Archiv článků

Podzim 2012: Áčko v první polovině tabulky, Béčko je první

15.01.2013 18:00

 

Přes léto se děly v Áčku velké změny. Odešel dlouholetý člen klubu M.Bena (Bratčice), brankář M.Hledík, K.Michna, I.Pechura (všichni velký fotbal), J.Střídecký (Celeano Hustopeče) a činnost fakticky ukončili mladíci z Kohoutovic. Z hráčů, kteří vloni odehráli celou sezónu tak zůstali jen Honza Vrána a Tomáš Sedlinský.

Manažer Martin samozřejmě nezahálel a sháněl nové posily. Jako první se objevil Tomáš Piler (St.Diana) a v závěru prázdnin přišli obránci Marek Pokorný (Mitra) a Michal Beránek (Svitavy, velký fotbal). Zároveň se naplno vrátili marodi Traki, V.Šlapák a L.Neugebauer a mohli jsme začít druhou sezónu v okresním přeboru.

Hned první zápas 1.září ukázal, že se oproti loňsku díky novým hráčům výrazně zlepšila hra obrany a že bychom už nemuseli být outsiderem jako vloni. Nováčci v obraně zvládli svoji roli výborně a dokonce nastříleli i dost branek. Díky nim se zlepšila i hra vpřed, protože útočníci dostávali lepší podporu pro ofenzívu a nemuseli s obavami sledovat, co se vzadu zase semele. Druhé dvojkolo vešlo do klubové historie. Proti klubu Hombres jsme nastříleli 24 branek, což je nový klubový rekord (dosud to bylo 16 proti Zoneru). Vojta Šlapák v tomto zápase nastřílel 9 branek, což je taky nový rekord. Po tomto kole jsme se vyšvihli na 1.místo, jenže pád z výšin přišel hned vzápětí. Na další kolo přišlo jen pět hráčů a byli jsme rádi, že jsme vůbec mohli nastoupit. Sice to bylo hlavně vinou zranění a do dalších kol jsme nastupovali opět v plné sestavě, pro manažera Martina to ale byla pobídka pro další hledání posil. A tak se brzy objevili Michal Rajdík a Petr Táborský (oba z velkého fotbalu) a po několika letech se ukázal Adam Faltýnek. Hlavně Petr Táborský vnesl do naší hry důraz a kvalitu a tak jsme uhráli několik cenných výsledků (prohra s lídrem soutěže o jeden gól, jasná výhra nad druhými Saňaři a výhra nad Kalábkem). Tři kola před koncem jsme byli na 3.místě a viděli se už hodně vysoko. Potom nás ale vrátil na zem klub z konce tabulky Soccer (dostali jsme 8 branek!) a opět Panama (2:8). Před závěrečným zápasem s Orlem Řečkovice bylo jasné, že jak dopadne tento zápas, tak se bude hodnotit celý podzim. Po dramatickém průběhu jsme zvítězili 7:4 a v polovině soutěže nám patří 6.místo.

V Áčku tak může panovat spokojenost, hlavně když si vzpomeneme, kde jsme byli touto dobou vloni. Letošní kádr předváděl pohledný futsal, i když některé hrací dny se nevyvedly. Oproti loňsku se vydařily posily (hlavně M.Beránek a P.Táborský), které do hry přinesly systém a kvalitu. S nimi vyrostly i výkony loňských členů sestavy. Samozřejmě na to mají vliv i tréninky s kvalitními protivníky, na podzim s Gladiators a od nového roku se Slovanem. Do odvet tak máme nastavenou laťku hodně vysoko. Je jen na nás, jestli ji v této výšce udržíme přes jaro.

 

Zajímavosti:

Jsme nejlépe střílejícím klubem celé soutěže! V 15 zápasech jsme dokázali vstřelit 94 branek (průměr 6,3 branek na zápas). Je to hlavně zásluhou kanonády proti Hombres. Aby nám to nestouplo do hlavy, máme naopak třetí nejhorší obranu: 72 obdržených branek (4,8 na zápas). V tomto jsou za námi už jen Flamengo a Hombres.

 

Vojta Šlapák je nejlepším střelcem celé soutěže! Vstřelil 26  branek a to nastoupil jen v osmi zápasech (průměr 3,25 branky na zápas). Kdyby si vylepšil bránění, byl by z něj top hráč. Jenže to už by asi nehrál u nás, ale někde ve vyšší soutěži.

 

Naši brankáři tvoří suverénně nejstarší věkový průměr v Brně. Traki (1965), Martin (1964) a Pepa z Béčka (1963) budou mít letos dohromady 147 let. Tak ať jim zdraví a forma vydrží ještě hodně dlouho.

