Archiv článků

17.3.2012 Áčko nemělo brankáře, má ale tři body

20.03.2012 21:40

 

Blue Flames A : Toka   2:9 (1:6)  L.Sosnar, Bena

Dnes stál před Áčkem velký problém-nemělo k dispozici ani jednoho brankáře. A tak musel do branky Tomáš Sedlinský, který má s chytáním jakž takž zkušenosti. A to na nás čekal lídr soutěže Toka. Začátek byl z naší strany „klasický“. První minuta, první útok soupeře a první gól v naší síti. Zakrátko vyrovnal svým premiérovým gólem v soutěži Laďa Sosnar, to byl ale náš poslední klad v tomto zápase. Toka trpělivě bušila do naší obrany a brzy se dočkala brankové odměny. A gólové hody pokračovaly, pohříchu pouze do naší branky. Toka byla techničtější a sehranější a tak o výsledku bylo brzy rozhodnuto. Druhá polovina byla podobná té první. Toka už hrála spíš na krásu než na výsledek a tak přidala jen tři góly. Za nás snižoval z přímého kopu Michal Bena.

Na celém zápase bylo vidět, že se potkaly týmy z opačných pólů tabulky. Naše oslabená sestava neměla nárok a neměla by ho asi ani v plné síle. Toka míří do vyšší soutěže a její výkonnost tomu odpovídala. Tohle pro nás nebyl rovnocenný soupeř.

 

Blue Flames A  :  SOŠ OOM   7:5 (4:1)  Vrána 2, Šlapák 2, L.Sosnar 2, Neugebauer

Na druhý zápas dorazil soupeř jen se třemi hráči do pole! Rozhodčí nechtěl původně zápas vůbec zahájit s tím, že zápas kontumačně vyhrajeme. Vojta Šlapák ale prohlásil, že je to příležitost ke zlepšení skóre a tak jsme šli hrát. Zápas začal podle předpokladů. Oslabeného soupeře jsme zatlačili do defenzívy a Honza Vrána dvěma góly zajistil náskok. Soupeř i ve třech dokázal snížit, nicméně naše převaha pokračovala. Vojta Šlapák a Lukáš Neugebauer dvěma góly zvýšili náskok a spoustu dalších šancí jsme ještě zahodili.

Zato ve druhém poločase jsme se nestačili divit! Soupeři dorazil čtvrtý hráč do pole a najednou jsme měli hodně práce. „Sošóm“ i bez střídání nás začal přehrávat a najednou to bylo 5:5. Možná v tu chvíli někteří litovali, že před zápasem nebyli zticha a nebrali kontumaci. Naštěstí už soupeř odcházel fyzicky a tak Vojta Šlapák vstřelil vítězný gól a Laďa Sosnar završil sedmou brankou svůj „střelecký den“.

Co dodat? Že jsme asi měli kliku, že soupeř přišel v takovém počtu. I ve čtyřech hráčích v poli nám dokázal zatopit. Na to se ale v závěrečném účtování nikdo ptát nebude. Dnešní tři body se určitě budou hodit.

>>

10.3.2012 Zlepšený výkon Áčka, na body to ale nestačilo

13.03.2012 00:00

Blue Flames A  :  Kalábek Lino C   6:8 (5:4)  Šlapák 3, Kouřil, Bena, Vrána

Na další kolo dorazila čistě sestava, která na jaře vybojovala postup, a tak se očekával bojovný přístup. Soupeř, který vlastně na podzim odstartoval naši výsledkovou mizérii, přišel ve trochu slabší sestavě než posledně a tak zápas byl od začátku vyrovnaný. Obrany byly celkem prostupné a tak skóre utěšeně narůstalo na obou stranách. Na naší straně se zaskvěl Vojta Šlapák, na jeho kličky, úspěšné střely a finální přihrávky soupeř opravdu nestačil. Chybou ale bylo,že jsme nedokázali odskočit víc jak o dvě branky a tak jsme si z prvního poločasu odnesli jen hubené vedení.

