7.9.2014 Béčko začalo novou sezónu vítězně

08.09.2014 10:51

 

Blue Flames B : Bystrc  5:2 (1:1)  Půček 2, Pokorný, Dilhof, Kouřil

 

Na první podzimní dvojzápas se oproti jaru sešla dost pozměněná sestava. Oproti jaru zmizeli mladí běhavci, zato se objevila rozvážná zkušenost. V sestavě se poprvé objevil futsalovým světem protřelý Martin Půček a po půl roce se po zranění do sestavy vrátil Tomáš Sedlinský. A do branky musel na dvojměsíční vyhnanství v Áčku distancovaný brankář Roman. Tomu to ale nevadilo, protože si moc pochvaloval nově položený měkoučký umělý povrch na hřišti. Na první zápas přišel vypomoci i Mara Pokorný a byl to on, kdo otevřel náš letošní střelecký účet. Ale popořadě. Po odchodu Petra Táborského, který nám ve většině „vyráběl“ dřívější jasná vítězství bylo jasné, že musíme trochu změnit herní styl. Do role špílmachra se vrátil Milan Kouřil a víc jsme museli spolehnout na zkušenost a herní chytrost. První zápas tak začal vzájemným herním oťukáváním s několika šancemi na obou stranách, dlouho ale bez efektu. Poprvé tak gólově uhodilo až v 15.minutě, kdy Markova střela z hranice trestného území zapadla přesně k tyči. Soupeř se ale nevzdal a vyrovnal těsně před přestávkou. Soupeřův hráč nacentroval z rohu před branku, kde nedůrazně krytý útočník doťukl míč těsně před Romanem do branky. Hned po rozehrání míče ze středu se pískal poločas a my tak obdrželi klasický gól do šatny.

Druhý poločas začal vyrovnaně jako ten první, brzy se ale poprvé ukázal Martin Půček. Na vlastní polovině převzal míč a po kličkách dvěma protihráčům nekompromisní polovysokou ranou nám získal vedení. To nám vydrželo přesně pět minut, protože za tuto dobu jsme obdrželi druhý gól, nápadně podobný tomu prvnímu. Opět přihrávka ze strany před branku a opět nedůraz před naší brankou. Naštěstí už za minutu střílel přesně manažer Martin, když ho samotného před brankou zastihla přihrávka Milana Kouřila. Vyhráno jsme ale neměli, protože Martin už další dvě šance nedal a naopak soupeř nám několikrát zle zatopil. Naše obrana v čele s Marou ale všem atakům Bystrce odolala a když přišla nádherná akce na jeden dotek v obsazení Kouřil – Mendel – Půček s gólovým zakončení posledně jmenovaného, vypadalo to s výsledkem zápasu už nadějně. Výsledek pak pojistil minutu před koncem Milan Kouřil, když  vystihl ležérní ťukes soupeřova brankáře s vlastním obráncem a střílel do prázdné branky.

Výsledek tak vypadá docela jasně, nic lehkého to ale nebylo! Rozhodla hlavně osa Pokorný – Kouřil – Půček, která přehrávala soupeře technicky. Bystrc taky spoustu šancí neproměnil, dílem zásluhou Romana v brance, spoustu toho ale zazdil sám.

 

 

 

Blue Flames B : Debakl  8:1 (1:1)  Faltýnek 3, Půček 3, Sedlinský 2

 

Před druhým zápasem odešel Mara Pokorný na velký fotbal a tak jsme museli začít opatrněji. Hned ve třetí minutě ale všechny překvapil Adam Faltýnek, když se přes tři protihráče a brankáře prokličkoval až k brankové čáře a odtam šoupl míč přesně k tyči. Soupeře to ale nedeprimovalo a hrál se vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. V 10.minutě jsme o vedení přišli, když David jako poslední obránce zkoušel na polovině hřiště na protihráče kličku, ten mu míč vypíchl a byla z toho akce dva na brankáře s gólovým vyústěním, navíc se žlutou kartou pro Romana za zlostné odkopnutí míče. Debakl pak získal mírnou herní převahu a velké brankové šance, nedokázal ale proměnit ani jednu. A protože my jsme se do šancí v tuto dobu nějak zvlášť nehrnuli, skončil poločas nerozhodným výsledkem.

Druhý poločas jsme začali aktivněji a byli jsme brzy odměněni. Křižná přihrávka Davida Mendela na zadní tyč soupeřovy branky našla neobsazeného Tomáše Sedlinského a ten po třičtvrtě roku vstřelil svůj další gól. A za minutu jsme vedli už o dvě branky. Soupeřovu nepřesnou přihrávku na polovině hřiště vystihl Martin Půček a nedal ze sóla soupeřovu brankáři žádnou šanci. Debakl byl z takového vývoje značně rozhozen a za další dvě minuty vyrobil neuvěřitelnou chybu. Při našem rozehrání šli oba jeho obránci střídat, nechali na svoji půlce neobsazeného Adama Faltýnka a ten pobídku k sólovému nájezdu na brankáře využil. A krátce nato se nadechl k velkému sólu z vlastní poloviny Martin Půček, obešel vše co mu stálo v cestě a prostřelil brankáře – 5:1. Za šest minut jsme tak vstřelili čtyři branky a vlastně rozhodli o výsledku zápasu. Nedá se říct, že by soupeř byl vyloženě špatný, platilo ale úsloví, že Debakl hrál a my jsme dávali branky. On sice šance měl, hlavně když se naši obránci nestíhali vracet, co ale zazdil, to bylo k neuvěření. Jednou dokonce běželi tři jeho hráči sami na Romana, vzájemnými přihrávkami se ale tak vyvedli z míry, že míč skončil v autu. Výsledek tak na sebe nenechal dlouho čekat. Od 33.miuty jsme v pravidelných tříminutových intervalech nasázeli soupeři další tři branky a všechny po rychlých akcích na jeden dotek. Nejdříve zkompletoval hattrick Martin Půček přesnou křížnou střelou k tyči, další hattrick přidal Adam Faltýnek padáčkem přes vybíhajícího brankáře a v poslední minutě zakončil rychlou akci i Tomáš Sedlinský. Na druhé straně se zaskvěl i Roman v brance, když vleže zastavil míč těsně před brankovou čarou.

Takže s prvním hracím dnem panuje spokojenost! Dvě celkem jasné výhry a docela koukatelný futsal. Ocenit musíme hlavně Martina Půčka, ukázalo se, že bude posila. Hru dobře řídila i stálice Milan Kouřil a ve druhém zápase zazářil Adam Faltýnek. Návrat se povedl i Tomášovi Sedlinskému. Tak uvidíme, jestli nám to vydrží i příští týden.  

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.