 

Kuriozitou byl Michal Gorčík. Přišel (jednou), viděl (zrovna se dělalo týmové foto,  takže je v klubové fotogalerii) a zvítězil (vstřelil gól a navždy se tak zapsal do klubových statistik). Poté naznal, že futsal pro něj není to pravé a členství v klubu ukončil.

 

 

 

V Béčku nebyly přes léto hráčské změny tak výrazné, i když i tady malá rošáda proběhla. Odešli dlouholetí členové J.Černošek a T.Šoukal a taky P.Horák. Místo nich přišel brankář Pepa Hadaš a obránce Vlasta Remer. Základ týmu byli samozřejmě hráči z Áčka, kteří tvořili hru (letos hlavně T.Sedlinský a M.Beránek, průběžně i další) a kmenoví hráči Béčka dělali „technickou“ výpomoc.

Béčko začalo svoji sezónu 9.září na Kamínkách. Na stejném hřišti jako loni, ovšem s jinými soupeři. Každoroční reorganizace 3.lig nám pro letošek přihrála týmy, se kterými jsme až na vyjímky nikdy nehráli. Začátek soutěže ale probíhal trochu jinak, než jsme si představovali. Léta jsme byli zvyklí se od začátku usadit na čele tabulky a v klidu si kontrolovat 1. či 2.místo. Jenže letos proti nám stály týmy, které už mají něco za sebou (Nekop, Juve, Lamy) a taky nadupaní nováčci (Bastards, Kocovina). A tak jsme si museli vytrpět několik nářezů (3:7 s Bastards, 3:11 s Nekopem) a 9.místo v tabulce po 4.kole. Chleba se lámal 7.října. Béčko tehdy v hrozném lijáku dvakrát prohrávalo 1:3 a přesto dokázalo oba zápasy vyhrát. Od té doby Béčko neztratilo ani bod a poslední čtyři zápasy vyhrálo se skórem 44 : 9.

V brance začal Pepa Hadaš, při jeho zraněních jej střídal Martin Dilhof. V obraně jsme zkoušeli několik kombinací, posléze se ukázala nejlepší kombinace někdo z Áčka + David Mendel. Potom samozřejmě L.+M. Sosnarové a ze začátku Vlasta Remer. Hra dopředu byla doménou Áčkařů. Hrací termíny Áčka a Béčka se nekryly a tak si zahráli téměř všichni útočníci z Áčka. Pokaždé přišel Tomáš Sedlinský a stal se se 14 brankami nejlepším střelcem. Jen dvakrát přišel Honza Vrána , přesto to stačilo na 13 vstřelených branek. Na konci podzimu se rozstřílel nováček Michal Rajdík (8 branek), důležité branky vstřelil Vojta Šlapák (5 v zápasech 7.října) a od začátku října začal pravidelně chodit Adam Faltýnek (7 branek). Uznání zaslouží i nezničitelný Martin Dilhof (5 branek)

Béčko tak přezimuje na 1.místě s dvoubodovým náskokem. Určitě po zásluze, hlavně za suverénní konec podzimu. Jaro bude ovšem velice těžké, protože náskok před 6.týmem v tabulce je jen 5 bodů! Takže důležitý bude už start do jarní části naplánovaný na polovinu dubna.

   

>>

8.12.2012 Plný pytel štěstí dovedl Áčko k vítězství

08.12.2012 22:50

Blue Flames A : Orel Řečkovice A  7:4 (1:0)  Táborský 3, Vrána, Faltýnek, Beránek, Sedlinský

 

Na závěrečný podzimní zápas nedorazil nejlepší střelec celé soutěže Vojta Šlapák a tak se čekalo, jak si bez jeho gólů poradíme. Začátek zápasu a vlastně skoro celý první poločas nepřinesl nějakou zvláštní podívanou. Na úplném začátku dominovaly oboustranné nepřesnosti, potom jsme získali mírnou herní převahu, ovšem bez nějakých vyložených šancí. Soupeř hrozil z občasných brejků, ty ale postrádaly finální důraz. A tak nejvíc v první půli vynikli oba brankáři, kteří předvedli několik bravurních zákroků. Vyjímka přišla krátce před přestávkou. Na levé straně se uvolnil Petr Táborský a svůj sólový únik zakončil perfektním lobem přes vyběhnuvšího brankáře.