Do druhého poločasu nastoupil soupeř v brance s hráčem do pole a to nás porazilo. Kalábek získal okamžitě převahu a brzy obrátil skóre i vývoj zápasu. Díky i několika nastřeleným tyčím jsme dokázali vstřelit už jen jeden gól a soupeř si už skóre pohlídal. Tato prohra ale byla čestná a kvůli ní hlavu mít skloněnou nemusíme.

 

Blue Flames A  :  Gloria  3:9 (1:3)  Šlapák 2, Kouřil

Druhý zápas nebyl tak jasný jak vypadá skóre. Gloria byla herně vyspělejší, s vypětím sil jsme ale stačili jejich akce zachycovat. Nicméně si nás dvakrát rozebrali a ujali se vedení. Náš dnešní střelec Vojta krátce nato snížil, Gloria si ale po ťukesu opět vzala dvoubrankové vedení.

Začátek druhé půle byl jako ze snu: Milan Kouřil a opět Vojta po sérii šancí srovnali skóre! Bohužel to byla naše poslední radost toho dne. I díky vyčerpávajícímu průběhu zápasu jsme nezachytili dva brejky soupeře a vždy neobsazený hráč dvakrát zakončoval do prázdné branky. To nás zlomilo. Na zvrat už nebyly síly. Vojta a Laďa Sosnar už pro zranění nehráli a zbytek sestavy se pokusil o power-play. To už ale byl spíš čin ze zoufalství a tak soupeř z brejků navýšil skóre až na devět branek.

Rozhodně jsme ale dnes byli pro soupeře těžším oříškem než v předcházejících kolech. Pokud si tuto výkonnost udržíme, měli bychom soupeře z našeho tabulkového okolí porazit. Musíme ale na zápasy chodit v dostatečném počtu a včas (včas neznamená zároveň se začátkem utkání ale nejpozději 15 minut předem). Zároveň se také vyvarujeme nepřesných nahrávek ve středu hřiště a tím pádem mazání soupeři do rychlých protiútoků a zvýšíme bojovnost a zarputilost v bránění. Laďa Sosnar nejlépe ukazuje, jak na to.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>

25.2.2012 Áčko slaví vítězství po čtvrt roce

25.02.2012 22:25

Blue Flames A : Dynamo  6:3 (3:1)  Neugebauer 2, Bena 2, Šlapák, Vrána

Zápas s posledním Dynamem měl v týdnu nepříjemnou předehru. Zranil se totiž brankář Pegi a protože Traki teprve končí rekonvalescenci kolena, tak musel do branky manažer-univerzál Martin. A nutno říci, že nás hlavně v první půli podržel! Ale popořádku. Tentokrát se sešla sestava, která vloni vybojovala postup v okresním přeboru, tedy bez mladých, zato s navrátilcem Michalem Benou. Od začátku jsme měli mírnou převahu, kterou jsme postupně završili dvěma brankami a dalšími nevyužitými šancemi. Pak jsme ale tradičně polevili, Dynamo vyrovnalo a začalo tlačit. Naštěstí se ale Martin na dnešek dobře vyspal a pochytal i nemožné. Potom ještě Lukáš Neugebauer zvýšil na 3:1, když měl před sebou prázdnou branku a bezmocně ležícího brankáře. Trefil však jeho natažené ruce, míč však od nich naštěstí doskákal za brankovou čáru.

Druhá polovina začala smůlou pro Dynamo. Při skrumáži se zranil soupeřův brankář a do branky musel hráč z pole. Začala tak dlouhá power-play soupeře a Dynamo nám začalo zatápět. Okamžitě snížilo skóre, za Martinem duněly tyče a my nevěděli, kam dřív skočit. Štěstí ale v tomto zápase přálo nám. Při jednom z našich krkolomných protiútoků se po sérii neuvěřitelných odrazů míč dostal až k osamoceně stojícímu Vojtovi a ten do opuštěné branky vlastně rozhodl zápas. Z dalších brejků jsme zvýšili na 6:2 a soupeřova nechytatelná rána v závěru už jen upravila skóre.

