9.4.2016 Áčko dvakrát prohrálo 1:4 a spadlo na sestupové příčky

11.04.2016 23:49

 

Blue Flames A : R.I.P.  1:4 (0:3)  Pokorný

 

V prvním zápase nás čekal přímý protivník v souboji o udržení RIP a tak se čekal tuhý boj. Žádný velký boj se však nekonal, hlavně z naší strany. Zápas začal „klasicky“ – brzkým gólem v naší síti. Už ve druhé minutě se útočník RIP uvolnil na pravé straně a jeho přihrávku před branku proměnil nedůrazně pokrytý střelec z prvního doteku ve vedoucí branku soupeře. Naše nedůrazná obrana si z toho ponaučení nevzala a ve 4.minutě bylo zle podruhé. Brankář Jara musel hasit další závar skokem nohama napřed, jenže místo míče sestřelil soupeře. Nařízenou penaltu RIP bezpečně proměnil a velmi brzy jsme prohrávali o dvě branky. Hodně nám zatrnulo v 6.minutě, kdy kop od soupeřovy branky propadl našemu brankářovi mezi rukama, naštěstí se odkutálel těsně vedle tyče na roh. Z našich příležitostí stojí za zmínku jen střela Mary Pokorného z 8.minuty těsně vedle. V 11.minutě přišel další dalekonosný lob od soupeřovy branky, avšak mimořádně přesný a Jara měl co dělat, aby nedostal gól přes celé hřiště. Vzápětí přišla naše první vyložená šance, ránu Mary zastavila tyč! Ve 12.minutě se opět měnilo skóre a opět v náš neprospěch. Odkopu od naší brány se zmocnil protihráč a po jeho křížné ráně ke vzdálenější tyči jsme prohrávali už 0:3. Ve 13.minutě to dvakrát zkoušel bodlem Gabo Varga, jenže napoprvé z toho byl roh a napodruhé nepřesná střela. V následující minutě se Jara blýskl robinzonádou po soupeřově přesné ráně zdálky. V 15.minutě se z půlky hřiště sám probíjel soupeřovou obranou Tomáš Přidal, přičemž po cestě třikrát předvedl zidanovskou koloběžku, byl z toho však jen roh. Vzápětí hořelo u naší branky a Jara skokem k zemi zachytil přihrávku na osamoceného protihráče u zadní tyče. V 18.minutě nasadil k úprku Tomáš Kříž a byl zastaven zezadu za cenu žluté karty. Z následného přímého kopu jsme však vytěžili jen roh. První poločas zakončila střela Gaba Vargy, opět ale jen zdálky a opět jen roh.

Na začátku druhého poločasu jsme se pokusili o kombinační hru, ta byla ale dost zpomalená, nicméně trochu pozitiva přinesla. Ve 22.minutě si pěkně narazili Tomášové Kříž a Přidal, byla z toho ale opět střela vedle. Ve 23.minutě jsme se dočkali snížení skóre. Nepřímý kop rozehrál Martin Půček doleva na Maru Pokorného a ten s přispěním teče soupeře dostal míč do branky. V další minutě výborně pronikl obranou Martin Půček , tentokrát se ale zaskvěl soupeřův brankář. Tím se bohužel repertoár našich šancí vyčerpal a těžiště hry se přesunulo opět před naši branku. Ve 27.minutě Jara zneškodnil sólový nájezd soupeře a vzápětí vyrazil tvrdou ránu zblízka. Ve 31.minutě vyrazil ránu z boku na roh. Hned po jeho rozehrání se soupeřův útočník prokličkoval až před Jaru, ten byl ale na zemi včas a podstřelit se nenechal. Definitivní rozhodnutí padlo ve 38.minutě. Na dlouhý výhoz soupeřova brankáře až na naši polovinu vyběhl Jara, míč ale minul a než se stihl vrátit, dva přiběhnuvší útočníci v pohodě doklepali balón do branky strážené v tu chvíli jen obráncem. V závěrečných dvou minutách se RIP soustředil na obranu a tak jsme měli dvě příležitosti, obě ale skončily nepřesnými střelami. Za zmínku stojí šance Tomáše Kříže v poslední vteřině. Soupeřův obránce tak dlouho váhal s odkopem od vlastní branky, až mu dotírající Tomáš míč sebral a ocitl se sám před brankářem. Ten mu ale skokem pod nohy šanci zmařil.