Jestli první poločas nabídl herní nudu, tak ten druhý přinesl něco úplně jiného. Krátce po zahájení se nadechl k velkému sólu Honza Vrána a po úprku téměř přes celé hřiště nadvakrát překonal soupeřova brankáře. Brzy nato přidal šťastný gól Adam Faltýnek, když brankář jeho střelu jen přizvedl nad sebe a za sebe a když to za pár minut bylo po střele Michala Beránka už 4:0, byl soupeř zralý na ručník. Orel tak vsadil na poslední možnost a sáhl ke hře bez brankáře. A od tohoto okamžiku začalo před naší brankou peklo. Na soupeřův nacvičený ťukes jsme vůbec nestačili a velmi rychle to bylo 4:3. A to nás ještě několikrát zachránila tyč. V tomto herním čase jsme se vůbec nedostali za půlku natož abychom nějak ohrozili protivníkovu branku. Po snížení na rozdíl jedné branky jsme si vzali oddechový čas a po jeho uplynutí se hra jakž takž vyrovnala. Začali jsme být běhavější a soupeřova hra už najednou nebyla tak precizní. Po jedné zachycené rozehrávce prostřelil chumel hráčů před branku Tomáš Sedlinský – 5:3! Jenže brzy to bylo po soupeřově vyšachování celé naší obrany zase jen o jeden gól. Potom se ale štěstí smálo už jen na nás. Orel při neustálém power-play nevyužil ani ty největší tutovky, zatímco Petr Táborský svojí aktivní hrou donutil soupeřovy hráče dvakrát k chybám na půlící čáře a dvěma úniky na prázdnou branku rozhodl o našem vítězství.

 

Dnešní zápas rozhodla šťastná hvězda nad naší brankou. Soupeřovy střely do tyček a nevyužité stoprocentní šance nešlo ani spočítat. Nicméně pokud se hrálo v klasickém rozestavení 4+1, měli jsme gólově navrch. A proto jsme vyhráli.  

 

>>

1.12.2012. Nespokojenost v Áčku: Jen jeden bod a 16 obdržených branek

02.12.2012 11:24

 

V prvních letošních zápasech v hale nás čekaly týmy z opačných konců tabulky, takže teoreticky jsme měli uhrát alespoň tři body a pokusit se o něco navíc. Jenže to dopadlo trochu jinak…

 

Blue Flames A : Soccer  8:8 (4:4)  Šlapák 2, Sedlinský 2, Beránek 2, Pokorný, Táborský

Začátek jsme měli perfektní - za necelých deset minut to bylo 4:1, a to ještě Soccer vstřelil gól ze šťastného odrazu. Do té doby jsme měli neustálou převahu, poněkud těžkopádný soupeř vůbec nestíhal a vypadalo to na hladký průběh. Jenže pak přišla změna. Snad jsme polevili v nasazení, snad se soupeř zbavil ostychu a hra se vyrovnala. Soccer přidal na důrazu a před naší brankou to začalo hořet. Ze spousty drobných chyb při našem bránění rezultovaly soupeřovy šance a z těch dokázal většinou nekompromisními ranami do přestávky vyrovnat.

I po přestávce dominovala útočná hra na obou stranách. Obrana rozhodně nebyla soupeřovou chloubou, jenže jsme nedokázali odskočit víc jak o dvě branky. A protože naše obrana taky neměla svůj den, došlo na závěrečné drama. Několik minut před koncem jsme vedli o dvě branky a soupeř nasadil ke hře bez brankáře. Nejdříve snížil tečovanou střelou zdálky a v poslední vteřině vyrovnal po vyšachování celé obrany do prázdné branky.

 

 

Blue Flames A : Panama Boys A  2:8 (1:3)  Šlapák 2

Před zápasem jsme věděli, že hra Panamy je založena na neustálém pohybu a rychlých brejcích končící přihrávkou na zadní tyč. Zápas začal naší iniciativou a většinou se hrálo na soupeřově polovině. Jenže pak přišel první protiútok Panamy a první gól v naší síti. Pochopitelně po přihrávce na zadní tyč na neobsazeného hráče. I pak se většinou hrálo na soupeřově polovině, pohybliví hráči Panamy ale stačili všechny naše akce pokrývat. A tak všechny naše střely stačili soupeřovi obránci zblokovat a zbytek pochytal brankář. A pak přišla další pohroma. Nepřesnou přihrávku zachytil soupeřův útočník, následoval sólový únik zakončený precizní kličkou našemu brankáři. Potom jsme si už začali dávat na soupeřovy brejky pozor a jejich ničivé kombinace pochytávat, nicméně jeden gól v naší síti ještě přistál. Potom jsme se konečně prosadili i my a Vojta prostřelil padajícího soupeřova brankáře.

