8.2.2014 Áčko začalo jarní část klasicky: výhra a prohra

10.02.2014 17:27
  1. Přes zimní přestávku žádné velké změny v klubu nenastaly. Zaznamenali jsme jen dva odchody. Dětský doktor Tomáš Piler dostal místo v nemocnici Jihlavě a odtamtud by se mu už těžko dojíždělo na futsal do Brna a sbohem futsalu dal Jožo Žúbor. Takže dík patří oběma za odvedenou práci pro Blue Flames a oba mají samozřejmě otevřené dveře pro případný návrat. Posila nepřišla žádná. S myšlenkou přestupu k nám si docela vážně celý leden pohrával Aleš Brychta ze Stones of  Madeira, nakonec si to ale rozmyslel a naši obranu neposílil. Každé úterý v lednu jsme chodili na tréninkové zápasy se Slovanem, ten nás většinou vyučil, a jestli jsme si z toho vzali nějaké ponaučení do jarní části naší soutěže, to ukáže už únor.

 

 

Blue Flames A : Stones of Madeira A  5:1 (2:1)  Vrána 2, Táborský, Beránek, Žúbor

 

Před prvním jarním zápasem se objevila nečekaná komplikace v brance. Původně domluvený Roman nakonec vůbec nedorazil do Brna, Traki odjel trénovat na lyže a tak do branky musel Pepa, který se tak určitě stal nejstarším hráčem okresního přeboru v této sezóně. Do pole naopak nastoupilo osmičlenné komando v čele s Petrem Táborským. A proti nám „Stouni“ s Alešem Brychtou. Věděli jsme, že je musíme porazit, jinak by se nám Aleš poškleboval snad celé jaro. Začali jsme proto aktivně a neustálým pohybem a presinkem jsme od začátku získávali herní převahu. A brzy přišly i šance, jenže díky našim spalovačským schopnostem a výbornému soupeřovu brankáři se skóre dlouho nehnulo. Až přišla ukázková spolupráce Táborský – Vrána před soupeřovou brankou a konečně jsme se ujali vedení. Když si po chvíli tito borci spolupráci zopakovali v obráceném gardu, vedli jsme už o dvě branky. Jenže to bychom nebyli my, abychom ze zápasu neudělali drama. Stačil brejk po straně, přihrávka na neobsazeného hráče před naší brankou a už to bylo zase jen o gól. A protože naši útočníci už žádnou svoji šanci neproměnili, skončil tak o gól celý poločas.

Druhý poločas byl herní kopií toho prvního, začaly ale padat branky. Naši útočníci poznali, že nejen ťukesem až do branky ale i přesnými střelami se dá zvýšit skóre a začali jednat. Nejdříve napřáhl na hranici trestného území Honza Vrána a jeho střela zaplula od tyče do sítě a krátce nato udělal to stejné Michal Beránek. Tím jsme najednou odskočili na tři góly a vlastně rozhodli zápas. Stouni totiž působili už trochu unaveným dojmem a na zvrat neměli. My jsme měli ještě spoustu šancí, žádnou ale neproměnili a tak k závěrečnému gólu nám musel pomoci soupeř. Odhodlal se totiž k power-play, zahrál ji ale stejně jako ji hrajeme my. Nejenže branku nevstřelil, naopak nepřesnou přihrávkou nabil Mišo Žúborovi a ten neměl problém vstřelit závěrečný gól do prázdné branky.

 

 

Blue Flames A : Panama A  2:4 (1:1)  Táborský, Žúbor

 

Ve druhém zápase nás čekala obávaná Panama. Od začátku zalezla před svoji branku a čekala na příležitost k brejkům. My jsme jí ale obezřetnou hrou dlouho nedávali nějakou příležitost a tak se hrálo za naší mírné převahy, která ale končila před soupeřovým trestným územím. Pak ale přišla lety opakovaná situace: naše nepřesná přihrávka a bleskový soupeřův brejk končící přihrávkou na zadní tyč na neobsazeného hráče. V prvním poločase se tato hororová situace už naštěstí neopakovala, naopak Petr Táborský vymíchal soupeřovy obránce i brankáře a vyrovnal do prázdné branky. Poločas tak skončil na futsal hubeným skóre.

Ve druhém poločase už nám štěstí nepřálo. Na velký fotbal musel odejít špílmachr Petr Táborský a místo něj nastoupil Tomáš Sedlinský. Ten ale vydržel na place jen pár minut a kvůli zlomené zánártní kůstce musel odstoupit. Když chvíli nato obdržel Milan Kouřil při souboji ránu loktem mezi žebra, byli jsme najednou oslabeni o dva hráče. Panama vycítila příležitost a dvěma brejkovými akcemi utekla na 1:3. Mišo Žúbor sice po pěkné otočce snížil, na zvrat to ale nestačilo. Konec zápasu se rychle blížil a tak jsme museli sáhnout k power-play. Toto je ale v našem podání víc než risk a ani dnes nám to nevyšlo. Panama jen bránila a čekala na příležitost k brejku. A dočkala se, nepřesnost v naší rozehrávce opět přišla a Panama úprkem na naši prázdnou branku potvrdila naši další prohru s nepříjemným soupeřem.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.