Výsledek z přímého souboje o udržení je tak zklamáním. Zklamáním je ale hlavně naše hra. Opět brzy obdržený gól, tentokrát rovnou dva. Nedůrazná a netaktická obrana. Naše futsalové kombinace by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Většina našich ohrožení byly jen rány zdálky. Nikomu se ale nedá nic vyčíst, každý odevzdal co mohl.

 

 

 

Blue Flames A : Helas B  1:4 (1:0)  Sádlík

 

Po celkem tristním vystoupení v prvním zápase jsme čekali, co s námi provede suverén soutěže Helas. Ten ale nastoupil do zápasu vlažně a Jara musel na začátku řešit jen jednu vážnější střelu ve 2.minutě. My jsme se poprvé připomněli ránou Toma Přidala ve 3.minutě, vyraženou brankářem na roh. Dál měl víc ze hry techničtější Helas, jenže bez šancí. Naše obrana, v níž místo Gaba nastoupil Pavel Sádlík, předváděla oproti prvnímu zápasu mimořádný výkon a soupeř do nějakého přečíslení nepustila. I my jsme se z obranných zákopů občas pustili do útoku. V 8.minutě měl dobrou šanci Adam Podhrázský, jeho střelu ale brankář vykopl. Vzápětí i Helas vyzkoušel Jaru, jestli dává v brance pozor. V 9.minutě jsme se nečekaně ujali vedení. Po akci na jeden dotek trojice Půček – Kříž – Sádlík posledně jmenovaný dorážel do odkryté branky. Helas lehce znervózněl a řádně se do nás zakousl. Ve 12.minutě Jara vyrazil těžkou střelu s obtížemi na břevno, hned potom vyrazil noho střelu zblízka po zemi. Minutu nato zneškodnil sólový nájezd, když předtím útočník Helasu vykličkoval tři naše hráče. V 15.minutě se prezentoval Martin Půček střelou z otočky těsně vedle. V 17.minutě jsme ztratili míč na půlce soupeře a míč vypíchnuvší útočník se řítil sám na Jaru. Zřejmě se ale zamotal do myšlenek co s Jarou provede, až mu vracející se Martin míč vypíchl. Zbytek prvního poločasu se odehrával před naší brankou, Helasu ale chyběl při zakončení klid a myšlenka, a tak naše obrana všechny jeho pokusy o vyrovnání stihla odvrátit.

Hned po zahájení druhého poločasu se dostal do brejku Adam Podhrázský, jím ťuknutý míč se ale odkutálel podél brankáře za branku. Ve 22.minutě Jara vykopl prudkou střelu zdálky. Dál jsme hráli naši chytrou a obětavou obranu a na kopačky Helasu se pomalu vkrádala nervozita. Náš sen o zázraku skončil ve 26.minutě, kdy střela zdálky do Jarova protipohybu poprvé rozvlnila síť naší branky. Hned po rozehrání měl šanci Tomáš Kříž, zblízka ale nastřelil brankáře. Ve 30.minutě se miska vah překlopila na soupeřovu stranu. Po rozehrání jejich rohu nikdo z našich nevystartoval proti míči a nabíhající obránce měl dost času prudce a přesně vystřelit – 1:2. Helas obrat v zápase povzbudil a jeho útoky nabývaly na síle. Ve 31.minutě Jara opět dobře vyrazil ránu zblízka. Ve 33.minutě ale dostal smolný gól, když prudká přihrávka ze středu hřiště ťukla do paty Pavla Sádlíka, čímž jej dokonale zmátla  – 1:3. Ve 34.minutě měl jedinečnou šanci na snížení Tomáš Kříž, když už překonal brankáře ale místo do sítě se trefil jen do v brance zaskakujícího obránce. Ve 36.minutě napálil odražený míč Pavel Sádlík, střela těsně minula branku. Konečnou podobu dostalo skóre zápasu ve 38.minutě, kdy střelec Helasu poslal odražený míč nechytatelnou ránou nad Jarovo rameno.  

I druhý dnešní zápas jsme prohráli, tentokrát se ale za předvedený výkon nemusíme stydět. Poctivou a obětavou hrou jsme dokázali se suverénem soutěže držet půl hodiny krok. Nicméně v tabulce nám to moc platné nebude. Tam už jsme se dostali na sestupovou příčku a jestli se v naší hře nestane něco zásadního, tak tam i skončíme. Je to spíš o tom, co bude s Áčkem dál, jestli má cenu v tomhle stavu udržovat dva týmy… Je toho k řešení dost.

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.