Na začátku druhé půle se obraz hry příliš nezměnil a na každé straně padlo po jedné brance.Potom došlo asi ke zlomové akci celého zápasu. Naši obránci nadvakrát neodkopli míč při soupeřově šanci a na potřetí už z toho byl gól. Pak už to byla z naší strany rezignace. Pokračovali jsme v jalové herní převaze, už jsme ale příliš nebránili soupeřovy brejky. A tak nám Panama přibalila ještě další tři kusy.

 

>>

11.11.2012 Béčko zakončilo podzim kanonádou a přezimuje v čele tabulky

14.11.2012 09:54


Blue Flames B : Lucky Strike  17:4 (7:1)  Vrána 6, Sedlinský 4, Rajdík 3, Dilhof 3, L.Sosnar

 

V posledním podzimním kole proti nám nastoupil poslední celek tabulky a tak se očekával nějaký jasný výsledek. Začátek byl ale dost perný. Soupeř složený z mladých běhavých hráčů stíhal ze začátku narušovat naše akce a branek tak padalo pomálu. Postupem času se ale začala projevovat naše herní převaha. Protivník totiž začal připomínat partu studentů, kteří si jdou o přestávce začutat na školní dvůr. Jinými slovy bezstarostná hra dopředu a žádná taktika či herní systém. A tak stačilo zachytit jeho rozehrávku a už se valil jeden náš brejk za druhým.

Ve druhém poločase to už bylo vraždění neviňátek. Deset gólů a ještě spousta dalších neproměněných šancí. Ke cti soupeře musím napsat, že statečně bojoval až do konce a vzhledem k vývoji zápasu od nich nepadlo jediné sprosté slovo. Dokonce vstřelil ve druhém poločase tři branky, i když to spíše bylo díky zdravotní indispozici našeho brankáře než herním uměním.

Díky našemu vítězství a taky díky tomu, že si naši pronásledovatelé v tabulce pobrali body mezi sebou se stalo Béčko podzimním mistrem 3.E ligy. Po rozpačitém rozjezdu je to docela úspěch. Musíme ale mít na paměti, že Béčko jiný cíl než postupové místo mít ani nemůže.

 

>>

10.11.2012 Dvě zasloužené výhry pro Áčko

10.11.2012 23:25

Blue Flames A : Gloria  8:1 (3:0)  Rajdík 4, Šlapák 2, Vrána, Beránek

V dnešních zápasech si odbyla premiéru v našem týmu další posila - Michal Rajdík a vrátil se uzdravený Vojta Šlapák. V prvním zápase se proti nám postavila Gloria, tým třicátníků, který už řadu let hraje téměř v neměnné sestavě. A od začátku to bylo znát. Náš omlazený mančaft hned začal Glorii rozběhávat a ta se brzy ocitla pod stálým tlakem na svojí polovině. Díky lepšímu a rychlejšímu pohybu jsme si vytvářeli řadu šancí, soupeře ale držel nad vodou výborný brankář. Časem však i on třikrát kapituloval, i když na první dvě branky si sáhl a třetí byla rána od tyče do sítě. Gloria zahrozila vlastně jen na začátku utkání, když její sólo zneškodnil Traki vlastním obličejem a tak za cenu chvilkového hučení v hlavě udržel čisté konto.

Zpočátku druhé půle liknavost obránců zavařila Trakimu, z tohoto mráčku ale nezapršelo, zanedlouho naopak uhodilo na protější straně. Michal Rajdík se premiérovým gólem zapsal do statistik, když soupeřův brankář si stačil na jeho bombu zblízka opět jen sáhnout. Naše hra dopředu byla v této době bezchybná, vzadu se však začala objevovat okénka. Jedno takové okénko využil soupeř k sólovému úniku a za stavu 6:0 sebral Trakimu čisté konto. Na našem jasném vítězství to samozřejmě nic neměnilo. Soupeřův brankář se mohl v brance přetrhnout, dalším dvěma gólům ve své síti ale nezabránil. A tak jsme zaslouženě vyhráli. Před zápasem jsme ve tři body věřili, že to ale půjde tak snadno nás samozřejmě vůbec nenapadlo.

 

 

Blue Flames A : Kalábek Lino B  5:3 (2:0)  Šlapák 3, Faltýnek, Táborský

Před dalším zápasem jsme měli obavy v jakéžeto soupeř nastoupí v sestavě, naše obavy se ale ukázaly jako liché. Kalábek nastoupil do zápasu jen s jedním hráčem na střídání. Hra byla od počáku rychlá a šance se střídaly na obou stranách. První gól jsme dali my! Vojtova křižná rána levačkou zblízka překonala výborného soupeřova brankáře. Druhou branku přidal Adam Faltýnek, to už ale taková paráda nebyla. Adam se totiž ukopl, jenže díky tomu dostal míč z jeho levačky takovou rotaci, že těsně před brankářem uhnul. Kalábek měl taky nějaké šance, Traki byl ale v pohodě, nejspíš proto, že ho po dlouhé době nic nebolelo.

