Podzim 2012: Áčko v první polovině tabulky, Béčko je první

15.01.2013 18:00

 

Přes léto se děly v Áčku velké změny. Odešel dlouholetý člen klubu M.Bena (Bratčice), brankář M.Hledík, K.Michna, I.Pechura (všichni velký fotbal), J.Střídecký (Celeano Hustopeče) a činnost fakticky ukončili mladíci z Kohoutovic. Z hráčů, kteří vloni odehráli celou sezónu tak zůstali jen Honza Vrána a Tomáš Sedlinský.

Manažer Martin samozřejmě nezahálel a sháněl nové posily. Jako první se objevil Tomáš Piler (St.Diana) a v závěru prázdnin přišli obránci Marek Pokorný (Mitra) a Michal Beránek (Svitavy, velký fotbal). Zároveň se naplno vrátili marodi Traki, V.Šlapák a L.Neugebauer a mohli jsme začít druhou sezónu v okresním přeboru.

Hned první zápas 1.září ukázal, že se oproti loňsku díky novým hráčům výrazně zlepšila hra obrany a že bychom už nemuseli být outsiderem jako vloni. Nováčci v obraně zvládli svoji roli výborně a dokonce nastříleli i dost branek. Díky nim se zlepšila i hra vpřed, protože útočníci dostávali lepší podporu pro ofenzívu a nemuseli s obavami sledovat, co se vzadu zase semele. Druhé dvojkolo vešlo do klubové historie. Proti klubu Hombres jsme nastříleli 24 branek, což je nový klubový rekord (dosud to bylo 16 proti Zoneru). Vojta Šlapák v tomto zápase nastřílel 9 branek, což je taky nový rekord. Po tomto kole jsme se vyšvihli na 1.místo, jenže pád z výšin přišel hned vzápětí. Na další kolo přišlo jen pět hráčů a byli jsme rádi, že jsme vůbec mohli nastoupit. Sice to bylo hlavně vinou zranění a do dalších kol jsme nastupovali opět v plné sestavě, pro manažera Martina to ale byla pobídka pro další hledání posil. A tak se brzy objevili Michal Rajdík a Petr Táborský (oba z velkého fotbalu) a po několika letech se ukázal Adam Faltýnek. Hlavně Petr Táborský vnesl do naší hry důraz a kvalitu a tak jsme uhráli několik cenných výsledků (prohra s lídrem soutěže o jeden gól, jasná výhra nad druhými Saňaři a výhra nad Kalábkem). Tři kola před koncem jsme byli na 3.místě a viděli se už hodně vysoko. Potom nás ale vrátil na zem klub z konce tabulky Soccer (dostali jsme 8 branek!) a opět Panama (2:8). Před závěrečným zápasem s Orlem Řečkovice bylo jasné, že jak dopadne tento zápas, tak se bude hodnotit celý podzim. Po dramatickém průběhu jsme zvítězili 7:4 a v polovině soutěže nám patří 6.místo.

V Áčku tak může panovat spokojenost, hlavně když si vzpomeneme, kde jsme byli touto dobou vloni. Letošní kádr předváděl pohledný futsal, i když některé hrací dny se nevyvedly. Oproti loňsku se vydařily posily (hlavně M.Beránek a P.Táborský), které do hry přinesly systém a kvalitu. S nimi vyrostly i výkony loňských členů sestavy. Samozřejmě na to mají vliv i tréninky s kvalitními protivníky, na podzim s Gladiators a od nového roku se Slovanem. Do odvet tak máme nastavenou laťku hodně vysoko. Je jen na nás, jestli ji v této výšce udržíme přes jaro.

 

Zajímavosti:

Jsme nejlépe střílejícím klubem celé soutěže! V 15 zápasech jsme dokázali vstřelit 94 branek (průměr 6,3 branek na zápas). Je to hlavně zásluhou kanonády proti Hombres. Aby nám to nestouplo do hlavy, máme naopak třetí nejhorší obranu: 72 obdržených branek (4,8 na zápas). V tomto jsou za námi už jen Flamengo a Hombres.

