6.9.2015 Béčko zahájilo sezónu výhrou a prohrou

20.04.2016 17:50
 

Blue Flames B : Bystrc 1:4 (1:1)  Sedlinský

 

Na první podzimní zápas Béčka se sešla stará známa sestava z loňska doplněná posilou Romanem Vojtíškem. Proti nám nastoupili též známí z loňska, tým Bystrce. I začátek zápasu připomínal loňský rok, hned jsme převzali iniciativu a začátek zápasu se odehrával hlavně na soupeřově polovině. Jenže naše herní převaha bylo dlouho neplodná, scházel ji totiž moment překvapení a soupeř vždy stačil zformovat svoji obranu a blokovat naše střely. Až po deseti minutách se ujala přesná přihrávka do uličky na Tomáše Sedlinského a ten tváří v tvář soupeřovu brankáři nezaváhal. Pohříchu to byla naše jediná radost v tomto zápase. I soupeř totiž našel uličku v naší obraně, kterou soupeřův útočník proběhl a ocitnul se sám před Trakim. Ten jeho střelu stačil ztlumit, ne však zastavit. Míč jen taktak doskákal za brankovou čáru… Vyrovnaný stav vydržel až do konce poločasu. Bystrc už žádnou gólovou šanci neměl, neproměnil ani 10m kop za náš šestý faul a naše pohledné, avšak pomalé a zdlouhavé kombinace stačil soupeř vykrýt. Navíc se mu dobře rozchytal brankář.

Od začátku druhého poločasu začal Bystrc vystrkovat růžky a hra se přelévala ze strany na stranu. A pak přišel zřejmě zlomový moment zápasu. V souboji před naší brankou se Roman otřel o soupeřovy kotníky a rozhodčí pískl penaltu, kterou soupeř nekompromisně proměnil. Ve snaze o vyrovnání jsme vrhli do dalšího útočení, jenže pořád to bylo bez rychlosti a navíc jsme občas nechali otevřená vrátka v obraně. A najednou se řítili dva osamocení útočníci na Trakiho a ten byl proti jejich přesné kombinaci bezmocný. Ještě bylo dost času do konce a tak jsme se pokusili o power-play. Do branky si stoupl místo Trakiho Tomáš a začali jsme dobývat soupeřovu branku. Šance jsme si vytvořili, jenže bystrcký brankář za sebe žádný míč nepustil a navíc i soupeř se dostával často před naši branku. A z jednoho takového protiútoku jsme dostali čtvrtý gól, když v brance zaskakující útočník Tomáš neměl žádnou šanci proti ráně zblízka k tyči. Traki se tak vrátil do branky a soupeř svoje vítězství v klidu uhájil.

 

 

 

Blue Flames B : Debakl  5:1 (0:1)  Sedlinský 2, Půček 2, Podhrázský

 

Naprosto stejný zápas, jenže s obráceným dějem než byl ten první. Debakl hned převzal iniciativu a ve 4.minutě otevřel skóre, jenže docela kuriózním způsobem. Naši obránci si rozehrávali mezi sebou, jenže zničehonic míč odskočil na volného protihráče, který neměl problém trefit poloodkrytou branku. To byla voda na soupeřův mlýn a brzy musel Traki vytěsňovat míč mířící přímo do horního růžku. My jsme se pomalu vzpamatovávali ze šokujícího úvodu a taky začali ohrožovat soupeřovu branku, soupeř ale stále hrozil. Nejdříve Olda Chromečka trefil z metru místo sítě tyč (něco podobného se mu podařilo i vloni) a vzápětí zakončil soupeř brejk dva na brankáře střelou do tyče. Pomalu ale jistě jsme začali mít převahu v poli, avšak soupeřův brankář se překonával. Traki se taky nenechal zahanbit a zlikvidoval dva sólové nájezdy soupeře. A protože oba brankáři měli hlavní slovo až do konce poločasu, žádný gól už do přestávky nepadl.

Druhý poločas už byla naše převaha znatelná, soupeřův brankář ale znovu předvedl bravurní zákroky. Pomohlo nám ale štěstí. Prudký centr Tomáše Sedlinského srazil soupeřův obránce kolenem přímo nad brankářovu hlavu, aniž by tento stačil zvednout ruce. Šťastné vyrovnání mělo zanedlouho pokračování, když Tomášova bomba z úhlu přistála v protějším horním růžku. Rychlé otočení skóre soupeře znervóznělo a tak se hnal rychle za vyrovnáním. Jenže místo vyrovnání přišel náš další úder, když Romanova nádherná křížná přihrávka přes celé hřiště našla osamoceného Martina Půčka a ten střelou mezi brankářovy nohy vstřelil náš třetí gól. To nás uklidnilo, naše hra získala na jistotě a soupeř měl plné nohy práce. Potom přišla nádherná individuální akce Adama Podhrázského, který obešel tři hráče, a ač po cestě dvakrát nakopnut prošel až před brankáře a znovu střelou mezi nohy zvýšil už na 4:1. Debakl sáhl po poslední naději, hře bez brankáře. Jenže dopadl jako my minulý zápas. Jeho pomalá a nepřesná hra byla potrestána Martinem Půčkem, který zachytil nepřesnou přihrávku a obloučkem přes celé hřiště poslal míč do opuštěné branky. Debakl už potom na nějaký zvrat rezignoval a zápas tak skončil našim jasným vítězstvím.

Dnešní zápasy byly jako odrazy v zrcadle. V prvním naše vedení a potom prohra o tři branky, ve druhém jsme dlouho prohrávali a nakonec jasně zvítězili. Dobře se uvedl Roman Vojtíšek, který sice nevnesl do hry rychlost, zato ale jistotu a přehled a na svoje střelecké manévry si vzpomněl Tomáš Sedlinský. Svoje si dnes ale uhráli všichni, nikdo nevyhořel.  

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.