Ve druhém poločase ale Kalábek zrychlil hru a najednou byl před naší brankou hukot! Naše obrana sice odolávala, pak ale přišla ztráta míče uprostřed hřiště, brejk dva na jednoho a chladnokrevné zakončení do naší branky. Chvilku nato sice Vojta ukličkoval soupeřovy obránce a z úhlu prostřelil brankáře, v naší obraně ale začal chaos, který vyvrcholil vyrovnáním snad během dvou minut. Rozuzlení přinesl střelec zápasu Vojta, který stokrát opakovaným avšak nepolapitelným způsobem obešel soupeřovy obránce a opět nedal brankáři šanci. Kalábek hned nato sáhl ke hře bez brankáře. Jeho přesilovkové šance jsme stačili narušovat, vzápětí jsme mu ale zbytečným šestým faulem darovali 10m kop. Špatně kopnutou střelu ale Traki vyrazil a chvilku nato dal Petr Táborský z brejku výsledku konečnou podobu.

Takže máme za sebou letošní první šestibodový zisk! Hlavně proto, že jsme se vlastně poprvé sešli v nejsilnější sestavě a každý podal výborný výkon. Pamětníci si určitě vzpomenou, s jakými výsledky nás Kalábek vloni vypakoval ze hřiště. Takže oproti loňsku velký krok vpřed…

 

 

>>

4.11.2012 Béčko smetlo oba soupeře a nadále vede tabulku

07.11.2012 14:24

 

Blue Flames B : Madrid B  9:0 (4:0)  Faltýnek 4, Beránek 2, Mendel 2, M.Sosnar

 Na dnešní dvojzápas přišly tři posily z Áčka a na hře to bylo znát. Po pár minutách se sice objevil malý zádrhel, když brankář Pepa ohlásil zranění a do branky musel manažer-univerzál Martin, na hru to ale vliv nemělo. Soupeř na naši posílenou sestavu nestačil a Martin prožíval v brance dopolední nudu v Brně. Zato protější brankář sebou musel vydatně mrskat. Naše přesné přihrávky soupeřovu obranu rozleptávaly a skóre utěšeně narůstalo. Ve druhém poločase naši borci naznali, že Martin v brance má málo práce a začali pouštět soupeře do brejků. Z těch ale ani jednou nezapršelo. Díky Martinovu umění a neuvěřitelné soupeřovy zbrklosti v koncovce nepadl ze třech brejků „tři na brankáře“ ani jeden gól a Martin si mohl připsat první letošní čisté konto.

 

 

Blue Flames B : Restart  8:2 (1:1)  Mendel 3, Kouřil 3, Beránek, M.Sosnar

 Druhý zápas nebyl tak jednoznačný jak ukazuje výsledek. Soupeř nastoupil jen se čtyřmi hráči do pole a zakopal se na vlastní polovině. Takže jsme začali dobývat jeho obranu, jenže celé to bylo strašně pomalé. Restart naše akce stačil narušovat a co prošlo pochytal výborný brankář. Až umístěná střela k tyči od Michala Beránka schovaná navíc za obráncem otevřela skóre. Jenže místo abychom soupeře dorazili přepnuli jsme na jeho tempo a výsledek se dostavil těsně před přestávkou. Tři naši hráči čekali, kdo si půjde pro odražený míč před naší brankou a pohříchu to byl soupeř. I když si Martin na jeho střelu sáhl, zastavit ji nedokázal a začínalo se od začátku.

Po přestávkové bouřce na naší střídačce jsme zrychlili hru a najednou to šlo. Po několika rychlých kombinacích soupeř pozvolna přestával stíhat a brankář už taky nebyl tak jistý. A góly začaly pršet. Všechny po pěkných kombinacích či dorážkách do prázdné branky. Za stavu 7:1 jsme cvičně vyzkoušeli hru bez brankáře, abychom si ji natrénovali na horší časy. Se střídavým úspěchem. Nejprve jsme soupeřovu obranu rozebrali do šroubku, pak ale utekl jediný soupeřův útočník, který uměl kličku a nedal našemu brankáři-obránci šanci.

Dnes zaujal David Mendel. I když má obří postavu, motal soupeře precizními kličkami. Navíc dal pět branek. Nikoliv ukrutnými ranami zdálky, ale po kombinacích nebo dorážkami. Takže to je dnešní borec na konec.   