Takže první výhra od 29.října! S posledním Dynamem víceméně povinná, nerodila se ale lehce. Ale díky zvýšené bojovnosti, kterou naše „staré jádro“ předvedlo, máme důležité tři body.

 

Blue Flames A : Soccer  1:5 (1:3)  Šlapák

Ve druhém zápase jsme už na body neměli nárok. Sice jsme se ujali vedení, spíš ale po chybě soupeřova brankáře. Pak už přebral iniciativu soupeř. Byl fotbalovější, ne o moc, ale na postupné navyšování skóre to stačilo. Prim hrál kolohnát v soupeřově útoku, který sbíral a rozděloval vysoké míče anebo sám zakončoval. A protože soupeřův brankář několikrát napravil svoji chybu z úvodu, tak už jsme žádný gól nepřidali. Ke konci zápasu jsme přestali stíhat, protože hrát dva zápasy v řadě bylo na nás taky dost. Soccer tak v poklidu dovedl zápas k vítěznému konci.

>>

11.2.2012 Áčko začalo jarní část v podzimním stylu

25.02.2012 21:19

Blue Flames A : Orel Řečkovice  5:8 (3:4)  Wünsch 2, Šlapák, Vrána, Svícenec

Na první jarní zápas dorazila sestava, která ukončovala podzimní část. Zápas byl od počátku celkem vyrovnaný, o krok vpřed byl ale vždy soupeř. Od stavu 1:1 pokaždé vstřelil vedoucí branku, my jsme ale dokázali vždy vyrovnat. Tak to pokračovalo až do stavu 5:5. Potom se ale projevila soupeřova lepší fyzička a zároveň taky naše nedůslednost v bránění. Orel nám tak nasázel tři branky v rychlém sledu a po zásluze vyhrál.

O zápase píše též web www.orlak.banda.cz

 

Blue Flames A : Tango C  4:11 (1:4)  Wünsch 2, Šlapák, Svícenec

Druhý zápas už byla jiná káva. A pro nás hodně silná. Soupeř od začátku přebral iniciativu a jako tank vjížděl do naší obrany. Ta pod tlakem kupila chyby a jen díky Pegimu v brance jsme do poločasu dostali jen čtyři góly. Před přestávkou se nám podařilo snížit a tak jsme do druhé půlky šli s tím, že se pokusíme o nemožné. Soupeř byl ale jiného mínění a smrtícími brejky nás doslova rozmetal. Nutno podotknout, že jsme mu to naší téměř neexistující obranou hodně usnadnili. A tak zápas skončil výsledkem, který hodně připomínal naše výkony ze závěru podzimu…

>>

Podzim : Áčko mělo začátek jako z říše snů, konec ale jako noční můru

22.01.2012 00:45

 

Do Áčka nastoupila na začátku letošní sezóny spousta nových posil, čímž kvalita kádru značně stoupla. Společně s nováčkovským odhodláním jsme netrpělivě očekávali prvního historického soupeře v okresním přeboru, kterým se 10. září stalo céčko Tanga. A premiéra to byla vítězná! Sice s kupou štěstí, to ale vždy přeje připraveným! A vzápětí jsme porazili i řečkovické Orly a tak v týmu zavládla radost. Ta přerostla 24. září v euforii. Další dva zápasy, z toho jedna výhra bez obdrženého gólu a druhá s nastřílenou desítkou a nejslavnější okamžik klubové historie byl tu. Vedli jsme jako nováček Okresní přebor! Navíc jsme chodili na zápasy v obrovském počtu, překvapení soupeři nám začali přezdívat Žluté komando a jméno Blue Flames začalo být středem zájmu.

