Podzim : Áčko mělo začátek jako z říše snů, konec ale jako noční můru

22.01.2012 00:45

 

Do Áčka nastoupila na začátku letošní sezóny spousta nových posil, čímž kvalita kádru značně stoupla. Společně s nováčkovským odhodláním jsme netrpělivě očekávali prvního historického soupeře v okresním přeboru, kterým se 10. září stalo céčko Tanga. A premiéra to byla vítězná! Sice s kupou štěstí, to ale vždy přeje připraveným! A vzápětí jsme porazili i řečkovické Orly a tak v týmu zavládla radost. Ta přerostla 24. září v euforii. Další dva zápasy, z toho jedna výhra bez obdrženého gólu a druhá s nastřílenou desítkou a nejslavnější okamžik klubové historie byl tu. Vedli jsme jako nováček Okresní přebor! Navíc jsme chodili na zápasy v obrovském počtu, překvapení soupeři nám začali přezdívat Žluté komando a jméno Blue Flames začalo být středem zájmu.

Že nahoru bývá cesta dlouhá a těžká a že o to bývá rychlejší sešup dolů jsme se přesvědčili hned další kolo. V tom nás těžce vyškolil Kalábek C a nikdo netušil, že je to začátek těžkých časů. Krátce nato se zranil brankář Traktor a dodnes si nekopl do míče, zranění vyřadilo i Ivoše Pechuru. Další dvě dvojkola se ještě zablýsklo, zvlášť výhra nad vedoucí Mitrou byla výsledková bomba. Toto se stalo v 9.kole a od tohoto okamžiku jsme nezískali ani bod. Těžké porážky od Gladiátorů a Rychlých píp nás poznamenaly hlavně psychicky. Naše hra se stala bezradná a chaotická a bez využitých šancí. Prohra s beznadějně poslední Faunou v závěrečném kole se stala shnilou třešničkou na našem podzimním dortu.

Kde hledat příčiny našich výkonů? Na začátku nám pomohla nováčkovská euforie, trocha štěstí a také soupeři nevěděli co od nás mají očekávat. Potom ale přišel pocit, že to půjde samo, že se nejedná o zas tak těžkou soutěž. Přestalo se chodit na tréninky a když už se přišlo, změnily se tréninky ve srandamače s parádičkami, volným tempem atd. Jen si vzpomeňte. Potom přišly první porážky a v našem širokém kádru se nenašel nikdo, kdo by tým vyburcoval a dal hře řád. Místo toho přišla herní letargie a hráčů najednou začalo také chodit míň. Závěr podzimu už vypadal, jako kdybychom až na pár jedinců úplně zapomněli hrát.

Jak z toho ven? Každý musí především zapracovat na sobě. Hlavně si nemyslet, že všechno půjde samo. Když se nedaří, zatnout zuby a bojovat. Ne při prvním nezdaru se nechat otrávit a zápas vypustit a odchodit.V týmu totiž schází typ hráče-bojovníka, který by strhl i ostatní. Spousta klubů v soutěži je herně vyspělejší, to ale neznamená, že jim to budeme usnadňovat. Prvním krokem k nápravě by mohly být tréninky s Panamou. Sice si na nich s námi zatím dělají co chtějí, pokud ale budeme na tréninky chodit poctivě tak se výsledky určitě dostaví. Musíme ale chtít především my sami.

Kdo si za podzim zaslouží pochvalu? Především brankář Pegi, který po Trakiho zranění zůstal na všechny zápasy sám a několikrát vychytal i nemožné.V poli Vojta Šlapák za 13 nastřílených branek i když jich mohl dát alespoň dvacet a v závěru podzimu chytil dobrou formu Honza Vrána. Co se týká nováčků v sestavě, ti začali všichni dobře, postupně se ale herně vytráceli. Světlou výjimkou byl Kamil Michna.

Za tři týdny začne jarní část. Tak se dejme do kupy, ať vydržíme v okresní přeboru i příští rok. Přece se nebudeme vracet do brněnské ligy, tam už to známe.

 

Béčko: V pohodě na čele tabulky

Úplně rozdílná situace panuje v Béčku. Po jeho přemístění do jiné skupiny a na jiné hřiště se zhostilo role favorita a docela s přehledem podzimní část vyhrálo. Za celý podzim ztratilo pouze dva body za jednu remízu. Jak je to možné? Jádro Béčka tvoří ve skutečnosti mladíci z Áčka, kteří ve spolupráci se zkušenými Béčkaři vytvořili kompaktní tým, který má víc než na 3.ligu. Na zápasy přišlo vždy minimálně osm hráčů, takže jsme soupeře přehrávali herně i fyzicky. Nejlepším střelcem je David Kavín se 14 brankami, pochvalu zaslouží i David Mendel, který je coby čistokrevný obránce s 10 brankami na druhém místě. Za zmínku stojí i účast Petra Švancary v posledním rozhodujícím zápase o podzimní prvenství v tabulce. Ten by ale měl spíš přijít udělat pořádek do Áčka.

Béčko by tak mělo i na jaře skupinu vyhrát a postoupit do druhé brněnské ligy. Soupisku máme početnou a kvalitní, takže účast ve vyšší soutěži by neměla být pro Béčko problém.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.