>>

27.10.2012 Áčko vybojovalo s celky z čela tabulky tři body

29.10.2012 22:53

 

Blue Flames A : Gladiators A  1:2 (0:1)  Sedlinský

Před těžkými zápasy s týmy z popředí tabulky jsme přivítali další posilu, Petra Táborského z SK Chropyně. První zápas s naším tréninkovým sparingpartnerem začal opatrně. Gladiátoři začali aktivně a rychlými kombinacemi se snažili dostat k naší brance. Na to jsme byli samozřejmě připraveni a pohyblivou obranou jim nedovolili rozehrávat jejich kombinace. A navíc jsme se docela často dostávali do vlastních šancí. Když si k tomu přičteme solidní výkony obou brankářů, bylo jasné, že v tomto zápase mnoho gólů nepadne. Ten první  padl bohužel do naší sítě. Křížnou střelu po zemi náš brankář vyrazil, pohříchu přímo do dalšího soupeřova hráče a od něj míč doskákal do branky. I dál se průběh hry nezměnil a tak poločas skončil hubeným jednogólovým výsledkem.

Ve druhém poločase jsme se překvapivě dostávali víc do šancí než lídr soutěže, jejich brankář se ale rozchytal k výbornému výkonu. Pak ale došlo i na něj, když mu po střele z dálky vypadl míč z rukavic přímo před Tomáše Sedlinského.  A ten už věděl, co má udělat. Po vyrovnávacím gólu se obraz hry nezměnil a už se čekalo, zda některý ze soupeřů neudělá chybu. A stalo se. Pár minut před koncem, kdy jsme už mysleli na bodový zisk, přišla rychlá soupeřova kombinace na jeden dotek zakončená nekompromisní ranou zblízka. Na vyrovnání nám už nezbyl čas.

Po takovéto prohře ale nemusíme smutnit. Lídrovi soupeře, který dosud neztratil ani bod, jsme byli vyrovnaným soupeřem. I když oni asi byli o ten gól lepší.

O zápase píše také web www.glads.cz

 

  

Blue Flames A : Saňaři Sokolnice A  7:3 (5:2)  Beránek 2, Vrána 2, Táborský 2, Sedlinský

 Ve druhém zápase jsme nastoupili proti známému klubu Saňaři ze Sokolnic. Ti vstoupili do zápasu stejně živě jako náš předešlý soupeř, oproti Gladiátorům jim ale něco chybělo. To „něco“ byla hlavně přesnost přihrávek. A tak jejich rychlé akce končily často v autu či na našich kopačkách. První gól zápasu vstřelil Michal Beránek, soupeř ale záhy vyrovnal, když střela zdálky škrtla nejen o nohu našeho obránce, ale bohužel i o nohu našeho brankáře. To nás ale nedeprimovalo a díky zachyceným přihrávkám soupeře se dvakrát dostala do brejku dvojice Sedlinský - Vrána a dvakrát se měnilo skóre. Potom zápas zdramatizoval Traki v brance. Nepřesným odkopem přímo na soupeře odstartoval závar, který skončil až míčem pod břevnem naší branky. Naštěstí jsme se nenechali rozhodit a nováček Petr Táborský přesnými ranami navýšil skóre.

Krátce po zahájení druhé půle jsme si opět zavařili. Tomášovu pomalou malou domů řešil Traki skluzem, jenže trefil už příliš blízko dobíhajícího soupeřova hráče a od něj se míč odrazil přímo do horního růžku naší branky. Už druhý smolný gól nás lehce rozhodil a Saňaři vycítili šanci. Naštěstí naše obrana už nezaváhala a Tomáš naopak nekompromisní ranou zblízka skóre opět navýšil. Soupeř ještě zkusil štěstí při power-play, jenže se přitom dopustil už šestého faulu. Michal Beránek z 10metrového kopu upravil na konečných 7:3.

A tak se můžeme radovat nejen z cenného vítězství ale i ze hry, na kterou se dalo koukat. Pokud se budeme i příště prezentovat takovouhle hrou, potom se nemusíme bát žádného soupeře.

    

>>

21.10.2012 Dvě výhry vynesly Béčko do čela tabulky

27.10.2012 21:42

Blue Flames B : Kocovina  2:1 (0:0) Rajdík, Piler

 V prvním zápase nás čekal soupeř s poněkud depresivním názvem, toho času ovšem na prvním místě v tabulce. Krátce po začátku zápasu nás potkala první komplikace - po výskoku si zranil kotník gólman Pepa Hadaš a do výstroje se musel rychle nasoukat manažer Martin. Hra plynula, góly ale nepadaly. Kocovině nějak utíkal neposedný míč a my se zase předháněli v nepřesných přihrávkách při útočení a v zahazování šancí. Krátce po zahájení druhého poločasu se konečně pohnulo skóre zásluhou naší nové posily. Jenže chvilku nato se soupeři povedl rychlý protiútok a my se nestačili divit. Naštěstí se už začala projevovat kvalita našeho kádru vydatně posílená hráči z Áčka (Beránek, Faltýnek, Sedlinský, Piler) a právě posledně jmenovaný dvě minuty před koncem rozhodl. Normálně sice moc gólů nedává, pro dnešek si ale schoval důležitou trefu.

