8.11.2015 Vojta Šlapák rozstřílel v posledním podzimním kole San Marino a Béčko tak přezimuje na 2.místě

20.04.2016 18:26

Blue Flames B : San Marino Dolní Loučky B  5:1 (2:1)  Šlapák 4, Kříž

 

Na poslední podzimní zápas tentokrát na Kounicově jsme dorazili ve velkém počtu a hlavně včas. Dorazily všechny hlavní opory a z Áčka přišel na výpomoc Mara Pokorný. Proti nám nastoupilo béčko San Marina a karty byly nastavené tak, že kdo vyhraje, přezimuje na druhém místě v tabulce za letos suverénní Benfikou. Začali jsme tak ze zajištěné obrany, protože jsme znali sílu soupeře. Měli jsme míč častěji na kopačkách, ovšem s častějšími přihrávkami a hledali skulinky v soupeřově obraně. San Marino zase hrálo jednoduchou  přímočarou hru s nejkratší cestou k naší brance. Naše obrana vedená Marou Pokorným a Martinem Půčkem si ale dala pozor a až na pár nedorozumění, kdy jsme včas nestihli pokrýt hráče či dva hráči běželi k jednomu soupeři jsme San Marinu mnoho nedovolili. Časem jsme si začali víc dovolovat před soupeřovou brankou a začal úřadovat Vojta Šlapák. A asi po sedmi minutách přišla první gólová akce, kdy Martin Půček přihrál před branku Vojtovi a ten, ač tísněn obráncem, se kolem něj obtočil a střelou mezi brankářovy nohy otevřel skóre. Dál jsme si ovšem museli dávat pozor, protože přímé nájezdy na naši branku pokračovaly. Zatím ale bez úspěchu, protože soupeřovy akce končily bud nepřesnostmi, nebo střelou na Trakiho, který je včasným vyběhnutím  vždy vykryl. A tak jsme se znovu radovali my. Vojta Šlapák se znovu uvolnil, tentokrát na levé straně a střelou z úhlu na bližší tyč prostřelil brankáře. Vyhráno jsme ale neměli. Asi po dvou minutách přišla při trojčlenném útoku ztráta míče, rychlá protiakce do naší otevřené obrany a tři rychlé přihrávky byly zakončeny nekompromisní střelou z první do horního růžku naší branky. Toto vážné varování si vzala naše obrana k srdci a nějaké další velké chyby se už nedopustila. Stále jsme měli lehkou herní a velkou technickou převahu, do konce poločasu už ale bez gólu.

Na začátku druhého poločasu nám bylo jasné, že nesmíme dopustit nějaký nápor soupeře, abychom nepřišli o vedení, a tak jsme stále hráli ze zajištěné obrany s množstvím přihrávek. Soupeř se tak do vyložených šancí nedostával a naopak se znovu ukázal dnes nepolapitelný Vojta Šlapák. Díky svoji mrštnosti se znovu odpoutal od soupeřova obránce a zblízka opět nedal brankáři šanci zasáhnout. San Marino se pokoušelo se zápasem něco udělat, nemělo však štěstí v útoku. Jejich akcím scházel nějaký moment překvapení a jejich střely byly většinou nepřesné. A když už se dostali do šance, netrefil jejich útočník míč před naší odkrytou brankou. A tak jsme skórem pohnuli znovu my, respektive Vojta. Na polovině hřiště zachytil odražený míč a po sólu z dost velké dálky obstřelil soupeřova brankáře. San Marino sáhlo k poslední možnosti ke zvrácení zápasu, hře bez brankáře. Jejich power-play byla takticky předpisová, jenže dost pomalá. Bylo tak jen otázkou času, kdy jim někdo z nás přihrávku vypíchne a tak se taky stalo. Byl to Tomáš Kříž a společně s Vojtou upalovali k soupeřově osamocené brance. Vojta však naznal, že branek nastřílel dnes už dost a tak předložil Martinovi míč před prázdnou branku. Tímto se skóre završilo a zápas tak skončil naším nečekaně vysokým vítězstvím.

Zápas rozhodla hlavně naše větší technická vyspělost. Hru řídili zezadu Mara Pokorný s Martinem Půčkem a vpředu větrali soupeřovu obranu rychlíci Jirka Nejezchleba a Tomáš Kříž. Střelecky řádil Vojta, s ním si soupeřovi obránci nevěděli rady. Díky dnešnímu vítězství končí Béčko po podzimu na 2.místě a může podzim hodnotit jako úspěšný.

 

O zápase píše taky web www.sanmarinodl.cz

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.