8.12.2012 Plný pytel štěstí dovedl Áčko k vítězství

08.12.2012 22:50

Blue Flames A : Orel Řečkovice A  7:4 (1:0)  Táborský 3, Vrána, Faltýnek, Beránek, Sedlinský

 

Na závěrečný podzimní zápas nedorazil nejlepší střelec celé soutěže Vojta Šlapák a tak se čekalo, jak si bez jeho gólů poradíme. Začátek zápasu a vlastně skoro celý první poločas nepřinesl nějakou zvláštní podívanou. Na úplném začátku dominovaly oboustranné nepřesnosti, potom jsme získali mírnou herní převahu, ovšem bez nějakých vyložených šancí. Soupeř hrozil z občasných brejků, ty ale postrádaly finální důraz. A tak nejvíc v první půli vynikli oba brankáři, kteří předvedli několik bravurních zákroků. Vyjímka přišla krátce před přestávkou. Na levé straně se uvolnil Petr Táborský a svůj sólový únik zakončil perfektním lobem přes vyběhnuvšího brankáře.

Jestli první poločas nabídl herní nudu, tak ten druhý přinesl něco úplně jiného. Krátce po zahájení se nadechl k velkému sólu Honza Vrána a po úprku téměř přes celé hřiště nadvakrát překonal soupeřova brankáře. Brzy nato přidal šťastný gól Adam Faltýnek, když brankář jeho střelu jen přizvedl nad sebe a za sebe a když to za pár minut bylo po střele Michala Beránka už 4:0, byl soupeř zralý na ručník. Orel tak vsadil na poslední možnost a sáhl ke hře bez brankáře. A od tohoto okamžiku začalo před naší brankou peklo. Na soupeřův nacvičený ťukes jsme vůbec nestačili a velmi rychle to bylo 4:3. A to nás ještě několikrát zachránila tyč. V tomto herním čase jsme se vůbec nedostali za půlku natož abychom nějak ohrozili protivníkovu branku. Po snížení na rozdíl jedné branky jsme si vzali oddechový čas a po jeho uplynutí se hra jakž takž vyrovnala. Začali jsme být běhavější a soupeřova hra už najednou nebyla tak precizní. Po jedné zachycené rozehrávce prostřelil chumel hráčů před branku Tomáš Sedlinský – 5:3! Jenže brzy to bylo po soupeřově vyšachování celé naší obrany zase jen o jeden gól. Potom se ale štěstí smálo už jen na nás. Orel při neustálém power-play nevyužil ani ty největší tutovky, zatímco Petr Táborský svojí aktivní hrou donutil soupeřovy hráče dvakrát k chybám na půlící čáře a dvěma úniky na prázdnou branku rozhodl o našem vítězství.

 

Dnešní zápas rozhodla šťastná hvězda nad naší brankou. Soupeřovy střely do tyček a nevyužité stoprocentní šance nešlo ani spočítat. Nicméně pokud se hrálo v klasickém rozestavení 4+1, měli jsme gólově navrch. A proto jsme vyhráli.  

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.