 

Blue Flames B : Moravany  10:3 (4:0)  Sedlinský 5, Rajdík 4, Beránek

Druhý zápas byl jasná záležitost. Posíleni předchozím úspěšným zápasem jsme se pustili do soupeře a pohlednými akcemi zápas rozhodli už v prvním poločase. Dobře si zastřílel Tomáš Sedlinský, ať už nekompromisními střelami či dorážkami po rychlých ťukesech. Dobře mu sekundoval i Michal Rajdík a už v prvním zápase ukázal, že se v Béčku asi dlouho neohřeje. Celou hru dobře zezadu řídil Michal Beránek. Soupeř se sice snažil, na naši dnešní sestavu ale neměl. A protože soupeři, kteří byli v tabulce před námi, si v dnešních zápasech pobrali body mezi sebou, ocitli jsme se najednou v čele tabulky, úplně nečekaně. 

>>

13.10.2012 Áčko vybojovalo s odřenýma ušima povinné tři body

13.10.2012 21:53

Dnešní den přinesl krásné podzimní počasí a taky několik změn do naší sestavy. Za zraněné Lukáše Neugebauera (koleno) a Laďu Sosnara (zlomená ruka) nastoupili úplný nováček Michal Gorčík a premiérový start za Áčko si odbyl Adam Faltýnek. Navíc onemocněl náš nejlepší střelec Vojta Šlapák. I tak nás na rozdíl od minulého kola přišlo dost.

 

Blue Flames A : Tango C  2:7 (0:2)  Gorčík, Vrána

Třetí tým Tanga doposud překvapoval nevalnými výsledky a tak jsme tajně věřili na bodový zisk. Začali jsme aktivně a hrálo se převážně na soupeřově polovině. Jenže naše převaha byla víceméně platonická a soupeř vyčkával na příležitost. A dočkal se. Naše první zaváhání v rozehrávce využil k nacvičenému brejku, který skončil až v naší síti. I potom jsme měli mírnou převahu, jenže naše akce zachytávala soupeřova obrana a co prošlo pochytal výborný brankář. Tango se nikam nehrnulo, když ale šlo do protiútoku, tak vždy hrozilo z jeho secvičených akcí velké nebezpečí. V poslední minutě první poloviny přišla další rána. Opět secvičená akce soupeře na jeden dotek a volný hráč soupeře střílel do naší prázdné branky. Hned nato se pískal poločas.

O osudu utkání se rozhodlo hned na začátku druhého poločasu. Trestný kop z nevelké vzdálenosti od branky lehce tečovala zeď - 0:3. A chvíli nato skončila v naší síti další tečovaná rána. Pak jsme se konečně dočkali i my a po pěkné akci střílel debutant Michal Gorčík do prázdné soupeřovy branky. Soupeř se ale nenechal zahanbit a znovu to bylo o čtyři góly. Potom krásnou křížnou ranou Honza Vrána snížil na 2:5 a my se rozhodli k power-play. Jenže dnes to dopadlo neslavně. Hned po rozehrání k došlo ke zmatku v naší rozehrávce a soupeřův útočník doběhl s míčem sám až do naší prázdné branky. Ještě chvíli jsme se pokoušeli o nemožné ale další naše nepřesnost a soupeřův protiútok rozhodly o konečném výsledku.

O výsledku rozhodlo hlavně to, že proti nám nastoupil překvapivě dobře vyspělý futsalový soupeř. Dobře bránil a jen čekal na příležitosti k protiútokům, které vždy hrozily gólem. Na náš dotaz, proč jsou s takovým týmem čtvrtí od konce, odpověděli že se málokdy sejdou v plné sestavě. A dnes se sešli.