Že nahoru bývá cesta dlouhá a těžká a že o to bývá rychlejší sešup dolů jsme se přesvědčili hned další kolo. V tom nás těžce vyškolil Kalábek C a nikdo netušil, že je to začátek těžkých časů. Krátce nato se zranil brankář Traktor a dodnes si nekopl do míče, zranění vyřadilo i Ivoše Pechuru. Další dvě dvojkola se ještě zablýsklo, zvlášť výhra nad vedoucí Mitrou byla výsledková bomba. Toto se stalo v 9.kole a od tohoto okamžiku jsme nezískali ani bod. Těžké porážky od Gladiátorů a Rychlých píp nás poznamenaly hlavně psychicky. Naše hra se stala bezradná a chaotická a bez využitých šancí. Prohra s beznadějně poslední Faunou v závěrečném kole se stala shnilou třešničkou na našem podzimním dortu.

Kde hledat příčiny našich výkonů? Na začátku nám pomohla nováčkovská euforie, trocha štěstí a také soupeři nevěděli co od nás mají očekávat. Potom ale přišel pocit, že to půjde samo, že se nejedná o zas tak těžkou soutěž. Přestalo se chodit na tréninky a když už se přišlo, změnily se tréninky ve srandamače s parádičkami, volným tempem atd. Jen si vzpomeňte. Potom přišly první porážky a v našem širokém kádru se nenašel nikdo, kdo by tým vyburcoval a dal hře řád. Místo toho přišla herní letargie a hráčů najednou začalo také chodit míň. Závěr podzimu už vypadal, jako kdybychom až na pár jedinců úplně zapomněli hrát.

Jak z toho ven? Každý musí především zapracovat na sobě. Hlavně si nemyslet, že všechno půjde samo. Když se nedaří, zatnout zuby a bojovat. Ne při prvním nezdaru se nechat otrávit a zápas vypustit a odchodit.V týmu totiž schází typ hráče-bojovníka, který by strhl i ostatní. Spousta klubů v soutěži je herně vyspělejší, to ale neznamená, že jim to budeme usnadňovat. Prvním krokem k nápravě by mohly být tréninky s Panamou. Sice si na nich s námi zatím dělají co chtějí, pokud ale budeme na tréninky chodit poctivě tak se výsledky určitě dostaví. Musíme ale chtít především my sami.

Kdo si za podzim zaslouží pochvalu? Především brankář Pegi, který po Trakiho zranění zůstal na všechny zápasy sám a několikrát vychytal i nemožné.V poli Vojta Šlapák za 13 nastřílených branek i když jich mohl dát alespoň dvacet a v závěru podzimu chytil dobrou formu Honza Vrána. Co se týká nováčků v sestavě, ti začali všichni dobře, postupně se ale herně vytráceli. Světlou výjimkou byl Kamil Michna.

Za tři týdny začne jarní část. Tak se dejme do kupy, ať vydržíme v okresní přeboru i příští rok. Přece se nebudeme vracet do brněnské ligy, tam už to známe.

 

Béčko: V pohodě na čele tabulky

Úplně rozdílná situace panuje v Béčku. Po jeho přemístění do jiné skupiny a na jiné hřiště se zhostilo role favorita a docela s přehledem podzimní část vyhrálo. Za celý podzim ztratilo pouze dva body za jednu remízu. Jak je to možné? Jádro Béčka tvoří ve skutečnosti mladíci z Áčka, kteří ve spolupráci se zkušenými Béčkaři vytvořili kompaktní tým, který má víc než na 3.ligu. Na zápasy přišlo vždy minimálně osm hráčů, takže jsme soupeře přehrávali herně i fyzicky. Nejlepším střelcem je David Kavín se 14 brankami, pochvalu zaslouží i David Mendel, který je coby čistokrevný obránce s 10 brankami na druhém místě. Za zmínku stojí i účast Petra Švancary v posledním rozhodujícím zápase o podzimní prvenství v tabulce. Ten by ale měl spíš přijít udělat pořádek do Áčka.

