7.6.2015 Béčko utrpělo nejtěžší jarní porážku

11.06.2015 16:25

Blue Flames B : Adrenalin  3:2 (3:1)  Kouřil, Nejezchleba, Mendel

 

Na první dnešní zápas s posledním týmem nás dorazilo sedm hráčů do pole a tak se mělo podle předpokladů začít naším náporem. Jenže ve velkém vedru se žádný počáteční nápor nekonal a hra byla celkem vyrovnaná. My jsme byli lepší technicky, soupeř se nám ale vyrovnal rychlostí a obětavostí. A tak naše šance končily buď na soupeřovu brankáři či na plotě za brankou, soupeřovy protiútoky zase ničila jejich vlastní nepřesnost. První branka tak padla ze standartní situace. Milan Kouřil zahrával přímý kop, soupeřův brankář si postavil zeď, pak si ale netakticky stoupl za ni. Milan se do vzniklé díry trefil přesně a vedli jsme 1:0. Vedení nám ale dlouho nevydrželo, protože soupeřům jeden protiútok už vyšel a z přečíslení jsme obdrželi vyrovnávací branku. Naštěstí nás to nijak nedeprimovalo a zanedlouho jsme se dočkali další gólové odměny. Po rozvážné kombinaci v soupeřově trestném území se najednou bleskově uvolnil Jirka Nejezchleba a křížnou střelou nedal brankáři šanci. A chvíli poté po naší přesné kombinaci dorážel David Mendel do prázdné branky. To nás uklidnilo, zřejmě až moc, protože naše další šance zůstaly nevyužity. Adrenalin taky ještě párkrát zahrozil, nějaké vyložené šance to ale nebyly a Traki v brance vše bez problémů pochytal.

Druhý poločas jsme měli znovu více ze hry, brzy ale přišlo nečekané zdramatizování. Rozhodčí totiž přehlédl soupeřovo hraní rukou, to se nelíbilo Martinu Půčkovi, který se pustil do diskuze, která vygradovala gynekologickými výrazy k rozhodčímu a Martin musel ven. Přesilovka soupeře se naštěstí nehrála, protože Martin nebyl vyloučen ve hře, rázem jsme ale měli o jednoho hráče na střídání méně. Soupeř navíc náhle snížil, když Traki neudržel míč při střele zdálky a protihráč mu jej doslova vykopal z rukavic (a navíc otočil prst). To nás zřejmě trochu nahlodalo, protože jsme si poté vytvořili spoustu šancí, nedali jsme ale nic. Naše akce totiž končily buď nepřesnými střelami (snad pětkrát nastřelená boční síť!), či zbytečnými kudrlinkami před soupeřovou brankou. Adrenalin měl navíc čipernější pohyb, hlavně díky mladšímu věkovému průměru, a tak nad námi stále visel Damoklův meč v podobě soupeřova vyrovnání skóre a naší bodové ztráty s posledním týmem tabulky. Nic takového se naštěstí nestalo. Co proti nám soupeř nahnal v pohybu, to ztrácel v technice, hlavně v nepřesných přihrávkách. I jeho závěrečná power-play se utopila v nepřesnosti a tak jsme jednogólové vedení udrželi.

 

 

 

Blue Flames B : West Žab United A  2:6 (1:3)  Sedlinský, Nejezchleba

 

Ve druhém zápase se ukázala naše dnešní herní nepohoda v plné parádě. Soupeř nastoupil v nadupané a o mnoho let mladší sestavě a hned od začátku nám začal zatápět. Naše postupné útoky zachytával před vlastní brankou a hned vyrážel k nebezpečným protiútokům. Jeden takový mu vyšel, když brejk dva na jednoho zakončoval neobsazený útočník na vzdálenější tyči. Ještě jsme ale měli dost sil a zakrátko vyrovnával Tomáš Sedlinský nekompromisní křížnou střelou nad brankářovy ruce. WŽU však pokračovali ve svojí silové hře a nedali nám ani na okamžik vydechnout. Brzy se tak opět ujali vedení, opět po brejku dva na jednoho. Nám začaly v úmorném vedru pomalu docházet síly, protože v prvním zápase vyloučený Martin Půček nastoupit nemohl a my měli jen dva hráče na střídání a to ještě Martin Dilhof byl nachlazený. Soupeř tak vstřelil třetí gól, i když pro nás dost smůlovatý. Prudká rána z přímého kopu se odrazila od břevna do Trakiho a od něj se míč dokutálel za brankovou čáru. Byli jsme tak rádi, že se pískal poločas.

Už o přestávce na střídačce bylo vidět, že na nějakou velkou změnu v zápase tentokrát nemáme. Kluci toho měli ve vedru opravdu dost a soupeř vypadal nabuzeně. Druhý poločas jsme tak začali znovu obezřetně a dlouho se nic významného nedělo. Pak však utekl soupeřův útočník, udělal Trakimu dlouhou kličku a zvýšil na 4:1. To nás dorazilo a soupeř se nenechal k dalšímu útočení pobízet. Znovu neobsazený útočník před naší brankou a tečovaná střela z přímého kopu znamenala vedení WŽU už 6:1. Naši hru držel v těchto okamžicích už jen Jirka Nejezchleba, kterého si soupeř ale dobře hlídal. Jirka se však dokázal dvě minuty před koncem prosadit, jeho střela z úhlu znamenala ale jen snížení vysoké prohry.

   

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.