 

 

Blue Flames A : Flamengo A  4:3 (2:0)  Sedlinský 2, Faltýnek, Beránek

Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce a dosavadním výsledkům bylo jasné, že s Flamengem musíme uhrát povinné tři body. Zvlášť když soupeř nastoupil jen s jedním náhradníkem a v brance s hráčem do pole. Začátek ale nijak skvostný nebyl. Trpěli jsme nepřesnými přihrávkami a překvapivě čiperný soupeř nás držel neustále ve střehu. Počáteční rozpaky ukončilo až nekompromisní bodlo Tomáše Sedlinského. Potom jsme získali mírnou herní převahu, ovšem pohyblivý soupeř nám nějakou vyloženou šanci nedopřál. A tak muselo přijít ke slovu další bodlo, tentokrát od Adama Faltýnka. Jeho balistická střela zdálky navíc před nešťastným brankářem skočila a tak jsme poločas vyhráli o dvě branky.

Do druhé půlky nastoupilo Flamengo s jiným brankářem z pole, ten ale zakrátko inkasoval po perfektní akci, když Tomáš Sedlinský zakončoval do odkryté branky. Zápas tak spěl ke klidnému průběhu. Ovšem náš brankář Traki byl jiného názoru. Výhozem přímo na soupeřova útočníka a následným gólem ve svojí síti odstartoval drama. Flamengo vycítilo šanci a začalo jezdit. Krátce nato došlo k nedorozumění v naší obraně a sólo soupeře - 3:2. A krátce nato přišel soupeřův přímý kop, teč ve zdi do protipohybu našeho brankáře a naše nálada byla rázem na bodu mrazu. Naštěstí jsme nerezignovali a vrhli se do útočení. Přišel náš trestný kop z docela velké vzdálenosti a milimetrově přesná rána Michala Beránka do pravého dolního rohu. To se stalo dvě minuty před koncem a Flamengo už na další vyrovnání nemělo čas.

Kdo dnes zaujal? Určitě Adam Faltýnek, který po dlouhé herní pauze předvedl solidní výkon i s gólem a taky Tomáš Piler, který se do šancí nedostává, ovšem od začátku do konce jezdí po hřišti jako motorová myš, která znepříjemní hru každému protihráči, ke kterému se přiblíží.

>>

7.10.2012 Béčku pršelo štěstí

08.10.2012 17:29

 

Blue Flames B : Here For Beer  7:4 (3:3)  Šlapák 3, Faltýnek 2, M.Sosnar, Sedlinský

Tuto neděli již od časného rána pršelo a tak jsme mysleli, že se dnešní zápasy odloží. Rozhodčí ale naznal, že dokud se na hřišti netvoří kaluže, je hřiště ke hře způsobilé a šlo se hrát. Náš soupeř s anglickým názvem (Pro pivo sem?) nám ovšem nic nedal zadarmo. Sice jsme se ujali vedení, spoustu dalších šancí jsme ale spálili. No a soupeř využil skoro všechno. A tak to najednou bylo 1:3 a hrozila nám další blamáž. Pak se však fotbalová spravedlnost umoudřila a naše sestava vyšperkovaná posilami z Áčka vyrovnala skóre.

Ve druhém poločase jsme už vývoj zápasu nepustili z rukou. Vojta Šlapák a po dlouhé době se objevivší Adam Faltýnek zvýšili skóre a Pivaři už na zvrat na promáčeném hřišti neměli. Zvlášť když jsme měli téměř tolik gólových šancí že by to stačilo na půl podzimu, ale proměnili jsme z nich snad desetinu. Na to, že to měl být jasný zápas to ale byly docela nervy, hlavně v první půli!

 

 

Blue Flames B : Juve  4:3 (1:3)  Šlapák 2, Faltýnek, Mendel

Druhý soupeř už byl herně vyspělejší. Navzdory názvu to byli hráči staršího věku, jejich hra ale byla svižná. Hráli jednoduchou taktiku končící přihrávkou na zadní tyč naší branky a to nám vždycky dělalo problémy a ani dnes tomu nebylo jinak. Adam otevřel skóre zápasu v náš prospěch, pak už si vzal rychle slovo soupeř a přesně provedenými akcemi otočil skóre.

Ve druhé polovině se dlouho nedělo nic, čím by se zápas zapsal do dějin. Až 6 minut před koncem jsme se rozhodli pro power-play, protože přehrát soupeřovu obranu na stále se zhoršujícím hřišti nešlo. A tentokrát to vyšlo! Nejdříve David Mendel snížil a po něm dvakrát Vojta Šlapák otočil skóre! Ohromený soupeř se už na odpověď nezmohl a tak díky precizně provedené přesilovce jsme urvali tři body.

 

Dnes tedy pršelo štěstí pro celé Brno. Zbrojovka vyhrála gólem v poslední minutě, Kometa taky a Béčko Blue Flames jakbysmet. Tak snad bude mít podobné štěstí i Áčko příští týden.

 

 

>>

Záznamy: 131 - 140 ze 211

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.