Béčko by tak mělo i na jaře skupinu vyhrát a postoupit do druhé brněnské ligy. Soupisku máme početnou a kvalitní, takže účast ve vyšší soutěži by neměla být pro Béčko problém.

>>

a1

20.01.2012 15:26

wedwdfwdwwd

dw

dw

dwedw

d

w

>>

Střelecká tabulka po podzimní části

05.01.2012 17:36

     TEAM  A                                                                                TEAM  B                                                       

                                                               

1. V. Šlapák           13                                                         1. D. Kavín          14                                             

2. J. Vrána              7                                                         2. D. Mendel       10                                             

3. K. Michna            6                                                         3. L. Wünsch        8                                       

4. T. Svícenec         5                                                         4. M. Kouřil           7                                             

5. M. Bena              3                                                         5. T. Svícenec       4                                           

    M. Kouřil             3                                                         6. A. Podhrázský    3                                             

    L. Wünsch          3                                                             M. Sosnar         3                                           

    L. Neugebauer    3                                                          7. T. Sedlinský      2                                             

6. D. Kavín              2                                                             M. Dilhof           2                                             

    A. Podhrázský     2                                                              J. Černošek       2                                             

    T. Sedlinský        2                                                              L. Sosnar          2                                            

7.  I. Pechura         1                                                          8. P. Švancara       1                                                 

                                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                     

>>

Podzim 2011

20.12.2011 12:18

Podzim 2011

>>

10.12.2011 Podzim skončil pro Áčko ostudou

17.12.2011 14:18

 

Blue Flames A : Fauna   2:3 (2:1)  Vrána 2

Na poslední podzimní zápas se sešla mladá sestava a tak se čekalo, že veterány z Fauny přehrajeme. Začátek tomu nasvědčoval. Hnned po zahájení jsme získávali územní převahu a výsledek se brzy dostavil v podobě milimetrově přesné rány do spodního rožku soupeřovy branky od Honzy Vrány. Po pár minutách neudržel jeden ze soupeřových hráčů nervy na uzdě a jeho kopanec zezadu do Lukáše Neugebauera byl odměněn červenou kartou. Jenže vzápětí jsme počítali ztráty i my - přesilovku po soupeřově vyloučení jsme nevyužili, Kamil Michna si natáhl sval a tím pádem dohrál a navíc soupeř vyrovnal skóre. A zápas se najednou začal podobat těm předcházejícím, měli jsme herní převahu, ovšem pouze platonickou, protože jsme nevyužili i ty největší šance. Hlavně díky vlastní zbrklosti a váhavosti. Recept ukázal opět Honza Vrána. Převzal míč na vlastní polovině a úprkem přes půl hřiště a nekompromisním bodlem získal pro nás opět vedení. Další šance jsme už nevyužili.

Druhá polovina vypadala jako z nějakého hororu. Opět jsme se snažili doťukat míč až do branky, jenže celé to bylo strašně pomalé a navíc nám začaly ubývat síly. Což bylo s podivem, protože soupeř byl v průměru tak o patnáct let starší. Fauna vycítila šanci a my začali zmatkovat a bát se o výsledek. Soupeř vyrovnal svým jediným hráčem, který zvládl rychlejší běh a tentýž člen nám v poslední minutě přidal i vítězný gól. Nám zůstala jen nemohoucnost a frustrace.

Takže nakonec můžeme být rádi, že podzimní část skončila, protože při naší závěrečné výkonnosti bychom neporazili asi nikoho. Jen mi nejde do hlavy, že když v prvních kolech vyhrajeme čtyři zápasy po sobě, proč ve finále skončíme úplně rozklížení jak herně, tak psychicky. Pokusím se to nějak rozebrat v závěrečném podzimním hodnocení.

