Sezóna 2012 -2013: Béčko vyhrálo 3.ligu a po letech míří do vyšší soutěže

14.06.2013 09:54

 

 Jarní strategie pro Béčko byla jasná. Udržet první místo v soutěži a buď postoupit do 2.brněnské ligy nebo postup za příslušný obnos některému týmu věnovat. Od začátku tak chodili vypomáhat hráči z Áčka, aby naše hra měla potřebný „šmrnc“. A měla. Prvních pět zápasů Béčko vyhrálo a vlastně už tehdy rozhodlo o svém vítězství v soutěži. Houf našich pronásledovatelů byl totiž příliš početný a tak si body navzájem bral mezi sebou. Díky luxusnímu osmibodovému náskoku jsme si pak mohli dovolit dva zápasy prohrát. Na konečné vítězství v soutěži to ale vliv nemělo.

Je to především zásluha herně vyspělých hráčů z Áčka, hlavně Michala Beránka, který hlídal naši obrannou hru a Tomáše Sedlinského, který jako tank ničil obrany soupeře. Tihle dva chodili vypomáhat Béčku nejčastěji. Často se objevil i Adam Faltýnek. Dík patří samozřejmě i ostatním Áčkařům, kteří se občas objevili a nějakými góly přispěli k rekordnímu gólovému účtu.

A teď něco ke kmenovým Béčkařům. Uznání patří Pepovi Hadašovi v brance, jak v padesáti zvládá chytat rány i o třicet let mladších hráčů. Obdiv patří otcům-zakladatelům Martinu Dilhofovi a Jurovi Jurečkovi. Martin dal letos za Béčko 14 branek (+2 za Áčko) a byl tak střelecky nejúspěšnější za poslední roky. Jura se zase objevil po půl roce a jeho slalomy přes celé hřiště byla futsalová paráda. Spoustu branek vstřelil překvapivě i Michal Sosnar (9). Málo gólů vstřelil na jaře David Mendel, z něj se překvapivě místo obávaného ranaře stává technický obránce.

Na úvod hodnocení útoku musím napsat, že Béčko se stalo se 138 brankami nejlépe střílejícím týmem ze všech 3.lig v Brně (průměr 6,27 branek na zápas) a to mu bylo ještě umazáno 17 branek z podzimního zápasu s Lucky Strike. Největší zásluhu má na tom samozřejmě Tomáš Sedlinský, autor 36 branek. Samozřejmě i další, kteří mu šance vypracovávali. Obdiv zaslouží Honza Vrána. Za celou sezónu se objevil v Béčku myslím třikrát a dal 19 branek. 14 branek vstřelil Adam Faltýnek a už výše chválený Martin Dilhof. Nejlépe střílejícími obránci byli David Mendel a Michal Beránek.

Béčko tak vyhrálo soutěž a rozhodovalo se, co si s tím počne. A protože se k nám hlásí noví hráči a kádr se úspěšně rozšiřuje, rozhodli jsme se po pěti letech přihlásit Béčko znovu do 2.brněnské ligy. Tak snad tam budeme úspěšní.

Závěr sezóny proběhl tradičně v hospodě Na tahu na Baštách. Díky Tomášovi Sedlinskému jsme tam považováni za vážené hosty a závěrečné hodnocení se vydařilo. Sice nás trochu rozesmutnil Vojta Šlapák svým koncem futsalové kariéry (prý zatím?), všichni se ale těší na příchod posil ze Slovenska.

A to je konec sezóny 2012 -2013.

 

 

VŠEM ČLENUM A FANOUŠKUM BLUE FLAMES PŘEJI HEZKÉ PRÁZDNINY A PŘÍJEMNOU DOVOLENOU!    

  

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.