 

Vojta Šlapák je nejlepším střelcem celé soutěže! Vstřelil 26  branek a to nastoupil jen v osmi zápasech (průměr 3,25 branky na zápas). Kdyby si vylepšil bránění, byl by z něj top hráč. Jenže to už by asi nehrál u nás, ale někde ve vyšší soutěži.

 

Naši brankáři tvoří suverénně nejstarší věkový průměr v Brně. Traki (1965), Martin (1964) a Pepa z Béčka (1963) budou mít letos dohromady 147 let. Tak ať jim zdraví a forma vydrží ještě hodně dlouho.

 

Kuriozitou byl Michal Gorčík. Přišel (jednou), viděl (zrovna se dělalo týmové foto,  takže je v klubové fotogalerii) a zvítězil (vstřelil gól a navždy se tak zapsal do klubových statistik). Poté naznal, že futsal pro něj není to pravé a členství v klubu ukončil.

 

 

 

V Béčku nebyly přes léto hráčské změny tak výrazné, i když i tady malá rošáda proběhla. Odešli dlouholetí členové J.Černošek a T.Šoukal a taky P.Horák. Místo nich přišel brankář Pepa Hadaš a obránce Vlasta Remer. Základ týmu byli samozřejmě hráči z Áčka, kteří tvořili hru (letos hlavně T.Sedlinský a M.Beránek, průběžně i další) a kmenoví hráči Béčka dělali „technickou“ výpomoc.

Béčko začalo svoji sezónu 9.září na Kamínkách. Na stejném hřišti jako loni, ovšem s jinými soupeři. Každoroční reorganizace 3.lig nám pro letošek přihrála týmy, se kterými jsme až na vyjímky nikdy nehráli. Začátek soutěže ale probíhal trochu jinak, než jsme si představovali. Léta jsme byli zvyklí se od začátku usadit na čele tabulky a v klidu si kontrolovat 1. či 2.místo. Jenže letos proti nám stály týmy, které už mají něco za sebou (Nekop, Juve, Lamy) a taky nadupaní nováčci (Bastards, Kocovina). A tak jsme si museli vytrpět několik nářezů (3:7 s Bastards, 3:11 s Nekopem) a 9.místo v tabulce po 4.kole. Chleba se lámal 7.října. Béčko tehdy v hrozném lijáku dvakrát prohrávalo 1:3 a přesto dokázalo oba zápasy vyhrát. Od té doby Béčko neztratilo ani bod a poslední čtyři zápasy vyhrálo se skórem 44 : 9.

V brance začal Pepa Hadaš, při jeho zraněních jej střídal Martin Dilhof. V obraně jsme zkoušeli několik kombinací, posléze se ukázala nejlepší kombinace někdo z Áčka + David Mendel. Potom samozřejmě L.+M. Sosnarové a ze začátku Vlasta Remer. Hra dopředu byla doménou Áčkařů. Hrací termíny Áčka a Béčka se nekryly a tak si zahráli téměř všichni útočníci z Áčka. Pokaždé přišel Tomáš Sedlinský a stal se se 14 brankami nejlepším střelcem. Jen dvakrát přišel Honza Vrána , přesto to stačilo na 13 vstřelených branek. Na konci podzimu se rozstřílel nováček Michal Rajdík (8 branek), důležité branky vstřelil Vojta Šlapák (5 v zápasech 7.října) a od začátku října začal pravidelně chodit Adam Faltýnek (7 branek). Uznání zaslouží i nezničitelný Martin Dilhof (5 branek)

Béčko tak přezimuje na 1.místě s dvoubodovým náskokem. Určitě po zásluze, hlavně za suverénní konec podzimu. Jaro bude ovšem velice těžké, protože náskok před 6.týmem v tabulce je jen 5 bodů! Takže důležitý bude už start do jarní části naplánovaný na polovinu dubna.

   

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.