>>

26.11.2011 Závěr podzimu zastihl Áčko v útlumu

27.11.2011 15:27

Blue Flames A : Helas C  1:4 (0:2)  Šlapák

Do dnešních zápasů jsme nastupovali s tím, že nesmíme zopakovat ostudný výkon z minulého týdne. Začátek zápasu byl vyrovnaný, časem se ale začala projevovat hráčská kvalita Helasu. Díky Pegymu v brance jsme drželi dlouho bezbrankový stav, pak se ale na nás začala valit jedna pohroma za druhou.Nejdříve se ošklivě zranil Jirka Střídecký, když si roztrhl koleno o obrubník obepínající hřiště. Vzápětí už nevydržela naše obrana - 0:1. Za pár minut zachytil Michal Bena míč směřující do naší opuštěné branky - červená karta, penalta a 0:2. My jsme měli také pár akcí, nebyly to ale nějaké superšance a tak je soupeřův brankář bez problémů pochytal.

Na začátku druhého poločasu jsme se konečně zaradovali. Krásný padáček Vojty Šlapáka zaplul za překvapeného brankáře - 1:2! Vrhli jsme se do útoku za vyrovnáním, tím jsme ale taky otevřeli obranu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, soupeř byl ale herně vyspělejší. A tak zatímco naše akce většinou končily nájezdem do plných, tak u Helasu hrozil každý protiútok gólem. Dokázal využít dvě svoje šance, když přitom další tři tutovky ještě zazdil. Výsledek odpovídá obrazu hry.

 

Blue Flames A : BB Press  3:4 (2:1)  Vrána 2, Šlapák 

Tenhle výsledek nás může v závěrečném účtování pěkně mrzet. Přitom se nedá říci, že by vyhrál lepší. Rozhodla naše střelecká nemohoucnost. Začátek zápasu byl oboustranně opatrný, rychle jsme ale zjistili, že BB Press je pomalejší než my. A tak jsme se i přes spoustu nevyužitých šancí dostali do vedení 2:0. Byl to zajímavý pohled na zpomalený futsal v našem podání a marnou snahu soupeře o zrychlení hry, když každá jejich rychlejší přihrávka končila v autu. Ale - soupeř těsně před poločasem z ojedinělé akce snížil. Byl to jen předzvěst toho,co nás čeká ve druhém poločase...

Druhý poločas začal naší herní převahou ale taky neproměněnými stoprocentními šancemi! Jejich popis by byl delší než celý tenhle článek. Nade všemi vyčnívala dvakrát netrefená prázdná branka. Tím jsme zřejmě urazili fotbalového Boha, protože pak se stalo to, co se stát muselo. Soupeř náhodným odrazem vyrovnal a my se psychicky sesypali. Začali jsme zmatečně pobíhat po hřišti, v naší hře se ztratila jakákoli organizace a soupeř rychle vstřelil další gól. Podařilo se nám ještě po pěkné akci vyrovnat, naše smůla ale neměla mít konec. V poslední minutě nešťasně uklouzl náš obránce, z toho rezultoval sólový únik soupeře a jeho vítězný gól.

Můžeme někoho pochválit? Pegyho výborné výkony v brance nás zachraňují od větších přídělů. Obstojně se v závěru podzimu rozehrál Honza Vrána. Překvapením byl výkon Ladi Sosnara, který se sice uvedl neuvěřitelným pádem hned po vstupu na hřiště, potom ale výborně bránil a jestě burcoval některé mdlé spoluhráče.

Co dodat? Zatímco v prvním zápase jsme statečně vzdorovali zkušenému soupeři, druhý zápas jsme si prohráli sami neproměněnými šancemi. Jestli to bylo neuměním, ubývajícími silami nebo smůlou je už teď jedno. Je před námi poslední zápas a můžeme překvapit už jen sami sebe. Zasvítilo nám ale světýlko na konci tunelu - na svoje tréninky nás pozvala Panama. Takže každý, komu není osud Áčka v soutěži lhostejný, přijde každý čtvrtek od 20.30 do nafukovačky na Okruh a vezme si s sebou žlutý dres Diadora. 

 

O zápase píše taky web www.bbpress.info

>>

Záznamy: 161 - 170 ze 211

<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.