Pro Béčko byla letošní sezóna vyjímečná

20.06.2011 17:39

Naše béčko letos zažilo sezónu rekordů.Vstřelilo nejvíce branek v jedné sezóně ve své historii,zařídilo nejvyšší výhru v dějinách klubu,do střelecké tabulky se zapsal rekordní počet hráčů.Celkové první místo v tabulce už bylo jaksi samozřejmé.

Každý samozřejmě ví,jak naše Béčko funguje.Základem je vždy několik hráčů Áčka,kteří tvoří hru a těm vypomáhají kmenoví Béčkaři,kteří si chodí zahrát pro radost.Letošní novinkou je,že v Béčku se začaly zkoušet mladé naděje,které by mohly časem postoupit do Áčka.

Po podzimu,ve kterém září datum 19.září 2010,kdy Béčko ustanovilo výhrou 16:2 nad Zonerem rekordní výhru,došlo k několika změnám.Bohužel si přes zimu vážně poranil koleno jeden ze zakladatelů klubu Jura Jurečka a taky se musel shánět brankář,protože v našem početném kádru byl kupodivu jen jeden.Sehnal se staronový Marek Hledík a mohlo se vyrazit do jarních bojů.

V jarních zápasech bylo rozhodující,kolik bude chodit hráčů z Áčka.Protože jich chodilo dost,tak naše herní převaha byla viditelná a neustále jsme se drželi na špici.Přišly i nějaké prohry,ty nám ale nevadily,protože naši pronásledovatelé si brali body mezi sebou.22.května jsme se dočkali vzácné návštěvy-přišel si za nás zahrát Petr Švancara,po R.Dostálkovi zřejmě nevětší současná hvězda brněnského fotbalu.Po dalších výhrách jsme si v poklidu s předstihem došli pro celkové první místo.

A teď ty rekordy:o nejvyšší výhře už bylo psáno.Béčko za letošní sezónu nastřílelo 101 branek (průměr 5,05 na zápas,nový rekord Béčka)a do střelecké tabulky se zapsalo neuvěřitelných 21 hráčů!To je zřejmě rekord celého Brna a možná nejen jeho.Mezi jmény střelců najdeme kompletní Áčko,naše veterány,znovunalezené J..Najta či T.Šoukala ale i mladé naděje Adama Podhrázského a Mirka Klašku.

Protože pohyb hráčů v Béčku je obrovský,zmíním se jen o těch „stálých“ Béčkařích.I když začít musí Tomášem Sedlinským.Je sice na béčkové soupisce,stíhá ale chodit hrát za oba týmy.Stal se po zásluze nejlepším střelcem Béčka s 19 brankami.Nepřehlédnutelnou postavou je David Mendel.Měří skoro 2 metry,váží přes 100kg a rychlost střely má přes 100km/h.Tím pádem se těžko přehrává v obraně a jeho střely jsou ničivé.Jako obránce nastřílel 14 gólů.Ohromně se zlepšil oproti loňsku!Pravidelně chodil i Vojta Deutsch,ten se ale ve fotbalovém vývoji zastavil..Moc u hry spekuluje a přitom jeho síla je v rychlosti a jednoduchosti.On se ale určitě zase pohne kupředu,potenciál na to má.Pokud má čas,přijde i Marek Holík.I ve svých 45 letech patří na hřišti k těm rychlejším.S ním v sestavě je vždy Béčko o něco silnější.

Zvláštní odstavec musím věnovat Martinu Dilhofovi.Poslední mohykán-zakladatel i ve svých 46 letech stíhá běhat s o mnoho mladšími protihráči a sem tam přidá i nějaký gól.A letos přidal i manažerské výkony-sehnal finance,výstroj,nové posily…

Kdo se ještě v Béčku ukázal?Veteránská stálice v obraně Marek Košťák,znovu objevení Kuba Najt a Tomáš Šoukal,další posila z REKO Komec Petr Horák,již zmíněný Švanci a také mladé naděje Adam Podhrázský a Mirek Klaška.Ti pokud budou na sobě pracovat a poctivě docházet,pak můžou mít cestu do Áčka otevřenou.

MIMOŘÁDNÁ VLOŽKA-PRÁVĚ TEĎ,30.ČERVNA 2011 V 18.45 JSEM SE DOZVĚDĚL,ŽE BLUE FLAMES ZÍSKALI PRÁVO POSTUPU DO OKRESNÍHO PŘEBORU A ZAVRŠILI TÍM NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SEZÓNU VE SVÉ HISTORII!!!

 

Vize do budoucna:Udělat z Blue Flames „dobrou adresu“

Postup do vyšší soutěže je nejen velký úspěch,ale taky velký závazek. Je to o další stupeň vyšší sportovní schod.Ale je to jen na nás jak se s tím popereme.Hlavně je to ale další díl našeho dlouhodobého cíle-udělat z Blue Flames známýklub,prostě „dobrou futsalovou adresu“.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.