednu prudkou střelu na tyč a vzápětí další do břevna. Potom se nic zaznamenáníhodného neudálo až do 29.minuty, kdy přišla krásná akce na jeden dotek Půček – Kříž – Šalplachta a náš nováček se uvedl tím nejlepším způsobem, gólem na 3:1. Mitra se však nevzdala a brzy bylo vše jinak. Ve 31.minutě zvonila tyč naší branky po bleskové otočce soupeřova útočníka a za minutu bylo nevídaně sníženo. Dlouhý výhoz soupeřova brankáře na naši polovinu prodloužil útočník hlavou z první na nechytatelný padáček nad vybíhajícího Romana a míč s centimetrovou přesností  zapadl do naší branky. Ve 34.minutě se snažil kontrovat Tom Veselý, jeho střela z otočky ale skončila jen na venkovní konstrukci branky. Pak si vzala znovu slovo Mitra a během dvou minut výsledek otočila. Ve 35.minutě po sérii přihrávek dokonale rozebrala naši obranu a výsledkem byl zblízka dokopnutý míč do Romanovy branky. A za minutu bylo ještě hůř. Rozehrávku našich obránců mezi sebou vypíchl soupeřův útočník a sám se řítil na Romana. Ten stihl první střelu vyrazit, na opakovanou už ale neměl nárok. Během čtyř minut jsme tak obdrželi tři góly a museli se pokusit získat zpět ztracený zápas. Jenže kromě střely Mary Pokorného, kterou výborně vytáhl brankář, jsme žádnou  jinou šanci neměli. Mitra nám ale dala šanci k vyrovnání sama. Jejich nepřesnou rozehrávku snad půl minuty před koncem vypíchl Mara a po úprku přes půlku hřišttě přihrál na druhou stranu nabíhajícímu Jožo Žúborovi, který z první pod břevno nedal brankáři šanci zasáhnout. Na časomíře svítilo v tu dobu 19:50 a my tak vyrovnali ne za minutu dvanáct, nýbrž za deset vteřin dvacet.

 

 

Blue Flames A : FFT Vinohrady A  3:3 (2:1)  Nejezchleba, J.Žúbor, M.Žúbor

 

Druhý zápas začal náš další soupeř s respektem a tak se hrálo častěji na jeho polovině. První šanci jsme měli už ve 2.minutě, ránu Pavla Sádlíka ale zastavila houština nohou před soupeřovou brankou. V 6.minutě dal o sobě poprvé v tomto zápase vědět Jirka Nejezchleba, když vypíchl rozehrávku soupeřových obránců, sólo ale neproměnil. V 7.minutě Jirka opět vypíchl špatnou přihrávku a tentokrát se nepouštěl do kličky, nýbrž vyběhnuvšího brankáře padáčkem přehodil – 1:0. Po deseti minutách se osmělil i soupeř a hned jeho první šance byla vyložená – špatně pokryty útočník zblízka netrefil přihrávku z rohu hřiště. V 11.minutě se opět probil z boku Jirka a jeho střela skončila tentokrát jen na boční síti. Ve 13.minutě se blýskl Roman po střele zdálky a za minutu jsme měli slovo opět my. Jožo Žúbor pronikl po levé straně k soupeřově brance, brankář příliš brzo poklekl a navíc nechal díru mezi nohou a bližší tyčí, do které se Jožo přesně trefil. Tato branka nás ale zřejmě uspala, protože od tohoto okamžiku převzal iniciativu soupeř. Od 17.minuty byl nejzaměstnanějším hráčem na hřišti Roman, protože šance Vinohrad jely jako na běžícím pásu. Nejdříve vyrazil nohou tečovanou střelu zdálky, potom skokem zachytil přihrávku na zadní tyč na neobsazeného hráče a v 19.minutě zachraňoval skokem pod nohy osamoceného útočníka soupeře. V poslední minutě jsme prožili dvojitou mrzutost. Nejdříve Mišo po kličce soupeřovu brankáři trefil jen boční síť opuštěné branky a z posledního protiútoku Vinohrady přece jen snížily, když po přihrávce z rohu dorážel zblízka soupeřův špatně pokrytý protihráč.

Druhý poločas začal útočně z obou stran. Nejdřív se radoval soupeř, když ve 23.minutě po rychlé akci tří hráčů na jeden dotek vyrovnal. Potom jsme převzali iniciativu my a přišly i šance. Ve 24.minutě jsme nastřelili krátce po sobě tyč a břevno a ve 25.minutě byl ve vyložené šanci sražen Tom Veselý, soupeř byl ale poctěn jen žlutou kartou. Následná rána Miša z přímého kopu ale trefila na brankové čáře stojícího Tomáše Kříže a od něj se míč odrazil do autu! Náš nápor přinesl výsledek ve 28.minutě. Jirka Nejezchleba si naběhl na dlouhou přihrávku z vlastní poloviny a posunul ji k Mišovi, který polovysokým bodlem k tyči prostřelil soupeřova brankáře potřetí. Ve 32.minutě po akci Martina Půčka nedal Tom Veselý do prázdné a to nás později mrzelo. Soupeř se nadechl k poslednímu náporu a ve 34.minutě Roman vyrazil střelu zblízka a odražený míč nedokázali soupeři dopravit do odkryté branky. Ve 35.minutě začaly Vinohrady hrát power – play a přesilovku využily velice rychle, když po minutě vyšachovaly celou naši obranu včetně brankáře a dávaly do prázdné. S vyrovnáním se spokojily a závěrečnou iniciativu nechaly nám. My jsme však už žádnou šanci nedali, naše střely létaly těsně vedle tyčí a tak i náš druhý dnešní zápas skončil remízou.

Dnešní zápasy mám přinesly pozitiva i negativa. Náš kádr se utěšeně rozrůstá, po Tomovi Veselém přišel další nováček Jirka Šalplachta a byl na hřišti vidět. Už méně pozitivní je to, že pořád nedůsledně bráníme, hlavně pozdní přistupování k hráčům nám dělá problémy. Máme čtrnáct dní nato, abychom s tím něco udělali, pak nás čekají těžcí soupeři.     

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.